Home Auto Mercedes-Benz Maleisië gaat het DC-snellaadnetwerk bij sellers uitbreiden – alleen voor zijn eigen EV-klanten

Mercedes-Benz Maleisië gaat het DC-snellaadnetwerk bij sellers uitbreiden – alleen voor zijn eigen EV-klanten

0
Mercedes-Benz Maleisië gaat het DC-snellaadnetwerk bij sellers uitbreiden – alleen voor zijn eigen EV-klanten


Mercedes-Benz Maleisië gaat het DC-snellaadnetwerk bij dealers uitbreiden – alleen voor eigen EV-klanten

Het streven van Mercedes-Benz Maleisië naar elektrificatie zal in 2024 worden voortgezet, waarbij het bedrijf zijn huidige portfolio van volledig elektrische EQ-modellen, dat momenteel uit negen varianten over zeven modeltypen bestaat, zal uitbreiden. Producten zullen niet de enige focus zijn, need ook het eigen laadnetwerk zal onafhankelijk van elkaar groeien ontwikkelingen elders.

Tijdens de EQE SUV-lancering van gisteren, waarbij de introductie plaatsvond van de EQE 500 4Matic AMG-lijn op de Maleisische markt onthulde het bedrijf plannen om zijn DC-snellaadnetwerk uit te breiden bij sellers (of retailpartners, in navolging van de plannen van het merk). overstappen naar een agency-model voor zijn verkoopactiviteiten hier) volgend jaar.

Dit is een vervolg op de uitbreiding van het laadnetwerk die er was vorig jaar aangekondigd, waar het bedrijf aangaf dat het van plan was 13 DC-snelladers te installeren op strategische dealerlocaties, voornamelijk op het schiereiland. Op dat second werd vermeld dat opladen tot eind 2023 kosteloos beschikbaar zou worden gesteld voor gebruik door EQ-klanten.

Mercedes-Benz Maleisië gaat het DC-snellaadnetwerk bij dealers uitbreiden – alleen voor eigen EV-klanten

Er wordt verwacht dat er zal worden overgeschakeld naar betaald opladen, in lijn met de aankondiging van geplande bedrijfslaadabonnementen voor de zakelijke klanten en fleetklanten van het bedrijf. Op de vraag of dit het gebruik van deze DC-laders bij detailhandelaren zou openstellen voor alle EV-gebruikers, zei het bedrijf dat de toegang in de huidige toekomst alleen voor Mercedes-Benz EV-eigenaren zou blijven.

Volgens Edmin Naidoo, vice-president klantenservice van Mercedes-Benz Automobiles Malaysia, zou het bedrijf zijn klanten hierdoor gemakkelijk toegang tot oplaadpunten kunnen bieden. “Voor onze retailers kijken we naar twee fasen. Op dit second ligt de focus op retailgebruik (door haar klanten). In de tweede fase zal het voor voertuigen zijn die in onderhoud zijn, waarbij u uw voertuig bijlaadt, en we willen niet dat het wordt gebruikt als “tankstation”. Het is eigenlijk bedoeld om voor onze klanten te zorgen die komen”, zei hij.

Hij zei dat retailpartners de vrijheid hebben om hun laders tegen betaling te vermelden bij hun favoriete laadpuntexploitant (CPO). Dit zou volgens hem een ​​nieuwe inkomstenstroom zijn voor retailpartners om de verminderde dienstverlening te compenseren. Momenteel hebben DC-laders in het netwerk verschillende specificaties, waarbij de meeste 180 kW kunnen leveren, terwijl de relaxation 120 kW of fifty kW kan leveren.

Wilt u uw auto verkopen? Verkoop het met mijnTukar.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here