Home Sport Grant Thornton Invitational: LPGA maakt mannen sprakeloos

Grant Thornton Invitational: LPGA maakt mannen sprakeloos

0
Grant Thornton Invitational: LPGA maakt mannen sprakeloos


Er is sinds 1999 geen gemengd evenement meer geweest waarbij de PGA en LPGA Excursions samenkwamen. Dat eindigde uiteindelijk tot dit jaar toen ze hun krachten bundelden voor de Grant Thornton Invitational.

Elke dag heeft een ander format voor het driedaagse evenement met 54 holes.

Er doen 16 groups mee aan het evenement, elk bestaande uit één LPGA- en één PGA-ster.

In ronde 1 waren de scores belachelijk laag, omdat ze een scramble speelden. Van de zestien groups in het veld schoten er negen 59 of beter. Het was een vogelfeest en de putts vielen.

Na de eerste paar groepen ontstond er al snel een development. Deze vrouwen kunnen keihard putten. Leona Maguire en Lucas Glover, die samen een bogey-vrije 57 afvuurde, maakte 11 rechte birdies.

Rose Zhang en Sahith Theegala noteerde een 14-onder-58, waaronder 10 birdies verderop. Nick Taylor en Ruoning Yin evenaarden het Californische duo met een 58.

Terwijl de jongens de lengte van de tee hadden, klaarden de vrouwen de klus op de greens.

Hun mannelijke companions erkenden het ook. Alle vier wisten hoe goed de dames waren, maar de bewijzen waren na die eerste ronde nog duidelijker merkbaar.

Glover deed vóór deze week zijn onderzoek, dat gunstig gebleken.

“Ik wist al vrij vroeg dat ik haar gewoon zo dicht mogelijk op de inexperienced moest krijgen, dan hoefde ik niet veel te putten”, zei Glover. “Ja, toen ik onze combinatie zag, heb ik alles bekeken, en ik heb onlangs toch nog iets van de Solheim Cup gezien.”

Ze werkten goed samen en zijn strategie werkte. Toen hij haar op de inexperienced kreeg, liet ze de putt zinken. Er waren maar weinig gevallen waarin haar bal niet in één slag de bodem van de beker bereikte.

Hetzelfde kan gezegd worden voor Theegala en Zhang. Ze werkten goed samen, en aangezien ze elkaar al sinds hun jeugd kenden, wist hij dat hij haar als associate moest hebben. Na hun ronde schepte hij op over Zhangs putvaardigheid.

Grant Thornton Invitational, Rose Zhang, Sahith Theegala

Foto door Cliff Hawkins/Getty Photos

“Ik denk dat een deel van haar spel waar niet veel over gesproken wordt, haar placing is”, zei Theegala. “Zelfs vóór deze week, toen ze haar op television zag, raakte ze elke keer haar lijn. Dat gaf mij ook veel vertrouwen, omdat ik wist dat ik de hele week perfecte teksten zou krijgen.”

Taylor’s speelpartner, Ruoning Yin, hielp de final op de greens te dragen.

“Ruoning maakte een aantal putts om ons erin te houden en ons op gang te krijgen, dus een birdie op de laatste zeven holes is altijd een leuke manier om te eindigen”, zei hij.

Het leek erop dat elke mannelijke associate moest opscheppen over de putvaardigheden van de dames, en het was duidelijk waarom.

Deze development zou zich echter ook kunnen uitstrekken tot het korte spel voor vrouwen, vooral met nummer 1 van de wereld, Lilia Vu, die ook een clinic rond de greens organiseerde.

Haar speelpartner, Joël Dahmendeed ook zijn huiswerk over zijn speelpartner Lilia Vu.

“Ik ben niet de grootste putter in de geschiedenis”, zei Dahmen. “Ik phrase beter. Ik ben vandaag een stuk beter geworden. Maar tijdens het spelen heb ik er veel final van gehad. Ik sla veel greens, en dan zal het heel leuk zijn om haar alle putts te zien maken. Ik ga het gewoon vieren terwijl ze alle putts binnenrolt.’

Dahmen deed precies dat. Hij was vrijdag Vu’s grootste cheerleader.

Ze maakte ook een enorme Eagle-chip-in op de par-5 14e, wat Dahmen een perfecte kans gaf laat zijn feest zien. Hij weet dat hij met Vu de partnerjackpot heeft gewonnen. Ze is momenteel roodgloeiend op de baan, en haar korte spel op vrijdag bewees dat.

De vrouwen waren klaar om te spelen en indruk te maken tijdens deze eerste Grant Thornton Invitational. Omdat er op Dag 2 een uitdagend viertal/alternatief shot-format op hen wachtte, was het belangrijk om vrijdag laag te gaan.

Savannah Leigh Richardson is een golfstafschrijver voor SB Nation’s Enjoying By way of. Je kunt haar volgen op Twitter @SportGirlSL en Instagram @savannah_leigh_sports voor meer golfverslaggeving. Zorg ervoor dat je uitcheckt @_PlayingThrough te.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here