Home Onderwijs Het doorbreken van barrières voor fundamenteel onderwijs voor jonge kinderen

Het doorbreken van barrières voor fundamenteel onderwijs voor jonge kinderen

0
Het doorbreken van barrières voor fundamenteel onderwijs voor jonge kinderen


Een solide onderwijs op jonge leeftijd dient als hoeksteen voor de toekomst van een sort. Het geeft vorm aan hun fysieke, cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling en zet hen op weg naar succes in zowel hun academische reis als algemene levenservaringen. Veel jonge kinderen hebben echter beperkte toegang tot onderwijsmogelijkheden van hoge kwaliteit vanwege sociaal-economische factoren en technologische barrières. Eindeloos netwerk, een mondiale organisatie die zich inzet voor het aanpakken van ongelijkheden op het gebied van aandelenkapitaal die voortkomen uit kwesties als ontoereikende internettoegang, investeert strategisch in bedrijven over de hele wereld die aansluiten bij hun missie en actief bijdragen aan de verwezenlijking ervan. Dit artikel belicht de initiatieven van een dergelijk bedrijf, Raket leren.

Onlangs sprak EdSurge met medeoprichters van Rocket Studying Namya Mahajan En Siddhant Sachdeva over hun toewijding om kansen voor onderwijs voor jonge kinderen (ECE) van hoge kwaliteit te bieden aan kansarme bevolkingsgroepen in India. Sachdeva’s interesse in voorschools onderwijs werd beïnvloed door zijn moeder, die bij haar thuis een kleuterschool runt, waardoor hij de leerprocessen van lokale jonge kinderen kon observeren. Sachdeva stapte over van overleg met de Boston Consulting Group aan het ontwikkelen van oplossingen voor voor- en vroegschoolse educatie. Hij streefde ernaar hoogwaardig onderwijs financieel haalbaar en schaalbaar te maken voor een breder systeem.

Mahajan, die deel uitmaakte van de nationale leiding bij de Vereniging van Zelfstandige Vrouwen, merkte op dat haar interesse in onderwijs voor jonge kinderen voortkwam uit het perspectief van het moederschap, waardoor ze het belang erkende van hoogwaardige kinderopvang voor de arbeidsparticipatie van vrouwen en de economische empowerment. Ze raakte gepassioneerd door dit onderwerp nadat ze zich had verdiept in onderzoek naar de ontwikkeling van kinderen en zich bewust was van de onderinvestering en het gebrek aan diensten op dit gebied. Mahajan vertelt: “De missie van Rocket Studying is om kwaliteitsonderwijs en -onderwijs vanaf het vroegst mogelijke stadium voor elk sort toegankelijk te maken. Ieder sort verdient gelijke kansen, ongeacht waar het vandaan komt.”

EdSurge: Is het gebrek aan ECE-mogelijkheden uniek voor een bepaalde doelgroep, of is dit een mondiaal probleem?

Mahajan: Dit is absoluut een mondiaal probleem. Er zijn wereldwijd 350 miljoen kinderen onder de zes jaar die het risico lopen hun ontwikkelingspotentieel niet te benutten, simpelweg vanwege de plaats waar ze geboren zijn. Vanwege de manier waarop de huidige onderwijssystemen zijn gestructureerd en de manier waarop overheden, filantropie en anderen ervoor kiezen hun middelen te investeren, zullen deze kinderen geen toegang krijgen tot het kwaliteitsonderwijs dat ze verdienen. Dit zorgt ervoor dat ze niet klaar zijn om te leren en dat dit fundamentele (negatieve) gevolgen heeft op latere leeftijd die moeilijk en duur zijn om terug te draaien. Soms hebben we het gevoel dat het onderwijsecosysteem zoveel investeert in remediërend onderwijs of leren op latere leeftijd, terwijl we, als we het probleem vroegtijdig zouden oplossen, veel van deze problemen zouden kunnen voorkomen. Het probleem is erger voor plattelandsgemeenschappen met een lage sociaal-economische achtergrond, maar in de eerste jaren kan in alle huishoudens te weinig worden geïnvesteerd.

India heeft 35 miljoen kinderen onder de zes jaar die ondersteuning nodig hebben bij het leren op jonge leeftijd. Rocket Studying biedt een tweeledige aanpak. In de eerste plaats ondersteunen we de gemeenschapswerker die in een van de 1,4 miljoen kinderdagverblijven in India werkt, om de middelen en kennis te ontwikkelen om een ​​bekwame onderwijzer voor jonge kinderen te worden. We sturen ze hapklare stukjes inhoud die ze elke dag in hun klas kunnen gebruiken. Gedurende één tot twee jaar nemen we hen mee op dit professionele ontwikkelingstraject.

Ten tweede werken we samen met de ouders. Wij erkennen dat ouders deze krachtige stimulans hebben om hun kinderen goed te laten presteren op faculty, en dat zij heel effectief kunnen zijn in het onderwijzen van kinderen, omdat kinderen het beste leren als ze bij iemand zijn die ze vertrouwen en liefhebben. We delen soortgelijke kleine activiteiten met ouders en nodigen hen uit om deze met hun gemeenschap te delen.

Programmatisch bereiken we ongeveer 1,5 miljoen kinderen, maar dat is niet genoeg. De hoop is dat we door samen te werken met de overheid de nieuwste leerwetenschap, de beste inhoud en de beste technologie kunnen bieden aan elke werknemer en ouder die betrokken is bij de ontwikkeling van jonge kinderen. We hebben een ambitieus doel voor de komende vijf jaar: we hopen een impression te hebben op ruim 30 miljoen kinderen onder de zes jaar.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen die u bent tegengekomen bij de implementatie van uw programma’s, en hoe heeft u deze overwonnen?

Sachdeva: Bij elk edtech-initiatief zijn er belemmeringen voor toegang en digitale geletterdheid. We moeten daar dus rekening mee houden wanneer we ons programma uitbouwen. Er zijn ook andere gedragsbarrières die we tegenkomen. Er kan bijvoorbeeld een zorgverlener zijn die niet veel vertrouwen heeft in zichzelf als opvoeder en daarom minder betrokken is bij het product of de missie. Het aanleren van een groeimindset is een fundamenteel onderdeel van de manier waarop we de ontwikkeling van zorgverleners en leerkrachten benaderen. We hebben ook instruments gebouwd die ons helpen te ontcijferen en te diagnosticeren waar zorgverleners zich bevinden op hun eigen leertraject, van het opbouwen van ambitie tot zelfvertrouwen tot het opbouwen van de juiste gedragspatronen. Er kunnen ouders zijn die de juiste ambitie hebben, maar misschien niet het juiste niveau van vertrouwen hebben om aan deze programma’s deel te nemen, en er kunnen ouders zijn die deze ambitie zelf niet hebben. We hebben deze gerichte campagnes die zorgverleners aanspreken, waar ze zich ook in het leerproces bevinden.


Rocket Studying’s aanpak voor het ontwikkelen van een groeimindset

Hoe betrekt uw organisatie actief numerous stemmen in haar werk- en besluitvormingsprocessen?

Mahajan: Diversiteit en inclusiviteit zijn zo belangrijk in ons werk omdat we een organisatie willen bouwen die een zo (groot) mogelijke weerspiegeling is van de bevolkingsgroepen waarvoor we zorgen. Veel van onze leiders komen zelf uit de gemeenschappen die wij dienen. We proberen er ook voor te zorgen dat we voor 50% uit vrouwen bestaan, ook in leidinggevende posities. We proberen bij voorkeur kandidaten met verschillende achtergronden aan te nemen, of het nu gaat om kaste, religie of mensen met een handicap.

Daarnaast hebben we onlangs een grote herziening doorgevoerd van de manier waarop we onze inhoud creëren en meten. We zorgen ervoor dat de inhoud kinderen met zichtbaar verschillende gemeenschappen, achtergronden en capaciteiten laat zien. We tonen zorgverleners die zowel mannelijk als vrouwelijk zijn om vaders en andere mannelijke zorgverleners aan te moedigen deel te nemen aan het huishouden.

Welke rol speelt technologie in uw inspanningen om mogelijkheden voor vroeg leren te bieden, en hoe zorgt u voor een eerlijke toegang tot technologische hulpmiddelen?

Mahajan: Wij zien technologie als een hulpmiddel, niet als de enige oplossing. De oplossing moet bestaan ​​uit hoogwaardige, wetenschappelijk onderbouwde inhoud voor voorschools leren die kinderen elke dag bereikt en helpt bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en gewoonten. Het is echter een uitdaging om dit op grote schaal te bereiken zonder technologie. De Indiase bevolking, inclusief kwetsbare huishoudens, heeft een hoge penetratiegraad van smartphones: 75% van de huishoudens heeft toegang tot smartphones. We ontwerpen onze inhoud zo dat deze eenvoudig en gebruiksvriendelijk is voor de smartphone en gericht is op nieuwe digitale gebruikers met een mensgericht ontwerp. We houden ook rekening met factoren als beschikbaar geheugen, datapakketten, schermoriëntatie en de specifieke behoeften van de gemeenschappen die we bedienen. Ons doel is om technologie op de meest gebruiksvriendelijke en inclusieve manier te gebruiken en ouders met smartphones en kinderen in de klas te bereiken.

Sachdeva: We gebruiken technologie ook om veel assessments uit te voeren, vergelijkbaar met die van grote technologiebedrijven. Deze assessments zijn bedoeld om erachter te komen wat werkt en wat niet als het gaat om het garanderen van onboarding, activering en betrokkenheid van huishoudens met lage inkomens en medewerkers van kinderdagverblijven in het voor- en vroegschoolse onderwijs. Het idee hierachter is dat we met het ecosysteem delen wat echt werkt en wat niet werkt met de gemeenschappen met lage inkomens. Er zijn geweldige organisaties over de hele wereld die vergelijkbare ambitieuze doelen nastreven, en we willen dat ze kunnen leren van wat Rocket Studying doet. Het is dus niet alleen ons doel om open source-inhoud te creëren die anderen kunnen gebruiken, maar ook om een ​​open source-model te creëren waar anderen van kunnen leren.

Wat is een gedenkwaardig verhaal dat de impression van uw werk op de ontwikkeling van jonge kinderen benadrukt?

Mahajan: We hadden een jonge moeder met een driejarige die zich bij ons programma aansloot. De moeder heeft speciaal voor ons programma geleerd hoe ze een smartphone moet gebruiken; ze was onvermurwbaar dat haar dochter het zou leren. Haar dochter was een van de stilste kinderen; ze was te verlegen om te praten. Haar taalontwikkeling was niet competent genoeg om met kinderen van haar leeftijd te praten.

Nu het meisje vijf is en al een tijdje in het programma zit, houdt ze niet op met praten! Ze heeft leren tellen en kan beginnen met het uitkiezen van woorden in een boek. Zij en haar ouders zoeken dagelijks de huiswerkactiviteit op, doen het samen en delen het met ons. Het was prachtig om de afgelopen twee jaar deel uit te maken van de reis van dit gezin.

Sachdeva: Ook werken wij veel samen met de medewerkers van de kinderopvang. Er is een 50-jarige vrouw die dit werk als mantelzorger al 25 jaar of langer doet. Ze behaalde een certificaat voor voortdurende betrokkenheid bij het programma en heeft veel meer vertrouwen in haar dagelijkse uitvoering van voor- en vroegschoolse educatie. Haar gemeenschap geeft haar de eer die ze verdient, en het is fantastisch om deel uit te maken van haar reis. We hebben niet alleen verbeterde technische experience kunnen opbouwen voor medewerkers in de kinderopvang, maar ze ook zelfverzekerder en trotser kunnen maken in hun inspanningen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here