Home Sport Jon Rahm sluit zich aan bij LIV Golf en laat PGA Tour en oprechtheid achter zich

Jon Rahm sluit zich aan bij LIV Golf en laat PGA Tour en oprechtheid achter zich

0
Jon Rahm sluit zich aan bij LIV Golf en laat PGA Tour en oprechtheid achter zich


Jon Rahm heeft officieel getekend bij LIV Golf.

De beweging verandert het professionele golflandschap voor altijd, aangezien het door Saoedi-Arabië gesteunde circuit nu de derde speler ter wereld, de verdedigende Masters-kampioen en een generatietalent in Rahm in dienst zal hebben.

Hij maakte het besluit donderdagavond publiekelijk bekend op Fox Information.

“Het is duidelijk dat er de afgelopen twee jaar veel is veranderd in het golfspel. De dingen zijn veel veranderd en ik ook”, zei Rahm in een gesprek met verslaggevers. “Het zien van de groei van LIV Golf, het zien van de evolutie van LIV Golf en innovatie is iets dat echt mijn aandacht heeft getrokken.

Het zou zeker verhelderend zijn om erachter te komen waar Rahm het precies over heeft; naast de gigantische op zijn bankrekening natuurlijk.

Deze stap geeft het Saudi Public Funding Fund (PIF), de begunstigde van LIV, waarschijnlijk onderhandelingsmacht in de lopende onderhandelingen met de PGA Tour. De twee partijen hebben tot 31 december 2023 de tijd om een ​​formele overeenkomst te sluiten om de machtsmakelaars van golf te verenigen en een einde te maken aan het schisma dat de sport de afgelopen jaren luidruchtig heeft verdeeld.

De PIF, die meer dan $700 miljard aan activa heeft, zal Rahm bijna $550 miljoen geven om zich bij de competitie aan te sluiten.

Sinds de lancering van LIV heeft Rahm de PGA Tour krachtig gesteund en herhaaldelijk gezegd dat zijn loyaliteit daarin ligt.

“Ik lach als mensen mij vertellen dat ik LIV Golf heb”, zei Rahm in augustus op Golf Sin Etiquetas, een Spaanse golfpodcast.

“Ik heb het format nooit leuk gevonden. En ik heb altijd veel plezier met Phil Mickelson en Sergio Garcia in de oefenrondes van majors… Phil respecteert mijn beslissing, en ik respecteer zijn (keuze). Mickelson heeft me verteld dat ik geen reden heb om voor LIV te gaan spelen, en dat heeft hij me meerdere keren verteld.’

Jon Rahm, Phil Mickelson, de 151e open

Jon Rahm en Phil Mickelson praten tijdens een oefenronde voorafgaand aan het 151e Open Kampioenschap in Royal Liverpool.
Foto door Stuart Kerr/R&A by way of Getty Photographs

Denk eens aan wat hij zei tijdens de bijeenkomst van 2022 US open bij de Nation Membership in Brookline, waar hij arriveerde als titelverdediger:

“Ik heb om financiële redenen nooit echt golf gespeeld”, zei Rahm in Massachusetts.

“Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in geschiedenis en erfgoed, en op dit second heeft de PGA Tour dat. Het heeft een betekenis als je het Memorial Championship wint. Het heeft een betekenis als je het evenement van Arnold Palmer op Bay Hill wint. Er is een betekenis als je wint (Los Angeles), Torrey (Pines), enkele van deze historische locaties. Dat is voor mij heel belangrijk.”

Maar de afgelopen maanden zijn er duidelijk dingen veranderd, aangezien talloze tekenen in deze richting wezen.

Hij trok zich eerst terug Tiger Woods en Rory McIlroy’s TGL-competitieen werd vervolgens, meest recentelijk, niet vermeld in het veld van volgende maand De AmericanExpresseen toernooi dat hij in januari 2023 gained tijdens de PGA Tour. De PGA Tour staat erop dat titelverdedigers het jaar daarop in het evenement spelen, tenzij er zich een blessure (of een overlopen naar LIV) voordoet.

Rahm heeft ook een sterke relatie met Mickelson en Garcia, waar hij in augustus op zinspeelde. Deze twee spelers zijn vanaf het start bij LIV Golf geweest. Misschien heeft hun mentorschap van Rahm zijn beslissing nog meer beïnvloed.

Hoe dan ook, Rahm zal nu de strijd aangaan met LIV Golf, een gebeurtenis die PGA Tour Commissioner Jay Monahan misselijk moet maken, aangezien de tour een van zijn grootste troeven en een van zijn beste spelers heeft verloren.

Uiteindelijk is deze stap een van de meest monumentale momenten binnen de sport, waarbij de onderhandelingsmacht wellicht naar de PIF en weg van de PGA Tour verschuift. Hoe de overeenkomst zich vanaf nu zal ontwikkelen, valt nog te bezien, maar het zullen op zijn zachtst gezegd een interessante paar weken worden.

Jack Milko is een golfstafschrijver voor SB Nation’s Enjoying By way of. Je kunt hem volgen op Twitter @jack_milko voor meer golfdekking. Zorg ervoor dat je uitcheckt @_PlayingThrough te.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here