Home Onderwijs Fondsverhoging “zal waarschijnlijk niets veranderen”

Fondsverhoging “zal waarschijnlijk niets veranderen”

0
Fondsverhoging “zal waarschijnlijk niets veranderen”


Minister van Immigratie Marc Miller aangekondigd op 7 december dat het bedrag dat nodig is op bankrekeningen voor internationale studenten die in het land willen studeren, zou stijgen van $10.000 CAD naar $20.635 CAD.

Universiteiten Canada erkende dat de financiële vereisten voor een studievergunning tot nu toe “de kosten van levensonderhoud in sommige delen van Canada niet accuraat hebben weerspiegeld”.

“Het financiële minimal van $10.000 werd start jaren 2000 vastgesteld en moet worden aangepast om de huidige kosten van levensonderhoud te weerspiegelen”, aldus de woordvoerder van de organisatie.

De organisatie maakte echter het punt dat de kosten van levensonderhoud in het hele land verschillen, en suggereerde dat “hiermee rekening moet worden gehouden bij het evalueren van de financiën die nodig zijn om in verschillende regio’s te leven”.

“Canada’s universiteiten streven er altijd naar nauwkeurige en transparante informatie te verstrekken aan toekomstige internationale studenten over de kosten van studeren en leven in hun gemeenschap”, aldus de woordvoerder.

Hogescholen en instituten Canada waren het erover eens dat het redelijk is om de vereiste van een bewijs van financiering aan te passen aan de stijgende kosten van levensonderhoud, maar zeiden dat de verandering waarschijnlijk de vraag van studenten zal beïnvloeden.

“De huidige drempel was in veel gevallen vaak onvoldoende”, zegt een woordvoerder.

“We benadrukken het belang van de samenwerking van het IRCC met provincies en instellingen om het voor verdienstelijke studenten met bescheidener middelen nog steeds mogelijk te maken om voldoende financiële middelen aan te tonen.”

Er is ook gewezen op andere problemen rond de fondsverhoging.

Migrantenstudenten verenigddie internationale studenten in Canada vertegenwoordigt, zei dat deze stap “prospectie van studenten uit de arbeidersklasse wereldwijd zou uitsluiten”.

“Ze zullen nu de komende drie weken op zoek gaan naar 10.000 greenback additional”, zegt nationale organisator Sarom Rho.

De oprichter van Advocatenkantoor Heron – een immigratieadvocatenkantoor in Vancouver – Wei William, maakte het punt dat wisselkoersen een grote rol zouden spelen in de inclusiviteit van het vermogen van internationale studenten om te betalen.

“Ik kan het niet laten om te bedenken hoezeer dit, gezien de mondiale valuta zoals ze zijn, de mogelijkheid zou kunnen veranderen van kandidaten uit het Mondiale Zuiden om naar Canadese universiteiten en hogescholen te gaan – (met) minder (internationale) studenten die waarschijnlijk (met) minder geld voor internationale studentenbeurzen”, aldus William.

Alex Usher, chef bij Strategiemedewerkers hoger onderwijsverteld Het PIE-nieuws hij was er niet zeker van dat deze stap “iets zou veranderen”.

Hij citeerde de rapporten van The PIE over agenten die geld op de rekeningen van studenten storten om de indruk te wekken dat ze het geld hebben om in Canada te studeren voordat ze het weer opnemen.

Adviseur Don Whitford, commentaar op LinkedInmaakte ook een soortgelijk punt – en zei dat dit ook gebeurt in zijn thuisland Australië.

“Goede zet, maar….Studenten hoeven niet in Canada of Australië aan te komen met geld ‘echt op de bankrekeningen’, ze hoeven het alleen maar te ‘laten zien’ om de visa te krijgen.

“Op een dag zal dit moeten veranderen, anders zullen sommige studenten blijven worden uitgebuit en worstelen als de kansen op werk afnemen”, aldus Whitford.

“Studenten hoeven niet naar Canada of Australië aan te komen met geld ‘daadwerkelijk op de bankrekeningen’”

Een ander onderdeel van het pakket aankondigingen van Miller was de uitbreiding van het onbeperkte beleid inzake arbeidsrechten – dat nu in plaats daarvan op 30 april 2024 zal eindigen. Volgens Rho is de verlenging simpelweg niet genoeg, aangezien zij zich bij anderen aansloot. pleiten voor verdere toelagen.

“Het federale immigratiebeleid is een achtbaan; de regel voor een werkvergunning van 20 uur werd afgeschaft nadat migrerende studentarbeiders zich hadden uitgesproken, maar slechts voor vier maanden.

“We hebben geen maandelijkse improvisaties en chaotische wendingen nodig die uitbuiting en misbruik laten voortduren; we zullen blijven opkomen voor stabiele, eerlijke regels en een everlasting verblijf voor iedereen”, voegde Rho eraan toe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here