Home Voeding Evenwichtige Bites | Brandschoon, warmte-en-eet-maaltijden | Biologische specerijen | Gemaakt door Diane Sanfilippo

Evenwichtige Bites | Brandschoon, warmte-en-eet-maaltijden | Biologische specerijen | Gemaakt door Diane Sanfilippo

0
Evenwichtige Bites |  Brandschoon, warmte-en-eet-maaltijden |  Biologische specerijen |  Gemaakt door Diane Sanfilippo


Bottenbouillon is om zoveel redenen een superfood.

Om er maar een paar te noemen: het is aangetoond dat het ontstekingen vermindert, de spijsvertering verbetert en de kwaliteit van uw huid verbetert.

Bottenbouillon voorziet ons lichaam van biologisch beschikbare (zeer gemakkelijk te consumeren, verteren en absorberen) vormen van calcium, magnesium, fosfor en andere sporenelementen die tegenwoordig zo ontbreken in onze voeding. Hoewel we ook plantaardige bouillons kunnen gebruiken om bepaalde mineralen te verkrijgen, zonder botten in de combine, profiteren we niet van de andere fantastische voordelen van de gelatine en het collageen die ze bieden.

Velen maken zich zorgen over de vraag hoe ze calcium binnen kunnen krijgen als ze moderne voedingsmiddelen op zuivelbasis, zoals magere melk en magere yoghurt, vermijden. Hoewel volle, volvette rauwe melk of kefir voor sommige mensen prima kan zijn, vinden veel anderen dat ook alle vormen van zuivel problematisch of irriterend voor de spijsvertering. Gelukkig is het eigenlijk vrij eenvoudig om voldoende calcium binnen te krijgen, zelfs als je geen zuivel gebruikt. Bladgroenten (snijbiet, boerenkool, boerenkool en spinazie) zijn rijk aan mineralen zoals calcium, maar – heerlijk en gemakkelijk genoeg – kunnen we ook mineralen EN andere gezondheidsbevorderende bestanddelen vinden in traditioneel gemaakte BOUILLON!

Voordelen van bouillon |  Evenwichtige hapjes

Je grootmoeder had gelijk: soep geneest wat je scheelt. Maar het moet gemaakt worden met echte traditionele bouillon of bouillon, die – naast mineralen – ook natuurlijke gelatine bevat, een andere genezende stof.

Hoewel je natuurlijk je eigen bouillon kunt maken, kun je jezelf wat tijd besparen door een Balanced Bites Broth Field voor actual deal, kant-en-klare zelfgemaakte bouillon! We gebruiken biologische kippenbotten en een langzame suddertijd om zoveel mogelijk eiwitten te extraheren. Als je in de doos stapt, zijn er misschien een aantal geweldige culinaire toepassingen, maar als je wilt dat het voedzaam is, moet het bevroren of koud bij je aankomen.

Voordelen van bouillon |  Evenwichtige hapjes

Het simpelweg toevoegen van wat bottenbouillon aan uw dagelijkse routine zal grote voordelen opleveren – voor uw spijsvertering, uw haar en huid, de gezondheid van uw gewrichten en meer.

Gemakkelijke manieren om bouillon toe te voegen aan uw dagelijkse routine:

  • start met een kopje bouillon, opgewarmd op het fornuis en op smaak gebracht met een snufje zeezout of zoiets Balanced Bites biologische kruiden.
  • gebruik het bij het koken – in de meeste recepten kun je water of wijn vervangen door bouillon en het voegt een hoop smaak toe (rijst koken, groenten stomen, enz.)
  • eet meer soep gemaakt met traditionele bouillon – hieronder heb ik een paar van mijn favoriete recepten!

Als je meer wilt weten, luister dan zeker Aflevering 221 van de Balanced Bites Podcast – Dr. Kellyann Petrucci vergezelde mij op de present en is een geweldige informatiebron over de voordelen van bottenbouillon.

En hier zijn een paar van mijn favoriete soeprecepten op foundation van bouillon:

Mexicaans geïnspireerde tortillasoep

Mexicaans geïnspireerde tortillasoep |  Evenwichtige hapjes

Pompoensoep

Italiaanse Bruiloftssoep

Italiaanse Bruiloftssoep |  Evenwichtige hapjes

Laat ons in de reacties weten wat jouw favoriete manier is om bottenbouillon toe te voegen aan je dagelijkse routine?LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here