Home Voedsel McDonald’s nieuwe keten CosMc’s is open met twee uur wachttijd in de buitenwijk van Chicago

McDonald’s nieuwe keten CosMc’s is open met twee uur wachttijd in de buitenwijk van Chicago

0
McDonald’s nieuwe keten CosMc’s is open met twee uur wachttijd in de buitenwijk van Chicago


Rond het middaguur komt er een bewaker staan op de parkeerplaats bij CosMc’s staarde langzaam naar de woestenij van auto’s die stonden te wachten om de nieuwe, op drank gerichte, spin-off van McDonald’s uit te proberen, die op donderdag 7 december om 6.00 uur voor het publiek werd geopend in een buitenwijk van Chicago.

Drive-thru-wachtrijen zweefden rond de twee-uurszone, met een rij auto’s die zigzaggend door een parkeerplaats die ruimte bood voor klanten bij Finest Purchase, Aldi en XSport Health. Terwijl de klok richting 14.30 uur tikte, werden sommigen wanhopig. Twee tieners in een zwarte SUV begonnen klanten $ 10 aan te bieden om de grens te overschrijden. Hun poging om te bezuinigen werd gedwarsboomd door de lokale politie en het personeel van McDonald’s.

“Waren wij hierop voorbereid?” vroeg de bewaker, geleend van het hoofdkantoor van McDonald’s West Loop, aan zijn collega’s.

CosMc’s werd geopend in Bolingbrook, een stad met ongeveer 74.000 inwoners, ongeveer 45 minuten rijden ten westen van Chicago. De stad staat vol met mijlmarkeringen zoals een drive-thru van Starbucks, Buffalo Wild Wings en Chili’s. Een woordvoerder van McDonald’s zegt dat de auto’s donderdag om 3.30 uur in de rij begonnen te staan. Een man die vrijdagochtend de CO2-tanks van McDonald’s onderhoudt, zei dat CosMc’s op koers ligt om een ​​dubbele hoeveelheid CO2 te verwerken dan een normale McDonald’s in een week zou doen.

De donkerblauwe en gele gevel van de drive-thru-ramen van CosMc.

Ashok Selvam/Eater Chicago

Het restaurant is alleen bedoeld als drive-thru. Het publiek magazine niet naar binnen. Door een drietal drive-thru-ramen konden voorbijgangers een verscheidenheid aan siropen in pompflessen voor warme en koude dranken, een softijsautomaat (voor frappes en meer) en mini-ovens zien. Zodra auto’s een van de vier doorrijbanen bereiken, worden ze begroet met een – bijna – bekend refrein: ‘Hallo, en welkom bij… CosMc’s.”

Het personeel werd opgeleid in het McDonald’s Innovation Heart, gelegen in de buitenwijk Romeoville in Chicago. Het restaurant werd geopend met een volledig menu. De voedselselecties zijn niet zwaar op vlees. Baconreepjes steken uit het broodje van de romige avocado-tomatillo-sandwich en McDonald’s kenmerkende worstpasteitje ligt tussen een plakje Pepper Jack-kaas en een ei in de pittige queso-sandwich. Er bestaat ook zoiets als ‘McPops’: hapklare gebakjes gevuld met hazelnootpasta, appelkaneel of ‘koekjesboter’. Er zijn ook koekjes.

Op een geel geschilderd bord met een drankje erop staat ‘Have a nice sip’.

Ashok Selvam/Eater Chicago

In de eerste twee werkdagen zijn klanten avontuurlijk. De woordvoerder van McDonald’s merkt op dat ABC Chicago met een klant heeft gesproken die $ 104 aan haar bestelling heeft uitgegeven.

De locatie is een voormalige Boston Market, die ooit onder de McDonald’s-portefeuille viel. Het bedrijf behield het onroerend goed, dat grenst aan Golden Arches, eigendom van het bedrijf. Verwacht dat de locaties van CosMc in de toekomst ongeveer de helft van de ruimte van het Bolingbrook-restaurant zullen innemen. Er zijn er ongeveer 10 gepland voor de Dallas-Fort Value Metroplex en San Antonio en ze zullen ergens volgend jaar opengaan, aldus de woordvoerder.

Intern noemt McDonald’s CosMc’s een ‘leerlaboratorium’, een plek waar ze met objects kunnen experimenteren: ‘Bij CosMc’s onderzoeken we hoe we de inzinking van 15.00 uur kunnen oplossen door mensen met elke slok op te tillen. Klaar om weg te schieten?” luidt een persbericht.

De lijst met suikerhoudende dranken bevat een s’extra chilly brew, Bitter Cherry Vitality Burst en een met kurkuma gekruide latte. Ray Kroc hoefde zich nooit zorgen te maken over de voorraad kurkuma in zijn buitenwijk Des Plaines, vaak ten onrechte genoemd als de eerste McDonald’s. Een duplicate van het restaurant dat in 1955 werd geopend, staat nog steeds in de buitenwijken. Hoe dan ook, de woordvoerder van het bedrijf wist niet zeker waar de Golden Arches zijn gouden specerijen vandaan haalt, en dit bericht zal worden bijgewerkt om nieuwe informatie weer te geven.

Ondanks het mysterie over kurkuma, influencers staan ​​in de rij. Buiten het restaurant loopt een man uit Chicago met een Sox-hoed naar voren, terwijl hij zijn smartphone vasthoudt en een video opneemt. Hij zegt dat zaken hem naar DuPage County brachten en dat hij besloot langs te gaan bij CosMc’s in de hoop dat hij een virale video kon maken. De woordvoerder van McDonald’s zegt dat ze niet veel hoefden te doen om influencers aan te trekken. Velen plaatsten donderdag direct na de opening filmpjes.

Op vrijdag 8 december staan ​​auto's in de rij om te bestellen bij CosMc's in een buitenwijk van Chicago.

Ashok Selvam/Eater Chicago

Op sociale media worden het brand en de verpakking van CosMc lovend ontvangen. McDonald’s neemt ook een pagina over uit stripfilms als het gaat om de personages en menu-items. Egg McMuffin en de McFlurry worden op het menu aangeprezen als ‘uit het M-universum’, wat klanten terugvoert naar CosMc, een obscure alien die in 1987 werd geïntroduceerd. Cos liep samen met Ronalds Playland-crew naast grootheden als de Fry Guys, Hamburglar, en burgemeester McCheese. Het ontwerp van de alien lijkt gebaseerd op de robotic uit het origineel Verdwaald in de ruimtecompleet met Slinky-stijl armen.

Er zijn geen grafische verwijzingen naar de alien of zijn verloren geschiedenis met de Grimas en zijn gezelschap. Op de buitenkant staat echter de bekende gouden “M” van McDonald’s.

Maar niet iedereen keurt de touchdown van CosMc goed. Rond 13.15 uur begint een vrouw die met een jachtgeweer in een witte sedan rijdt, vanuit haar auto te schreeuwen en klanten te bestraffen: “Schaam je omdat je McDonald’s steunt.” Haar motivaties zijn onduidelijk toen de auto wegreed in de richting van Ross Costume For Much less.

CosMc’s, 285 N. Weber Street, Bolingbrook, open van 6.00 tot 20.00 uur tot en met 24 december; gesloten 25 december; vanaf 26 december geopend van 05.00 uur tot 20.00 uur; 1 januari gesloten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here