Home Auto Je kunt niet eens meer naar een kerstparade gaan zonder overreden te worden

Je kunt niet eens meer naar een kerstparade gaan zonder overreden te worden

0
Je kunt niet eens meer naar een kerstparade gaan zonder overreden te worden


Afbeelding voor artikel met de titel Je kunt niet eens meer naar een kerstparade gaan zonder overreden te worden

Schermafbeelding: KCAL-nieuws

Wat een feestelijke avond vol plezier en vrolijkheid had moeten zijn in Bakersfield, Californië, veranderde donderdagavond in een nachtmerrie toen de bestuurder van een witte Ford F-150 inreed op de menigte die wachtte op de jaarlijkse kerstparade van de stad, waarbij drie mensen voorbijreden. . De slachtoffers zijn vanwege hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en zijn naar verluidt in stabiele toestand, hoewel de omvang van hun verwondingen momenteel onbekend is. Dat meldt Bakersfield Now.

Volgens getuigen was de 72-jarige chauffeur boos dat de weg afgesloten was voor de optocht en reed hij met zijn vrachtwagen achteruit door een steegje, waarbij hij eerst tegen een voedselkarretje botste en vervolgens de menigte inreed. Nadat hij tegen een muur was gereden, stapte de bestuurder naar verluidt uit en probeerde te vechten tegen de politieagenten die op de crash reageerden. De politie kon snel ter plaatse komen omdat een grote groep van hen zich al in het gebied bevond om zich voor te bereiden op de kerstparade die oorspronkelijk ongeveer 30 minuten later zou beginnen.

Agenten arresteerden de bestuurder, die destijds verdacht werd van dronkenschap, maar of hij al dan niet gedronken had, moet nog worden bevestigd. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen en de slachtoffers begonnen te behandelen, kondigden de organisatoren aanvankelijk aan dat de parade zou worden afgelast. Uiteindelijk werd de starttijd echter alleen uitgesteld totdat deze kon worden omgeleid om het gebied te vermijden.

Zoals te zien is in de reacties op De Instagram-post van vice-burgemeester Andrae Gonzales Wat het incident betreft, bleek de beslissing om de parade voort te zetten controversieel, aangezien verschillende commentatoren klaagden dat dit respectloos was tegenover de households die getuige waren van de crash en ongevoelig voor de slachtoffers.

Helaas komen dit soort incidenten veel te vaak voor in de VS. het enige ontwikkelde land ter wereld waar wegen steeds gevaarlijker worden. Helaas voor ons allemaal is het veranderen van de cultuur van chauffeurs die verwachten dat alles en iedereen prioriteit moet geven aan auto’s om zo snel mogelijk ergens te komen waar ze heen willen, een ongelooflijk moeilijke taak. Het kan worden gedaan, maar het zal nog steeds veel tijd, moeite en geld vergen, evenals een daadwerkelijke inzet van politici om wetten aannemen die onze wegen veiliger zullen maken.

Chauffeur rijdt in op menigte tijdens kerstparade in BakersfieldLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here