Home Bedrijf Moet ik echt boekhoudsoftware gebruiken?

Moet ik echt boekhoudsoftware gebruiken?

0
Moet ik echt boekhoudsoftware gebruiken?


Dit zal echt afhangen van het soort bedrijf dat u heeft, maar boekhoudsoftware zal het u gemakkelijker maken en uw financiële zaken georganiseerd houden. Niemand wil aan het einde van het boekjaar te maken krijgen met een gigantische schoenendoos vol bonnetjes en facturen.

Boekhoudsoftware helpt u bij het voltooien van alles, van de basisregistratie van inkomsten en uitgaven tot het opstellen van financiële overzichten. Deze systemen kunnen u (of uw accountant) veel tijd besparen, waardoor u geld bespaart en de besluitvorming binnen uw bedrijf kunt verbeteren. Er zijn nog andere factoren waarmee u rekening moet houden, zoals of u een stabiele internetverbinding heeft. Als u dat niet heeft, is een cloudgebaseerde boekhoudsoftware wellicht niet de beste optie voor u. Cloudgebaseerde boekhouding is nu erg populair omdat u overal en altijd toegang heeft tot de software program.

Als u een huurwoning heeft, kan een spreadsheet het werk voor u doen. Je zou een free of charge software program kunnen overwegen, zoals Golf, zipboeken of Akaunting. Deze bieden opties van zeer eenvoudige rapporten tot uitgebreidere dashboards en ze hebben allemaal free of charge opties.

4 vragen om u te helpen de juiste software program te vinden

1. Wat heeft uw bedrijf nodig?

Maak een lijst van de boekhoudtaken waarvoor u de software program nodig heeft. Als u een freelancer of eenmanszaak bent, zullen de taken die u moet uitvoeren veel minder zijn dan bij een groot, complexer bedrijf.

2. Zal de software program met mijn bedrijf meegroeien?

Denk na over hoe uw bedrijf er in de toekomst uit zal zien. Kunt u de software program upgraden naar meer functies die u later nodig heeft? Een eenmanszaak kan later uitbesteden en een groter workforce inhuren, waarvoor mogelijk uitgebreidere rapporten nodig zijn om de financiële gegevens bij te houden.

3. Is de software program gemakkelijk te gebruiken?I

Dit is erg belangrijk, vooral als je niet al te technisch onderlegd bent. Software program met veel functies kan te complicated zijn om te gebruiken. U wilt geen software program waarvoor u een boekhoudkundige of IT-opleiding nodig heeft en die eeuwen nodig heeft om een ​​factuur te verzenden, omdat er zoveel dingen moeten worden voltooid voordat u deze kunt verzenden.

4. Is de klantenondersteuning goed?

Het is altijd goed om on-line beoordelingen te raadplegen om er zeker van te zijn dat u wordt ondersteund als er iets misgaat. Ze hoeven geen telefoonnummer te hebben, maar een e-mailadres of chatfunctie die daadwerkelijk wordt gecontroleerd, is nuttig, vooral als ze gedetailleerde instructies sturen om problemen op te lossen, zoals Xero dat doet.

Het kiezen van het juiste boekhoudpakket is belangrijk, need je wilt niet binnen een jaar van software program moeten wisselen. Dit kan u uiteindelijk meer gaan kosten, omdat u mogelijk een accountant nodig heeft om nieuwe software program in te stellen en alle relevante gegevens uit uw oude systeem te importeren om het volgende in te stellen.

We hebben opwindend nieuws dat de afgelopen weken een nieuw boekhoudsoftwarebedrijf de Nieuw-Zeelandse markt heeft betreden. Bekijk ons ​​volgende artikel om de pakketten te zien die ze aanbieden aan de Nieuw-Zeelandse markt. Dit kan aan alle eisen voldoen die u nodig heeft in software program, maar het kan ook good zijn voor iemand die u kent en die een nieuw bedrijf begin. Hoewel we grote voorstanders zijn van Xero omdat het zo eenvoudig te gebruiken is, informeren we kleine bedrijven graag over andere software program die wellicht beter aansluit bij hun behoeften.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here