Home Natuur Frequent Raven (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereld

Frequent Raven (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Frequent Raven (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereldLeer 100 gewone valleivogels Blogpost Soort nr. 69/100

Weinig dingen op aarde vervullen ons met zoveel vreugde als vogels, en het kennen ervan bij naam draagt ​​alleen maar bij aan ons plezier. In Central Valley in Californië kan iedereen met slechts een beetje moeite 100 lokale vogelsoorten leren kennen. Vooral omdat Valleibewoners dagelijks in touch komen met minstens een dozijn soorten die de meesten wel herkennen, maar waarvan ze misschien niet de naam kennen. De bedoeling van deze weblog is dat volgers 100 gewone valleivogels leren kennen en kunnen identificeren.
A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

WAT ZIT ER IN EEN NAAM

Gemeenschappelijke Raaf – Corvus corax
Naam Wortels: (Latijn. corvus, “een kraai” – Grieks. korax, “raaf”; krazo, “kwaken”)

FYSIEKE EIGENSCHAPPEN

De gewone raaf is een grote, glanzend zwarte vogel met een wigvormige staart. Het is groter dan een kraai met een langere en dikkere snavel. Tijdens de vlucht onderscheidt hij zich door vrij lange, naar achteren gebogen vleugels en een lange staart. Let op de vloeiendere, stabielere vleugelslagen vergeleken met de snellere, schokkeriger vleugelslagen van kraaien.

EEN INTERESSANT OF ONGEBRUIKELIJK FEIT

Een fascinerend feit over de gewone raaf is dat males denkt dat ze voor het leven paren1. Dit betekent dat zodra ze een associate hebben gevonden, ze bij elkaar blijven totdat een van hen overlijdt. Ze brengen slechts één broedsel per jaar groot, waarvan tussen de drie en zeven jongen1 bestaan. Dit monogame gedrag is vrij ongebruikelijk en interessant in de vogelwereld.

DISTRIBUTIESTATUS IN DE CENTRALE VALLEI

Deze grote, zwarte, majestueuze vogel is geografisch en ecologisch gezien een van de meest voorkomende, natuurlijk voorkomende vogels ter wereld. Het wordt verspreid over grote delen van Noord-Amerika, Europa, Azië en Noord-Afrika, en in alle terrestrische biomen behalve tropische regenwouden. De gewone raaf is een gewone inwoner van het hele jaar door in de Central Valley in Californië en kan over elk leefgebied worden gezien, maar wordt vaker aangetroffen dichter bij de uitlopers aan elke kant van de vallei.

eBird-staafdiagrammen en kaartraster

Vorige Leer 100 Frequent Valley Birds-posten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here