Home Carrière Samenvatting zondag: nummer 543

Samenvatting zondag: nummer 543

0
Samenvatting zondag: nummer 543


Iedereen heeft een beetje hulp nodig bij het zoeken naar een baan. Of het nu gaat om het bijwerken van uw cv, het opvolgen van een netwerkbijeenkomst of het toepassen van kunstmatige intelligentiehulpmiddelen op het proces, er zijn dingen die u kunt verbeteren.

Samenvatting zondag nummer 543

In de Samenvattingszondag van deze week vindt u samengestelde artikelen die u kunnen helpen met:

 • Hervat traits
 • Opvolging tijdens het zoeken naar werk
 • AI vraagt ​​om voorbereiding op sollicitatiegesprekken
 • Ideas voor peer-interviews
 • Een LinkedIn-hack
 • Tendencies in kunstmatige intelligentie
 • Voorbereiding op uw professionele achteruitgang
 • Waarom neemt de productiviteit op de werkplek toe?
 • Bewaken van de medewerkerservaring
 • Medewerkers stoppen niet (snel genoeg)
 • Je brein op Zoom versus persoonlijk

Volg deze consultants en bronnen om uw kennis over het zoeken naar werk te vergroten!

HERVATTING

CV-trends voor managers voor 2024 | Carrière-indrukken

Is je CV bijgewerkt? Als dit niet het geval is, kan dit uw zoektocht naar een baan schaden. Adrienne Tom is een van mijn favoriete CV-experts. Bekijk deze lijst en onderneem vandaag nog actie om ervoor te zorgen dat uw cv u op de greatest mogelijke manier vertegenwoordigt.

NETWERKEN

Gemiste kans: waarom geen opvolging geven is de ondergang van een werkzoekende op het gebied van netwerken | Mijn carrière-GPS

De kunst en wetenschap van netwerken gaat verder dan het bereiken van mensen. Een groot deel van uw netwerksucces zit in uw follow-up. Gebruik dit bericht (met voorbeeldberichten) om u te helpen de follow-up serieuzer te nemen.

AFNEMEN VAN INTERVIEWS

35 Genius ChatGPT-prompts om u te helpen bij de voorbereiding op sollicitatiegesprekken | De Muze

ChatGPT is een geweldige onderzoeksassistent. U kunt het gebruiken ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek. Gebruik een van deze voorgestelde aanwijzingen om u te helpen bij de voorbereiding op uw volgende sollicitatiegesprek. Vergeet niet dat voorbereiding de sleutel tot uw succes is.

15 veel voorkomende vragen bij peer-interviews (inclusief voorbeelden) | De interviewjongens

Interviewen met leeftijdsgenoten is een ander soort gesprek. Gebruik deze vragen om u voor te bereiden op dit soort interviews.

LINKEDIN

Een LinkedIn-hack die uw profielweergaven met 1000% kan verhogen | Jessica Hernández

Deze snelle tip laat zien hoe u de CV Builder van LinkedIn kunt gebruiken om belangrijke trefwoorden aan uw profiel toe te voegen.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE (AI)

Kunstmatige intelligentie: is het oké dat werkzoekenden hulp krijgen bij het zoeken naar een baan? | HR-barman

Is het vanuit HR-oogpunt verkeerd als werkzoekenden AI gebruiken om hun cv te schrijven? Voor werkzoekenden: begrijp de potentiële gevaren van AI-inhoud en voor HR, Expertise Acquisition en Hiring Managers is er hier een duidelijke oproep tot actie om op één lijn te komen.

Hier zijn de high 10 free of charge cursussen die ik zou aanraden om AI in 2023 te leren | Rowan Cheung

Microsoft, Google, Harvard en DeepLearning hebben allemaal free of charge cursussen over AI en ChatGPT uitgebracht. Leer hoe u aanwijzingen maakt, AI op uw werk toepast en meer. PS: ik abonneer me op zijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe instruments en ontwikkelingen op het gebied van AI.

OUDERE WERKNEMERS

Uw professionele achteruitgang komt (veel) sneller dan u denkt | De Atlantische Oceaan

Misschien moet u uw exitstrategie plannen in plaats van op zoek te gaan naar uw volgende baan. De auteur heeft vier jaar besteed aan het uitzoeken hoe hij zijn uiteindelijke professionele achteruitgang van een kwestie van angst kon omzetten in een kans op vooruitgang. Het is een feit- en gevoelsartikel over hoe geluk, leeftijd en het vinden van de volgende stap zijn. (PS: Het is langer lezen maar elke minuut waard.) Bedankt aan een werkzoekende die dit naar mij heeft doorgestuurd!

TRENDS OP DE WERKPLAATS

De productiviteit schiet omhoog: waarom zijn RTO-mandaten? | Korn veerboot

“Uit de nieuwe gegevens blijkt dat de productiviteit in het derde kwartaal in het snelste tempo in drie jaar is gegroeid, met een stijging van 4,7% op jaarbasis.” Kijk eens waarom dit zou kunnen gebeuren. Naast de gedachten over het waarom, was ik geschokt toen ik hoorde dat CEO’s op zoek zijn naar manieren om de productiviteit het komende jaar nog verder te verhogen.

Organisaties moeten de werknemerservaring proactief monitoren | HR-barman

Worker Expertise is een time period die de afgelopen jaren veel wordt gebruikt. Het gaat erom proactief te evalueren hoe het moreel van werknemers is. En bedrijven doen dit om werknemers te behouden. Dit is de grootste take-away:

“Het is niet eerlijk tegenover de werknemer, supervisor of bedrijf om check-ins, vergaderingen en enquêtes te houden en vervolgens niets te doen met de ontvangen informatie. Organisaties moeten het doel van de activiteit communiceren en wat er met de informatie zal gebeuren. En ze moeten contact opnemen met medewerkers als een suggestie niet iets is waar de organisatie onmiddellijk op kan reageren.”

Waarom bazen zeggen dat werknemers niet snel genoeg stoppen | Inc.

In tegenstelling tot het bovenstaande artikel vinden grote werkgevers het nodig om werknemers te ontslaan omdat ze te veel personeel hebben aangenomen in afwachting van verloop, maar er vertrekken niet genoeg werknemers.

Er gebeurt iets vreemds met het menselijk brein tijdens zoomgesprekken | Wetenschapswaarschuwing

Uit nieuw onderzoek van Yale is gebleken dat wanneer twee mensen by way of Zoom praten, hun hersenen niet zo actief zijn als wanneer ze persoonlijk praten. Kortom, onze hersenen verwerken gesprekken op Zoom niet op dezelfde manier als in persoon.

WERK ZOEKEN VISUEEL

Neem contact op met iedereen die je kent! Wees geen goed bewaard geheim. Vertel ze:
1) De baan(en) waarin u geïnteresseerd bent
2) Het soort bedrijven waarvoor je wilt werken

10 mensen die u helpen bij het zoeken naar een baan

Heb je deze gemist?

Een bedrijf vertellen dat u nog een aanbieding heeft (eenvoudig)

Beste hulpmiddelen voor het zoeken naar werk voor 2

Iemand bedanken voor zijn tijd en steun (voorbeelden)

Wil jij deze zondag in je inbox ontvangen? Abonneer nu!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here