Home Natuur American Crow (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereld

American Crow (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
American Crow (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereldLeer 100 gewone valleivogels Blogpost Soort nr. 72/100

Weinig dingen op aarde vervullen ons met zoveel vreugde als vogels, en het kennen ervan bij naam draagt ​​alleen maar bij aan ons plezier. In Central Valley in Californië kan iedereen met slechts een beetje moeite 100 lokale vogelsoorten leren kennen. Vooral omdat Valleibewoners dagelijks in touch komen met minstens een dozijn soorten die de meesten wel herkennen, maar waarvan ze misschien niet de naam kennen. De bedoeling van deze weblog is dat volgers 100 gewone valleivogels leren kennen en kunnen identificeren.
A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

WAT ZIT ER IN EEN NAAM

Amerikaanse kraai – Corvus brachythynchos
Naam wortels: (Latijn. corvus, “een kraai”; Grieks., brachy, “kort”, rhynchos, “snavel”)

FYSIEKE EIGENSCHAPPEN

De Amerikaanse kraai, die overal in de Verenigde Staten en het grootste deel van Canada voorkomt, is een geheel zwarte vogel van ongeveer 17,5 centimeter lang. Het wordt vaak ten onrechte geïdentificeerd als een raaf, een vogel waarmee het nauw verwant is. Kraaien verschillen qua uiterlijk van raven door hun kortere, dunnere snavels, en door hun grootte – ongeveer vijftien centimeter korter dan een raaf. Kraaien kunnen in fel zonlicht een dieppaarse kleur lijken.

EEN INTERESSANT OF ONGEBRUIKELIJK FEIT

Het is bekend dat Amerikaanse kraaien mieren erop laten kruipen en zuren op hun veren afscheiden. Dit gedrag, bekend als ‘anting’, wordt nog niet helemaal begrepen, maar er wordt aangenomen dat de zuren helpen bij het verwijderen van parasieten. Dus in zekere zin gebruiken kraaien mieren als een vorm van verenschoonmaak.

DISTRIBUTIESTATUS IN DE CENTRALE VALLEI

De American Crow is het hele jaar door een gewone bewoner in Central Valley in Californië en is in vrijwel elke habitat te vinden.

eBird-staafdiagrammen en kaartraster

Vorige Leer 100 Widespread Valley Birds-posten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here