Home Onderwijs Zijn jongens grotere pestkoppen – of worden ze gewoon meer gestraft?

Zijn jongens grotere pestkoppen – of worden ze gewoon meer gestraft?

0
Zijn jongens grotere pestkoppen – of worden ze gewoon meer gestraft?


Een blanke mannelijke pupil in Kansas schreeuwde een racistische scheldwoord en duwde en sloeg een zwarte studente. Twee Iowa Rechtszaken beschuldigen schooldistricten ervan hun kinderen niet te beschermen tegen intimidatie. A Nevada gemeenschap protesteert tegen de uitwijzing van een zwarte studente die werd aangevallen door haar klasgenoten.

Al deze recente gebeurtenissen geven particulars over gegevens verzameld door de federale overheid over self-discipline en intimidatie op openbare scholen in de VS. In november maakte het Amerikaanse ministerie van Onderwijs dit bekend cijfers over de self-discipline van studenten tijdens het schooljaar 2020-2021 – toen de meeste districten een combine van hybride en persoonlijke reduce implementeerden.

De gegevens onthullen een aantal grimmige, maar misschien niet verrassende, ongelijkheden in de manier waarop leerlingen van verschillende geslachten en raciale groepen gedurende hun tijd op openbare scholen worden behandeld. Het werpt een bijzonder helder licht op de manier waarop zwarte kinderen te maken krijgen met een buitensporig deel van de self-discipline waardoor ze van college worden verwijderd. Het rapport bevat ook cijfers waaruit blijkt dat jongens de meerderheid vormen van de kinderen die gestraft worden wegens pesten.

Jongens en pesten

Het rapport werpt enig licht op hoeveel studenten het doelwit zijn geweest van pesterijen, waarom ze het doelwit zijn en wie gestraft wordt voor de intimidatie.

Terwijl jongens en meisjes elk ongeveer de helft van de basisschoolleerlingen uitmaken, lijken jongens het grootste deel van het pesten voor hun rekening te nemen – tenminste als je afgaat op wie een berisping krijgt. Bij jongens werd 78 procent van de studenten gestraft voor pesten op foundation van geslacht, 75 procent van de studenten werd gestraft voor pesten op foundation van ras, en 77 procent van de studenten werd gestraft voor pesten op foundation van hun handicap.

Jongens rapporteerden vaker gepest te worden op foundation van ras, namelijk 60 procent van de meldingen. Zwarte studenten en studenten van gemengd ras rapporteerden op ras gebaseerd pesten in een tempo dat 2,5 keer hoger was dan hun inschrijvingspercentages van respectievelijk 15 procent en 4 procent.

Blanke studenten vormden een onevenredig groot aantal van degenen die gestraft werden wegens intimidatie op foundation van ras, goed voor 64 procent van de studenten die gedisciplineerd werden, vergeleken met hun 46 procent van de totale inschrijvingen voor basis- en middelbaar onderwijs.

De gegevens komen overeen met wat onderzoekers in het verleden hebben ontdekt: dat jongens over het algemeen vaker pesten, hoewel jongens en meisjes zeggen dat ze in ongeveer hetzelfde tempo het doelwit zijn van pestkoppen. Een pesterij studie van meer dan 1.000 basisschoolleerlingen in Portugal, gepubliceerd in het oktobernummer van het Worldwide Journal of Instructional Psychology, ontdekte dat het zelden voorkomt dat studenten uitsluitend de agressors zijn. Integendeel, een groot aantal van ongeveer 41 procent van de kinderen die bij pesterijen betrokken waren, waren ‘agressieve slachtoffers’, soms het doelwit van intimidatie en soms pesterijen van hun klasgenoten.

Het antwoord op de vraag waarom jongens disproportioneel veel pesten en lastigvallen onder studenten, is internet zo ingewikkeld als de factoren die mannelijkheid zelf bepalen. In een studie Op foundation van gegevens van het Youth Voice Mission, waarbij ongeveer 13.200 leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs werden ondervraagd, beschreven jongens dat ze gepest werden vanwege gedrag dat in strijd was met mannelijkheid en dat bedreigingen met geweld alledaags waren. Diezelfde druk vereist dat jongens intimidatie accepteren als een normaal onderdeel van hun sociale dynamiek.

“Als jongens hun standing als slachtoffer accepteren, geven ze hun kwetsbaarheid en nederlaag toe, waardoor hun mannelijkheid in twijfel wordt getrokken”, schrijven onderzoekers. “Als jongens hun ervaringen echter afwezen als iets dat ‘jongens doen’, konden de slachtoffers hun gezicht redden en opnieuw hun mannelijkheid bevestigen.”

Nog meer bewijs van ongelijkheid

EdSurge heeft eerder geschreven over hoe gegevens raciale verschillen in self-discipline aantonen. Onderzoekers die bijvoorbeeld gedetailleerd naar de disciplinegegevens van een schooldistrict in Californië keken, wezen een groep aan die slechts 5 procent van de leraren vertegenwoordigde als verantwoordelijk voor een verdubbeling van het aantal verwijzingen naar kantoordisciplines uitgegeven aan zwarte studenten in vergelijking met hun blanke leeftijdsgenoten.

Deze ongelijkheid begint al vroeg, en er zit ook een genderelement in.

Volgens het federale rapport hadden jongens over het algemeen een grotere kans dan meisjes om te worden geschorst of van openbare kleuterscholen te worden gestuurd. Hoewel het geen informatie geeft over de reden waarom leerlingen werden verwijderd, blijkt wel dat jongens verantwoordelijk waren voor meer dan 80 procent van de schorsingen en uitzettingen van kleuters, ondanks dat ze iets meer dan de helft van de leerlingen uitmaakten.

Hoewel zwarte jongens in 2020-2021 slechts 9 procent van de kleuterschoolinschrijvingen uitmaakten, waren ze verantwoordelijk voor 23 procent van de kleuters die minstens één keer geschorst waren, en voor 20 procent van de uitzettingen.

Blanke jongens zagen ook buitensporige verhuizingen van kleuterscholen. Vergeleken met hun 24 procent van de voorschoolse inschrijvingen vertegenwoordigden zij 43 procent van de geschorste en 47 procent van de uitgesloten kleuters.

Die development zette zich voort op basisscholen, waar zwarte jongens 8 procent van de inschrijvingen uitmaakten, maar 15 procent van de leerlingen die minstens één schorsing binnen de college kregen, 18 procent van de studenten die minstens één schorsing buiten college kregen, en 18 procent van de studenten die werden uitgesloten. Het uitzettingspercentage is eigenlijk een verbetering ten opzichte van het bijna 26 procent in totaal in 2017-2018toen zwarte jongens 7,7 procent van de inschrijvingen in het basis- en voortgezet onderwijs uitmaakten.

Als het gaat om de manier waarop de beslissing wordt genomen om een ​​sort uit de klas of van college te verwijderen, zeggen zwarte gezinnen dat er weinig in de weg staat van een gesprek met schoolbestuurders. Dit roept vragen op over de vraag of hoge disciplinepercentages voor jongens, en voor zwarte studenten, daadwerkelijk slecht gedrag weerspiegelen.

In een Studie uit 2022 Uit de perceptie van zwarte ouders over schooldiscipline waarbij hun kinderen betrokken zijn, ontdekten onderzoekers dat de gebeurtenissen die leidden tot schorsing of uitzetting ervoor zorgden dat ouders zich verward voelden en om meer informatie vroegen over wat er gebeurde – vaak zonder voldoende uitleg van de scholen. Ouders waren van mening dat andere interventies werden overgeslagen ten gunste van het onmiddellijk verwijderen van hun kinderen uit de klas of de college, zelfs als ze namens hun sort om meer geestelijke gezondheidszorg vroegen.

Onderzoekers ontdekten ook dat ouders die zich goed bewust waren van de gedragsproblemen van hun sort, hulp wilden van schoolbestuurders, maar zich niet gehoord voelden. In een extreem geval zei een moeder dat haar sort hun huis in model had gestoken. Vervolgens beschreef ze in een later deel van het rapport dat schoolambtenaren haar oproepen negeerden om te praten over de schoolopschorting van haar sort na het verlies van het huis van het gezin.

‘Je moet je realiseren, zoals toen ik in het asiel zat en de model had en ik dakloos was en ze hen bleven schorsen, en ik zelfs nergens heen kon waar ze heen konden terwijl ik aan het werk was, weet je wat Ik zeg?” vertelde ze onderzoekers. ‘Waar ga je heen als ik aan het werk ben en jij hoort op college te zijn?’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here