Home Carrière Hoe te beantwoorden: “Wat is uw grootste zwakte?” Bij interviews

Hoe te beantwoorden: “Wat is uw grootste zwakte?” Bij interviews

0
Hoe te beantwoorden: “Wat is uw grootste zwakte?”  Bij interviews


Ook al is het een van de meest voorkomende interview vragen daar heeft iedereen er een hekel aan als je wordt gevraagd: “Wat is je grootste zwakte?” in een sollicitatiegesprek. Het is al moeilijk genoeg om tijdens een sollicitatiegesprek je potentieel te laten zien. Hoe moet je jezelf verkopen? werkgevers als ze willen dat je ze vertelt wat er is fout met jou?


Gelukkig is het beantwoorden van deze vraag niet zo moeilijk als je zou denken. En je kunt het daadwerkelijk gebruiken om je potentieel te laten zien als je strategisch reageert.

Hoe te beantwoorden: “Wat is uw grootste zwakte?” In een interview

Om de vraag “Wat is je grootste zwakte?” met succes te beantwoorden Als u tijdens een sollicitatiegesprek een vraag stelt, lieg dan niet en kom niet met een antwoord waarvan u denkt dat het indruk zal maken op de interviewer (zoals ‘een perfectionist zijn’ of ‘te onerous werken’). In plaats van, concentreer op een vaardigheid je probeert je te ontwikkelen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u solliciteert voor de rol van trainingscoördinator bij uw favoriete bedrijf. Je houdt ervan om trainingsmateriaal te ontwikkelen en anderen les te geven; u wordt echter erg nerveus bij het geven van uw presentaties, omdat spreken in het openbaar is niet jouw sterkste kant.

In plaats van dit onder het tapijt te vegen, kun je het beter aanpakken, maar de zorgen van de interviewer wegnemen door te delen wat je doet om deze uitdaging te overwinnen.

Een voorbeeld van hoe u kunt antwoorden op de vraag: ‘Wat is uw grootste zwakte?’ In Een Sollicitatiegesprek

Vrouw beantwoordt de "Wat is je grootste zwakte?" vraag in een sollicitatiegesprek

Grote voorraad

“Ik moet toegeven dat spreken in het openbaar altijd moeilijk voor mij is geweest, omdat ik dat nu eenmaal ben een introvert. Het maakt me zenuwachtig om voor mensen op te staan ​​en te praten. Ik heb echter geleerd dat dit een integraal onderdeel was van het trainen van anderen, wat ik graag doe. Daarom heb ik onerous gewerkt om mijn spreekvaardigheid in het openbaar te verbeteren door deel te nemen aan de maandelijkse Toastmasters-bijeenkomsten en door vrijwilliger trainingen voor collega’s zodat ik wat additional kan oefenen. Sinds ik mezelf heb uitgedaagd dit te doen, heb ik een groot verschil in mijn gedrag opgemerkt vertrouwen niveau en voelde mij capabeler dan ooit in mijn rol als coach.”

In essentie wil je duidelijk maken dat je begrijpt dat je op één gebied zwak bent, maar om dit goed te maken heb je onerous gewerkt om dat gebied te verbeteren, omdat je weet dat dit belangrijk is in je rol. Het is niet nodig om een ​​lange uitleg te geven over deze vraag. Houd het simpel en duidelijk, en concentreer u op de positieve punten in plaats van stil te staan ​​bij de negatieve punten.

Laat je niet van de wijs brengen veelvoorkomende interviewvragen zoals: “Wat is je grootste zwakte?” Ga in plaats daarvan voorbereid naar binnen. Wees eerlijk tegen uzelf en pas uw antwoorden aan, zodat u uw vaardigheden op de markt kunt brengen in plaats van afbreuk te doen aan uw potentieel. Onthoud: elke zwakte is een kans om als skilled te groeien, dus formuleer dit zo in uw volgende sollicitatiegesprek!

Meer hulp nodig met uw zoek naar werk?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here