Home Sport De naam Eat Bulaga gaat ‘niet over het geld’, zegt TVJ

De naam Eat Bulaga gaat ‘niet over het geld’, zegt TVJ

0
De naam Eat Bulaga gaat ‘niet over het geld’, zegt TVJ


Eet Bulaga (vanaf links) Tito Sotto, Vic Sotto, Joey de Leon.  Afbeelding: Facebook/TVJ

(Vanaf hyperlinks) Tito Sotto, Vic Sotto, Joey de Leon. Afbeelding: Fb/TVJ

Ook al staan ​​Tito Sotto, Vic Sotto en Joey de Leon – gezamenlijk bekend als TVJ – standvastig blijven in hun “recht” op de merknaam “Eat Bulaga”.hun kamp merkte op dat hun juridische strijd tegen Televisie- en productie-exponenten (TAPE) gaat “niet om het geld”, maar eerder om de inspanningen die ze de afgelopen veertig jaar hebben geleverd.

In een persconferentie Op de set van hun middagprogramma ‘EAT’ op 5 december verduidelijkte TVJ’s hoofdadviseur Enrique dela Cruz dat TVJ’s doel om het eigendom van de handelsmerken ‘Eat Bulaga’ en ‘EB’ te versterken gaat over de rechten van het komische trio als makers en bedenkers van het handelsmerk.

“Pinapili nam ang TVJ, een ander doel of doelstelling. Pagbayarin natin sila sa (royalty’s bij paggamit) ng inyong mga nilikha of ipahinto natin sila? Sabi nina Tito Sen, het gaat niet om het geld. Hindi pera ang habol,” zei Dela Cruz, zich herinnerend hoe ze besloten over het doel van hun juridische strijd tegen TAPE.

‘Walang claimt de royalty’s of paggamit ng (pangalan). Wag na lang spel. ‘Yan ang objectieve ng kaso. Bevel. Ipahinto ang hindi awtorisadong paggamit,” vervolgde hij.

(We hebben TVJ gevraagd om hun doel te kiezen. Vraag hen om de vergoedingen voor de royalty’s en het gebruik van hun creaties zonder hun toestemming te regelen, of ze voorgoed cease te zetten. Tito zei: het gaat niet om het geld. Ze zijn niet uit op het geld. We hebben geen enkele declare of gebruik van de naam ‘Eat Bulaga’ tegen hen. Gebruik het gewoon niet. Dat is het doel van onze zaak. Cease het ongeoorloofde gebruik ervan.)

Met dit in gedachten zei Dela Cruz dat de gezichten van Tito, Vic en Joey blijkbaar te zien zijn op de voormalige platforms, aangezien hij beweerde dat ze niet meer verbonden zijn met het productiebedrijf.

“Tot voor kort was ‘yung mga mukha nilang tatlo, nasa-website pa ng kabilang-netwerk. Mukha nila, tapos thumbnail, gamit sila. En pakiusap, wag gamitin kasi hindi sila verbonden. Het benoemen van danyos is ‘yung paggamit at pag-reclaim ng mga exhibits na sila pa’ yung hosts,’ zei hij.

(Tot voor kort waren de gezichten van de drie te zien op de web site van het rivaliserende netwerk. Zelfs de thumbnails worden gebruikt. Ons pleidooi is om deze niet te gebruiken omdat ze geen verbinding hebben. Wat we doen waar ze om vragen is het gebruik en het terugvorderen van de exhibits waarin zij nog steeds de presentator zijn.)

Officieel erkend door de moist

Terwijl het Mental Property Workplace of the Philippines (IPOPhl) verklaarde dat TVJ de rechtmatige eigenaren van de merknaam zijn, zei Tito dat hij zich “gerechtvaardigd” voelt met de uitspraak, terwijl Joey en Vic blij zijn dat de beslissing in hun voordeel is genomen.

“We wisten dat we er recht op hadden. We wisten dat Joey het heeft gemaakt. Wij hebben het gekoesterd. We hebben het door de jaren heen allemaal gekoesterd”, zei de oudste Sotto, die zei dat De Leon de naam in 1979 in zijn White Plains-keuken creëerde.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.

Ondanks dat het “officieel door de moist wordt erkend”, zei Dela Cruz dat het gebruik van de naam “Eat Bulaga” op zijn on-line platforms nog moet worden bepaald, omdat het zijn eigen regels heeft. Hij voegde eraan toe dat een medewerker van TVJ degene was die de merknaam on-line registreerde en beweerde dat TAPE er toegang toe had.

Sinds hun overstap naar TV5 gebruikt TVJ “EAT” in zijn middagprogramma. De beslissing om nu “Eat Bulaga” te gebruiken moet nu worden opgelost met hun juridisch adviseur.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here