Home Voeding Ik ben een diëtist die ontbijtgranen aanbeveelt en dit is waarom

Ik ben een diëtist die ontbijtgranen aanbeveelt en dit is waarom

0
Ik ben een diëtist die ontbijtgranen aanbeveelt en dit is waarom


Ik ben een diëtist die ontbijtgranen aanbeveelt en dit is waarom

Dit bericht werd gesponsord door Normal Mills. Alle meningen zijn die van mij.

Als geregistreerde diëtist (RD) en moeder van drie kinderen zorg ik er altijd voor dat we allemaal ontbijten. Als je probeert kinderen op tijd naar college te krijgen, weet je dat het geen gemakkelijke opgave is om het hele gezin (inclusief de ouders) te laten ontbijten. Daarom zoek ik altijd naar snelle, gemakkelijke en voedzame opties – en laten we niet vergeten dat ze lekker zijn, vooral voor sommige van die jongere kieskeurige eters! Ontbijtgranen werden al snel een van onze favoriete ontbijtopties. Twee van mijn kinderen genieten van ontbijtgranen met melk ernaast, terwijl het derde sort samen van ontbijtgranen en melk geniet. Voor mij neem ik mijn ontbijtgranen altijd met melk en bosbessen of rozijnen. Nu twee van mijn kinderen studeren, zorg ik er altijd voor dat ze een grote doos ontbijtgranen op hun kamer hebben en melk in hun minikoelkast. Ik vind het geweldig dat de ontbijtgranen houdbaar zijn en beschikbaar zijn voor mijn kinderen, zelfs na een late volleybaltraining of een lange nacht in de bibliotheek.

Ik ben me ervan bewust dat terwijl je dit leest, het woord ‘SUIKER’ in je hoofd kan flitsen en dat je je misschien afvraagt: ‘Hoe kan een diëtist een voedingsmiddel met toegevoegde suiker aanbevelen?” Ik bespreek de misvatting rond toegevoegde suiker samen met verschillende andere mythen over de voeding van granen, terwijl ik hieronder de rol ervan in een uitgebalanceerd, voedzaam dieet uitbreid.

Mythe #1: Ontbijtgranen zijn geen voedzame optie om de dag te beginnen

Denk eens aan wat er in veel ontbijtgranen zit. Veel ontbijtgranen leveren vitamines, mineralen, volkoren granen en vezels in één kom, wat moeilijk te vinden is in andere gebruikelijke ontbijtproducten. NHANES-gegevens onthult dat kant-en-klare graneneters een hogere inname hebben van verschillende voedingsstoffen, waaronder voedingsstoffen die van belang zijn voor de volksgezondheid, zoals calcium, vitamine D en vezels, vergeleken met degenen die geen kant-en-klare granen eten. Verder hebben mensen die kant-en-klare granen eten doorgaans een grotere inname van ondergeconsumeerde voedselgroepen, zoals volkoren granen en zuivelproducten. Ontbijtgranen zijn voor Amerikanen ook de #1 bron van volkoren granen bij het ontbijt.

Nog beter: ontbijtgranen worden vaak samen met koemelk gegeten, een combinatie die deze ochtendmaaltijd nog voedzamer maakt. Uit NHANES-gegevens blijkt dat bij kinderen van 2 tot 12 jaar die ontbijtgranen aten, 54% van hun melkconsumptie bestond uit ontbijtgranen, waardoor ze zelfs nog meer calcium en vitamine D kregen. Zowel calcium als vitamine D worden door de onderzoekers geïdentificeerd als ondergeconsumeerde voedingsstoffen. de Voedingsrichtlijnen 2020-2025 voor Amerikanen in alle leeftijdsgroepen, inclusief kinderen. Bij volwassenen van 18 jaar en ouder wordt 74% van hun melk geconsumeerd met ontbijtgranen – wat betekent dat ze ook meer calcium en vitamine D binnenkrijgen!

Mythe #2: Ontbijtgranen zijn een belangrijke bron van suiker in de voeding van kinderen

Toegevoegde suiker is een grote zorg, vooral voor ouders, en dit bericht zou niet compleet zijn zonder de kwestie van toegevoegde suiker aan te pakken. Volgens de Dietary Pointers for People 2020-2025 zijn de belangrijkste bronnen van toegevoegde suiker in typische Amerikaanse diëten suikergezoete dranken, desserts en zoete snacks, gezoete koffie en thee, en snoep. Ontbijtgranen/repen en sandwiches zijn gelijk voor 5 personene plaats.

*Van voedingsrichtlijnen 2020-2025 voor Amerikanen

Van de high 5 bronnen van toegevoegde suikers dragen de eerste 4 bronnen een dramatisch hoger share calorieën uit toegevoegde suikers bij dan granen en repen. Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien, komt 24% van de calorieën uit toegevoegde suikers uit met suiker gezoete dranken, terwijl voor de Amerikaanse bevolking slechts 7% van de calorieën uit toegevoegde suikers afkomstig is uit ontbijtgranen en repen. Broodjes dragen ook 7% bij aan de calorieën uit toegevoegde suikers, maar je ziet niet dat ze belasterd worden zoals ontbijtgranen.

Verder bieden met suiker gezoete dranken, desserts en zoete snacks, gezoete koffie en thee en snoep GEEN positieve voeding. De Voedingsrichtlijnen 2020-2025 bevelen aan dat niet meer dan 10% van de totale calorieën uit toegevoegde suikers komt. Je wilt die toegevoegde suiker verstandig gebruiken in voedingsmiddelen zoals ontbijtgranen die zowel positieve voeding bieden als vitamines, mineralen, vezels en volkoren granen. Ontbijtgranen zijn zelfs de belangrijkste bron van vezels en volkoren granen bij het ontbijt.

Ten slotte werd in de gegevens van NHANES gekeken naar de voedingsstoffen die beperkt zouden moeten worden (calorieën, toegevoegde suikers, natrium en verzadigd vet) en bleek dat er geen verschil is in de totale energie (calorieën), toegevoegde suikers, natrium of verzadigde vetinname tussen granen en granen. niet-graan eters. Graaneters hadden over het algemeen een hogere voedingskwaliteit vergeleken met degenen die geen ontbijtgranen aten.

Mythe #3: Ontbijtgranen passen niet in een uitgebalanceerd dieet

Ontbijtgranen zijn voor alle Amerikanen de belangrijkste bron van volkoren granen en vezels bij het ontbijt. De voedingsrichtlijnen 2020-2025 identificeren vezels als een ondergeconsumeerde voedingsstof in alle levensfasen – en granen zijn nog een manier om deze binnen te krijgen. Bovendien zijn granen de belangrijkste bron van thiamine, niacine, B6, foliumzuur, ijzer, zink, B12 en vitamine A voor alle Amerikanen bij het ontbijt.

Kant-en-klare ontbijtgranen zijn een betaalbare, heerlijke en voedzame keuze die voor iedereen toegankelijk is, omdat het houdbaar is en te vinden is in kleine winkels in grote steden, grote supermarkten en on-line.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here