Home Auto 2025 Volvo EX30: eerste draai | De dagelijkse rit

2025 Volvo EX30: eerste draai | De dagelijkse rit

0
2025 Volvo EX30: eerste draai |  De dagelijkse rit


Een perfecte combine van pit en betaalbaarheid.

Volvo EX30 uit 2025
Volvo EX30 uit 2025

Consumentengids Automotive

Door Sue Mead

Barcelona is een toonaangevend cultureel, economisch en financieel centrum in Zuidwest-Europa en het belangrijkste biotechcentrum van Spanje. Het is een van de drie toonaangevende wereldsteden waar Volvo ervoor heeft gekozen zijn geheel nieuwe 2025 EX30 te introduceren, een mondiaal elektrisch mannequin dat volgende zomer in de VS op de markt zal komen.

Na onthullingen in Milaan en New York Metropolis bracht Volvo Vehicles leden van de internationale autopers naar Barcelona voor een driedaags evenement, met twee dagen proefrijden en mogelijkheden om Volvo-vertegenwoordigers te ontmoeten om meer te weten te komen over de constructie, het ontwerp en de ethiek , van deze nieuwe SUV, en om enkele momenten in de lokale cultuur te delen, inclusief de tapasbars en het nachtleven.

2025 Volvo EX30, wolkenblauw
Volvo EX30 uit 2025

Volvo zegt dat de 2025 EX30 een espresso-shot van Volvo is: klein, intens en essentieel. De EX30 heeft een nieuw section in het Volvo-portfolio gecreëerd dat volgens Volvo een groeiende vraag van consumenten in de VS naar kleine, premium, volledig elektrische SUV’s vertegenwoordigt. De EX30 previous in de Amerikaanse line-up onder de C40 Recharge hatchback en de XC40 Recharge compacte crossover.

Kia EV4 2025: binnenkort beschikbaar

Volvo EX30 uit 2025
Volvo EX30 uit 2025

De Volvo EX30 zal verkrijgbaar zijn vanaf $34.950; hij wordt geleverd met een keuze uit een enkele motor (achterwielaandrijving) of een dubbele motor (vierwielaandrijving) en is verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus.

2023 Nissan Ariya Platinum+: proefrit

Volvo EX30 uit 2025
Volvo EX30 uit 2025

Van buitenaf is de EX30 aantrekkelijk met een modern-chique uitstraling en is hij beslist Volvo. Ondanks zijn subcompacte formaat lijkt hij meer op een kleine compact, omdat hij een lange wielbasis, grote wielen en gelijke overhangen voor en achter heeft die het exterieur in balans brengen. Aan de voorkant draagt ​​hij een gesloten schild en een digitale weergave van Volvo’s kenmerkende Thor’s Hammer-koplampen, heeft hij coole verlichtingselementen en is hij verkrijgbaar in vijf levendige koetswerkkleuren. Kleuren omvatten het stijlvolle Cloud Blue en het heldere en expressieve Moss Yellow, geïnspireerd op korstmos dat groeit op de rotsen langs de Zweedse westkust.

De overzichtelijke cockpit wordt geaccentueerd door een enkele 12,3-inch pill die bestuurders- en middendisplays combineert in één touchscreen, met high-definition beelden en een aanpasbare bestuurdersinterface. Het maakt gebruik van een bijgewerkte versie van Volvo’s Google-gebaseerde interface en Google Maps voor navigatie, en beschikt over draadloze Apple CarPlay. Er is draadloos opladen mogelijk in een speciaal opbergvak op de voorstoel, een stopcontact van 12 volt en vier USB-C-poorten, samen met een aantal opbergvakken en veelzijdige bagageruimtes. Bovendien zijn er vier unieke interieurontwerpmotieven (Breeze, Mist, Pine en Indigo). Het Harman Kardon geluidssysteem heeft negen luidsprekers; een soundbar loopt over de onderkant van het dashboard en bevat vijf geïntegreerde luidsprekers. Opvallend is dat de ontwerpers van Volvo een verzameling gerecyclede materialen hebben gebruikt voor de bekleding en in het minimalistische interieur.

Wanneer de EX30 wordt aangedreven door een enkele elektromotor aan de achterkant, heeft hij een maximaal vermogen van 268 pk. De achterwielaangedreven EX accelereert in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u, bereikt een topsnelheid van 180 km/u en heeft een gerapporteerd bereik van 440 km.

Testrit: Lexus RZ 450e Luxurious uit 2023

Volvo EX30 dampgrijs interieur

Het Twin Motor Efficiency-model heeft een further motor op de vooras voor een gecombineerd vermogen van 422 pk. Hij dash in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een bereik van 425 kilometer. Zowel de EX30’s met één als twee motoren worden geleverd met een batterij van 69 kWh.

Ik reed met zowel modellen met één als met twee motoren tijdens mijn twee dagen rijden langs een route van het drukke stadslandschap van Barcelona langs uitgestrekte delen van de Middellandse Zee naar rustigere wegen die naar het nabijgelegen platteland kronkelden met kleine dorpjes en glooiende heuvels. Het meest opvallende aan de verschillen tussen de modellen met één en twee motoren is het koppel dat beschikbaar is. Beide varianten zijn snel, maar de versie met vierwielaandrijving drukte mijn hoofd tegen de hoofdsteun en duwde mijn lichaam terug in de comfortabele, ergonomische kuipstoel, terwijl ik manoeuvreerde met het vierkante sportstuur en de elektrische stuurbekrachtiging waardeerde. ABS-remmen met elektronische remverdeling en elektronische rembekrachtiging die soepel werkten met goede remafstanden. De rit is gemanierd, meestal zonder koprol, en niet schokkerig, ondanks het kleine pakket van de EX30. Tot de beste ophangingscomponenten behoren McPherson-schroefveren, hydraulische schokdempers, een stabilisatorstang vooraan en een multi-link ophanging met schroefveren, hydraulische schokdempers en stabilisatorstang achteraan.

De vanafprijs voor de versie met één motor waarmee ik in de Extremely-uitvoering reed, was $ 41.100. Hij was gespoten in een prachtige Cloud Blue-buitenkant, had een Breeze-interieur en stond op 19-inch, 5-spaaks ‘aero’-velgen. De versie met twee motoren in Extremely-uitvoering, bestickerd op $ 47.900, met een Vapor Gray-buitenkant en Mist-interieur met 20-inch vijfspaaks aerodynamica
wielen.

Moet ik mijn elektrische auto leasen?

Volvo EX30 uit 2025
Volvo EX30 uit 2025

Luister naar de Automobile Stuff-podcast

Galerij Volvo EX30 uit 2025

Klik hieronder voor een vergrote afbeelding

Binnenkort verkrijgbaar: Volvo EX90 uit 2024

Consumentengids Automobile Stuff Podcast Aflevering 195: Public Charging Catastrophe, Hyundai en Amazon Deal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here