Home Sport Lewis Hamilton bestempelt FIA-nalevingsonderzoek als ‘onaanvaardbaar’

Lewis Hamilton bestempelt FIA-nalevingsonderzoek als ‘onaanvaardbaar’

0
Lewis Hamilton bestempelt FIA-nalevingsonderzoek als ‘onaanvaardbaar’


De uitreiking van de FIA-prijsuitreiking 2023 is aan de gang in Bakoe, waar het bestuursorgaan van de autosport ter wereld de beste prestaties van het seizoen 2023 officieel zal erkennen. Dat geldt ook voor de Formule 1, waar Max Verstappen zijn derde rijderskampioenschap op rij zal behalen, en Purple Bull voor het tweede seizoen op rij tot constructeurskampioen zal worden gekroond.

In de F1-wereld verlopen de zaken echter allesbehalve soepel.

Een weird week loopt ten einde met praal, omstandigheden en vurige beschuldigingen en ontkenningen. Eerder deze week kondigde de FIA ​​een ‘complianceonderzoek’ aan naar meldingen van een schending van vertrouwelijke informatie waarbij een F1-teambaas en een lid van Method One Administration (FOM) betrokken waren. Daaropvolgende berichtgeving concentreerde zich op Mercedes-teambaas Toto Wolff en F1 Academy-directeur Susie Wolff.

Na felle ontkenningen van Mercedes en Susie Wolff, evenals van alle negen andere F1-teams die beide elke betrokkenheid ontkenden en de F1 Academy en haar algemeen directeur steunden, bracht de FIA ​​donderdag opnieuw een verklaring uit, waarmee de zaak werd afgesloten zonder enige disciplinaire actie.

Het verhaal is echter zeker nog niet afgelopen.

Zowel Toto Wolff – through Mercedes – als Susie Wolff hebben vandaag verklaringen vrijgegeven, waarbij het F1-team aangeeft dat juridische stappen worden overwogen, en de baas van de F1 Academy zich afvraagt: “is dat alles?” over de snelle afwijzing van het onderzoek door de FIA.

Nu mengt zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zich in de strijd. Tijdens zijn toespraak tijdens de FIA-ceremonie noemde Hamilton het onderzoek van de FIA ​​‘teleurstellend’ en noemde het later ‘onaanvaardbaar’:

Hamilton vervolgde:

Je kunt de volledige video met de opmerkingen van Hamilton hier bekijken: met dank aan OndergrondsF1.

Vanuit het perspectief van de FIA ​​zou deze zaak gesloten kunnen zijn.

Vanuit verschillende andere perspectieven zou het echter nog maar web kunnen beginnen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here