Home Onderwijs SUNY Fredonia gaat 13 graden verlagen om het tekort van $10 miljoen aan te pakken

SUNY Fredonia gaat 13 graden verlagen om het tekort van $10 miljoen aan te pakken

0
SUNY Fredonia gaat 13 graden verlagen om het tekort van $10 miljoen aan te pakken


Deze audio wordt automatisch gegenereerd. Laat het ons weten als u dat heeft suggestions.

Duik kort:

  • De Staatsuniversiteit van New York in Fredonia is van plan om dertien academische programma’s te schrappen om een ​​structureel tekort van ongeveer $10 miljoen aan te pakken, Stephen Kolison Jr., voorzitter van de universiteit, vertelde de campus tijdens een vergadering Woensdag.
  • De programma’s zijn goed voor ongeveer 15% van de majors die SUNY Fredonia aanbiedt. In totaal nemen ongeveer 74 studenten deel aan de programma’s, wat neerkomt op 2,2% van de studentenpopulatie van de universiteit, volgens de presentatie van Kolison.
  • Kolison Shulp kon hij de verwachte personeelsinkrimpingen niet delen vanwege “onzekerheden over pensionering en verloop gedurende het volgende jaar.” Hij deelde ook geen tijdlijn voor programma-eliminaties.

Duikinzicht:

Kolison zei dat SUNY Fredonia al meer dan tien jaar met een structureel tekort werkt, deels als gevolg van het dalende aantal inschrijvingen aan de universiteit van New York. De campus telde in het najaar van 2022 3.491 studenten, 37% minder dan tien jaar daarvoor.

Hij noemde de uitdagende demografische situatie in de staat New York, waar de bevolkingsgroei zich concentreert onder mensen van 65 jaar en ouder.

“De concurrentie om een ​​kleiner aantal universiteitsstudenten heeft ertoe bijgedragen dat het aantal inschrijvingen is gedaald”, zei Kolison in zijn presentatie op de campus. “Omdat collegegeld de grootste aanjager – de grootste bron – van inkomsten voor onze campus is, heeft de daling van het aantal inschrijvingen bijgedragen aan financiële uitdagingen die hebben geleid tot het structurele tekort waar we al meer dan tien jaar mee worstelen.”

Het publiek raakte hoorbaar van streek toen Kolison de dertien programma’s deelde die op het punt stonden te worden geëlimineerd. Ze omvatten bachelordiploma’s in Frans, filosofie, sociologie, Spaans en voorschools onderwijs.

“Maak je een grapje?” riep een deelnemer toen Kolison klaar was met het opsommen van de programma’s.

The Chief, de studentenkrant van SUNY Fredonia, een video geüpload van de bijeenkomst.

De United College Professions, een faculteitsvereniging van SUNY, was tegen de bezuinigingen op de Fredonia-campus, nog voordat Kolison de omvang ervan onthulde. De vakbond heeft betoogd dat er staatsfinanciering beschikbaar is om het tekort in Fredonia weg te werken, maar heeft de beheerder van het systeem ervan beschuldigd het geld niet te verdelen op foundation van de behoeften van de campus.

In de begroting voor het fiscale jaar 2024 van de staat New York werd een further $ 163 miljoen aan operationele financiering toegewezen aan de staatscampussen van SUNY vergeleken met het jaar ervoor. Van die pot met geld ontving SUNY Fredonia $ 2,8 miljoen.

Een woordvoerder van SUNY verdedigde donderdag het plan van Fredonia.

“De blauwdruk van SUNY Fredonia erkent dat de campus, als beheerders van het geld van de belastingbetaler, niet door kan gaan met het financieren van onderwijs aan lege klaslokalen of het aanbieden van hoofdvakken waar in veel gevallen letterlijk slechts een handvol studenten ingeschreven is”, zei de woordvoerder in een verklaring per e-mail.

Andere SUNY-campussen kampen ondertussen ook met grote tekorten.

SUNY Potsdam heeft onlangs plannen aangekondigd om dit te doen elimineer 14 programma’s om een ​​tekort van 9 miljoen greenback weg te werken. En SUNY Buffalo-staat bevriest de aanwervingen voor dit hele fiscale jaar om te helpen verlagen een begrotingsgat van $ 16,5 miljoen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here