Home Amusement Marvel stapt naar de rechter om beëindigingskennisgevingen van Spider-Man Artist & Extra te stoppen – Deadline

Marvel stapt naar de rechter om beëindigingskennisgevingen van Spider-Man Artist & Extra te stoppen – Deadline

0
Marvel stapt naar de rechter om beëindigingskennisgevingen van Spider-Man Artist & Extra te stoppen – Deadline


BIJGEWERKT, 08:15 uur: Te midden van alle onrust in de MCU de laatste tijd, Disney heeft nu één strijd minder te strijden.

Na ruim twee jaar, Disney en dochteronderneming Surprise hebben een schikking getroffen met de nalatenschap van de veelgeprezen striptekenaar Steve Ditko. Advocaten van het Muizenhuis en het landgoed Ditko dienden op 6 december gerechtelijke documenten in waarmee een einde kwam aan het dure geschil. Een definitieve bevestiging van de schikking wordt in de komende weken verwacht.

Vertegenwoordigd door de boksende auteursrechtadvocaat Marc Toberoff, had de nalatenschap van Ditko in 2021 verzocht om beëindigingskennisgevingen voor de rechten op beroemdheden als Spider-Man zelf, Physician Unusual en Iron Man. Households en erfgenamen van andere kunstenaars betwistten ook de rechten op karakters die door hun familieleden waren gemaakt. Die geschillen werden eerder dit jaar opgelost.

Web als bij eerdere schikkingen en resoluties die Disney/Marvel hebben bereikt met onder meer het landgoed Jack Kirby, is de schikking met het landgoed Ditko vertrouwelijk. Een goed gepositioneerde bron zegt echter dat alle partijen “zeer tevreden” zijn met de uitkomst.

EERDER, 24 september 2021: Nu is hier een hel van een wat als?

Het blockbuster-huis van Spider-Man, Physician Unusual, Iron Man en nog veel meer Avengers en gekostumeerde kruisvaarders vecht terug tegen beëindigingsaankondigingen van veel van zijn grootste helden.

“Alle bijdragen die Steve Ditko aan de Werken leverde, kwamen op kosten van Marvel
omdat Marvel Steve Ditko een tarief per pagina betaalde voor zijn bijdragen, Steve Ditko deed die bijdragen aan de Werken in de verwachting dat Marvel hem zou betalen, en Steve Ditko verwierf geen enkel eigendomsbelang in of op zijn bijdragen, ‘zei Marvel’s zware zei hitter buiten raadsman Daniel Petrocelli tegen de nalatenschap van de beroemde Spider Man kunstenaar in een van de vijf klachten voor verklaring voor recht die vandaag zijn ingediend bij de federale rechtbank in Californië en New York (lees de Ditko-klacht hier)

In de afgelopen maanden heeft Marvel beëindigingsaankondigingen ontvangen die naar het Amerikaanse Copyright Workplace zijn gestuurd door de nalatenschappen en erfgenamen van legendes als Ditko, Stan LeeDon Rico (lees die klacht hier), Don Heck, Gene Colan en de nog levende Larry Lieber. Door het loslaten van Marvel “alle exclusieve of niet-exclusieve verleningen van vóór 1 januari 1978 van de overdracht of licentie van de verlenging van de auteursrechten”, zouden de beëindigingen van kracht zijn “variërend van 29 mei tot 17 juli 2023”, volgens de indiening(en) van Marvel vrijdag.

De Auteurswet van 1976 staat erfgenamen toe om in bepaalde situaties de stekker uit licenties te trekken die zijn verleend of overgedragen voor een auteursrechtelijk beschermd werk, met een volledig uitgevoerde kennisgeving – zoals de erfgenamen en nalatenschappen hier hebben geprobeerd te doen.

Belangrijk om op te merken: Marvel zal het eigendom van de lucratieve personages niet verliezen als ze in de rechtszaal tekortschieten. De superheldengigant, eigendom van Disney, zou een mede-eigendom behouden, dat onder meer uitbetalingen aan de andere mede-eigenaren zou inhouden. Samen met die winstdeling zijn deze rechten, ongeacht wat er in de federale rechtbanken gebeurt, alleen van toepassing op de Verenigde Staten, en niet elders.

Dus in dat kader…

“Een verklaring is op dit second noodzakelijk en passend in het licht van wat wordt beweerd
effectieve beëindigingsdata en de voortdurende exploitatie van de Werken en de ontwikkeling van nieuwe werken die afgeleid zijn van de Werken”, aldus de klacht(en) van Marvel, waarin hij de rechtbanken vraagt ​​in te grijpen tegen de stappen die tot op zekere hoogte zijn georkestreerd door bedrijfsdoorn Marc Toberoff.

Als dit en de advocaten Petrocelli en Toberoff bekend in de oren klinken, komt dat doordat de twee advocaten tegenover elkaar stonden over de rechten op Superman een paar bittere jaren geleden.

Wat betreft de Marvel-specifieke auteursrechten, gingen de erfgenamen van de legendarische Jack Kirby met het bedrijf aan de slag over de rechten op Captain America, The Implausible 4, de Hulk, Iron Mens, Thorhet origineel X-Males en de overvloed aan andere karakters. Web als nu was het standpunt van Marvel dat Kirby een huurovereenkomst had en geen tastbare declare had.

De Superman De materie beet in de kryptonietkogel in januari 2014 terwijl Petrocelli van O’Melveny & Myers Warner Bros opnieuw een rechtszaak received en de potentiële dreiging dat miljarden verloren zouden gaan door de DC Strips-eigenaar verdween. In de Kirby-zaak kwamen Marvel en de erfgenamen van Toberoff naar een bijeenkomst van de geesten september 2014 vlak voordat de zaak naar het Hooggerechtshof zou gaan en zou worden afgehandeld. Onder de delen van die resolutie staat Kirby’s naam nu op de aftiteling van MCU-films en tv-series met personages die hij heeft gemaakt of mede-creëerde.

Dus als we een soort lage staart Ronde 2 ingaan, hebben zowel Petrocelli als Toberoff hun eigen definities van waar dit allemaal over gaat en waar het naartoe gaat.

“Aangezien dit werken waren die voor verhuur waren gemaakt en dus eigendom waren van Marvel, hebben we deze rechtszaken aangespannen om te bevestigen dat de beëindigingskennisgevingen ongeldig zijn en geen juridisch impact hebben”, vertelde Petrocelli vandaag aan Deadline.

Marc Toberoff had nog wat meer te zeggen, zoals je hieronder kunt zien:

Ik vertegenwoordig Larry Lieber (Thor, Iron Man, Ant Man), de landgoederen van Steve Ditko (Spiderman, Dr. Unusual), Don Heck (Iron Man, Black Widow, Hawkeye), Don Rico (Black Widow) en Gene Colan ( Kapitein Marvel, Falcon, Blade). In 2010-2014 vertegenwoordigde ik met succes de familie van Jack Kirby, de mede-maker van Marvel’s beroemdste superhelden, in een zaak waarin Marvel op soortgelijke wijze Kirby’s familie aanklaagde wegens het uitoefenen van hun rechten onder de Copyright Act.

Hier heeft Marvel hetzelfde gedaan; maar vergis je niet: ‘artiestenvriendelijke’ Disney heeft de leiding.

De kern van deze gevallen is een anachronistische en sterk bekritiseerde interpretatie van ‘werk gemaakt voor verhuur’ onder de Auteurswet van 1909, die moet worden gecorrigeerd. We kregen geweldige steun van de artistieke gemeenschap, het voormalige Register of Copyrights, de voormalige Trademark Commissioner, alle Gilden (WGA, SAG, DGA), PEN America en 237 kunstenaars, waaronder een tiental Pulitzer-winnaars. De Kirby-zaak ging helemaal naar het Amerikaanse Hooggerechtshof, dat grote belangstelling toonde, en op dat second schikte Disney. Destijds werd mij gevraagd of ik er spijt van had dat ik het juridische onrecht niet aan de makers had rechtgezet – wat ik inderdaad deed. Ik antwoordde dat er nog meer van dergelijke gevallen zouden zijn.

Nu, hier zijn we.

Hoe dan ook, een reeks federale rechters zal de volgende oproep doen – Avengers Assemble of anderszins.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here