Home Onderwijs Kanselier van UNC-Chapel Hill wordt benoemd tot volgende president van de staat Michigan

Kanselier van UNC-Chapel Hill wordt benoemd tot volgende president van de staat Michigan

0
Kanselier van UNC-Chapel Hill wordt benoemd tot volgende president van de staat Michigan


Deze audio wordt automatisch gegenereerd. Laat het ons weten als u dat heeft suggestions.

Duik kort:

  • Kevin Guskiewicz, kanselier van de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, zei dit vrijdag hij zal het overnemen het presidentschap van de Michigan State College in maart.
  • Guskiewicz, een carrière-academicus, werkt sinds de jaren negentig bij UNC-Chapel Hill. Hij heeft het publieke vlaggenschip van North Carolina door moeilijke tijden geleid, zoals de COVID-19-pandemie en de uitdaging van het Amerikaanse Hooggerechtshof die het rassenbewuste toelatingsbeleid van de universiteit ondermijnde.
  • Ambtenaren van de staat Michigan prezen de keuze vrijdag in openbare verklaringen. “Kevin Guskiewicz zal het presidentschap van de Michigan State College op zich nemen met een schat aan ervaring en de visie die nodig is om de universiteit vooruit te helpen op haar traject van excellentie”, aldus Rema Vassar, voorzitter van de raad van bestuur. “Zijn uitgebreide achtergrond in functies in het hoger onderwijs hem goed om onze strategische initiatieven te verdedigen.”

Duikinzicht:

Consultants noemen North Carolina vaak een staat waar partijdigheid heerst over het openbare hoger onderwijs.

Republikeinse wetgevers domineren de wetgevende macht en benoemen alle bestuursleden van het openbare universiteitssysteem in North Carolina. Ze worden ervan beschuldigd deze macht te gebruiken om zich te bemoeien met zaken die traditioneel aan de beheerders werden overgelaten, waaronder het uitoefenen van druk op het systeem en op individuele campusbesturen.

Het is deze omgeving waarin Guskiewicz, naar verluidt, zou verblijven zijn uitgevallen heeft samen met enkele van de machtsmakelaars van de staat een van de meest prestigieuze openbare universiteiten van het land geleid. Het schrijft meer dan 31.500 studenten in.

Guskiewicz stapte start 2019 op interim-basis in de functie van kanselier en later dat jaar definitief.

Hij raakte onmiddellijk in een schandaal terecht, het debat over de vraag of de universiteit een monument uit het Zuidelijke tijdperk zou moeten huisvesten, bekend als Silent Sam, dat demonstranten in 2018 hadden omvergeworpen. Guskiewicz kreeg luchtafweer omdat een van zijn plaatsvervangers hadden geholpen regelen om het over te dragen aan de Sons of Accomplice Veterans, een neo-confederate groep.

Uiteindelijk blokkeerde een districtsrechter in 2020 de deal en oordeelde dat de groep niet over de bevoegdheid beschikte om de rechtszaak aan te spannen die zij had aangespannen om het eigendom van het standbeeld over te nemen.

Guskiewicz hielp ook bij de heropening van de campus van de universiteit in het najaar van 2020, het eerste volledige jaar van COVID-19. Maar door de verspreiding van het coronavirus werden de persoonlijke reduce binnen enkele dagen stopgezet, en critici beweerden destijds dat dat door de politieke druk was gebeurd dwong het open te maken in de eerste plaats.

Een jaar later kreeg hij kritiek vanwege de onhandige aanwerving van Pulitzer Prize-winnende journalist Nikole Hannah-Jones. Ze zou dat jaar naar de UNC-Chapel Hill-faculteit gaan, maar koos in plaats daarvan voor Howard College nadat de trustees van het North Carolina Faculty aanvankelijk weigerden te stemmen over haar ambtstermijn.

Deze excessive breuk in het precedent hield ook verband met politieke animus, dit keer tegen haar bekendste werk, het 1619 Challenge, een diepgaand onderzoek naar hoe slavernij de Amerikaanse cultuur vormde.

Guskiewicz zal een baan die gekenmerkt wordt door politieke wrok inruilen voor een baan met zijn eigen controverses.

De staat Michigan worstelt nog steeds met de gevolgen van het Larry Nassar-schandaal, een voormalige arts die honderden universiteitsatleten en leden van het Amerikaanse gymnastiekteam seksueel heeft misbruikt.

Nassar bekende in 2017 schuldig te zijn aan seksueel wangedrag, en Michigan State schikte met zijn slachtoffers voor $ 500 miljoen een jaar later. Maar een groep overlevenden van seksueel misbruik en hun households dit jaar pas aangeklaagdwaarbij werd beweerd dat universiteitsfunctionarissen duizenden documenten met betrekking tot de zaak hadden verborgen.

Sinds het schandaal in 2017 uitbrak, heeft Michigan State vijf presidenten gehad, twee permanente en drie tijdelijke.

Vertegenwoordigers van de staat Michigan prezen vrijdag de carrière van Guskiewicz.

Hij begon in 1995 bij UNC-Chapel Hill als professor op de afdeling beweging en sport. Hij richtte het Matthew Gfeller Sport-Associated Traumatic Mind Damage Analysis Middle op en is “een nationaal erkende knowledgeable op het gebied van sportgerelateerde hersenschuddingen”, aldus de staat Michigan.

Vervolgens klom hij door de gelederen van Chapel Hill en werd decaan van de decaan voor kunst en wetenschappen van de universiteit voordat hij werd benoemd tot interim-kanselier.

“Ik kijk er reikhalzend naar uit om met alle Spartanen samen te werken om voort te bouwen op de sterke historische foundation van deze geweldige universiteit”, zei Guskiewicz vrijdag in een verklaring. “Ik ben van plan een cultuur van samenwerking te bevorderen en door samen te werken kunnen we MSU naar een nog grotere eminentie stuwen door haar krachtige inzet voor studentensucces, kennisontdekking en landsubsidieservice.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here