Home Amusement Elijah Wooden, andere beroemdheden die onbewust werden gebruikt in de Russische propagandacampagne – Nationaal

Elijah Wooden, andere beroemdheden die onbewust werden gebruikt in de Russische propagandacampagne – Nationaal

0
Elijah Wooden, andere beroemdheden die onbewust werden gebruikt in de Russische propagandacampagne – Nationaal


Elia Hout en een handvol andere ‘onwetende’ Hollywood-acteurs en beroemdheden lieten video’s van zichzelf veranderen als onderdeel van een Russische propagandacampagne die het verhaal onder de aandacht bracht dat de Oekraïense leider Volodimir Zelenskij is een drugsverslaafde.

In een rapport van donderdag onthulde het Microsoft Risk Evaluation Middle dat zeven beroemdheden betrokken waren bij de campagne, waaronder Priscilla Presley, Mike Tyson, Slecht breken acteur Dean Norris, Het kantoor acteur Kate Flannery, Schrobt acteur John McGinley en System of a Down-bassist Shavo Odadjian.

Het lijkt erop dat de sterren through zijn gevraagd Kamee – een platform waar followers korte video’s kunnen kopen die zijn opgenomen door hun favoriete beroemdheden – om een ​​videoboodschap te filmen voor iemand genaamd ‘Vladimir’, waarin hij hem smeekt om hulp te zoeken voor middelenmisbruik, aldus het rapport.

Een vertegenwoordiger van Wooden bevestigde dat de Lord of the Rings Er werd contact opgenomen met de ster through Cameo.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

“Het verzoek werd ingediend through Cameo en was op geen enkele manier bedoeld om aan Zelensky te worden gericht of om ook maar iets te maken te hebben met Rusland of Oekraïne of de oorlog”, zei de vertegenwoordiger.

Deze onschadelijke Cameo-video’s werden vervolgens uit hun context gehaald en gemanipuleerd om het te laten lijken alsof de beroemdheden naar Zelenskyy verwezen. De wijzigingen omvatten hyperlinks naar Zelenskyy’s sociale media-accounts, emoji’s en “soms de brand’s van mediakanalen”, aldus het rapport.

Schermafbeeldingen van enkele video’s die door het Microsoft Risk Evaluation Middle worden gedeeld, tonen een TMZ-logo bovenop de video van Wooden. Het lijkt er ook op dat sommige video’s zijn gephotoshopt om het te laten lijken alsof ze op de Instagram-accounts van de beroemdheden zijn geplaatst.

Screenshots van gemanipuleerde Cameo-video's gemaakt door (LR) acteurs Elijah Wood, John McGinley, Dean Norris en Kate Flannery.

Screenshots van gemanipuleerde Cameo-video’s gemaakt door (LR) acteurs Elijah Wooden, John McGinley, Dean Norris en Kate Flannery.

Microsoft Risk Evaluation Middle

Volgens de rapporten werden deze vervalste video’s “through sociale-mediakanalen verspreid om al lang bestaande valse Russische beweringen naar voren te brengen dat de Oekraïense leider worstelt met middelenmisbruik.”

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

In de video van Wooden: bekeken door WIREDde Lord of the Rings acteur zegt: “Ik wil er gewoon zeker van zijn dat je hulp krijgt.” De gewijzigde video bevatte een Oekraïense vlag en hyperlinks naar Zelenskyy’s Instagram-account, evenals een onderzoekscentrum voor medicine en alcohol.

‘Ik hoop dat je de hulp krijgt die je nodig hebt. Veel liefs, Vladimir, wees voorzichtig”, zegt Wooden. Wired merkt op dat de video “verschillende schokkende bezuinigingen bevatte.”

Microsoft zegt dat de video’s eind juli van dit jaar verschenen.

Clint Watt, de algemeen directeur van het Microsoft Risk Evaluation Middle, vertelde Wired dat er de hele zomer met ‘regelmatige tussenpozen’ nieuwe video’s zouden verschijnen en merkte op dat de beroemdheden allemaal ‘een zeer vergelijkbaar script zeiden’.

Een aantal van de beroemdheden die in het Microsoft-rapport worden genoemd, hebben bevestigd dat de video’s zijn gemanipuleerd.

“Kate steunt Oekraïne ondubbelzinnig voor 100% en dit is zeer verontrustend”, zei een vertegenwoordiger van Flannery, die Meredith speelde in Het kantoor.

De vertegenwoordiger van Presley zei dat haar video “niet bedoeld was om aan Zelenskyy te worden gericht, “of om ook maar iets te maken te hebben met Rusland of Oekraïne of de oorlog.”

Een vertegenwoordiger van Tyson zei dat de “huidige video’s die circuleren vals zijn. De heer Tyson heeft geen enkele betrokkenheid bij het verstrekken van informatie en het creëren van dergelijke inhoud.”

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Beide Hout En Tyson’s Cameopagina’s geven aan dat de beroemdheden “tijdelijk niet beschikbaar” zijn voor nieuwe video’s.

NBC meldt dat het om de video’s ging breed gedeeld op Russische sociale media, inclusief VK en Telegram. De gewijzigde video’s werden ook besproken door Russische staatsmedia, meldt Wired.

Cameo heeft geweigerd rechtstreeks commentaar te geven op het Microsoft-rapport of op de vraag of het de propagandacampagne onderzocht. Er werd wel gezegd dat dit soort tactieken om Cameo-makers te misleiden in strijd is met de communityrichtlijnen.

“In gevallen waarin dergelijke overtredingen worden bewezen, zal Cameo doorgaans stappen ondernemen om de problematische inhoud te verwijderen en het account van de koper op te schorten om verdere problemen te helpen voorkomen”, aldus een woordvoerder.

&kopie 2023 International Information, een divisie van Corus Leisure Inc.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here