Home Bedrijf 7 redenen waarom CEO’s een persoonlijk merk moeten ontwikkelen – en hoe ze er een kunnen bouwen.

7 redenen waarom CEO’s een persoonlijk merk moeten ontwikkelen – en hoe ze er een kunnen bouwen.

0
7 redenen waarom CEO’s een persoonlijk merk moeten ontwikkelen – en hoe ze er een kunnen bouwen.


De meningen van ondernemers die bijdragen, zijn die van henzelf.

We nemen allemaal aankoopbeslissingen op foundation van onze verbinding met merken. De ene hardloper is bijvoorbeeld helemaal toegewijd aan Asics-hardloopschoenen, terwijl een andere er niet van droomt iets anders dan Nike te kopen.

Dankzij sociale media hangt de keuze van onze favoriete merken of aan welke bedrijven we ons geld geven tegenwoordig sterk af van wie aan het hoofd van dat bedrijf staat. Wij willen zaken doen met mensen die ons inspireren, mensen die we mogen en vertrouwen. Het is precies om deze reden dat CEO’s moeten hun eigen ontwikkelen persoonlijk merk.

Door de jaren heen heb ik de eer gehad om mee te werken zakelijke leiders van over de hele wereld, waardoor ze de kracht van kunnen benutten meeslepende verhalen om het unieke van hun merk te creëren en te communiceren oorsprong verhaal. Ik ben verheugd om het grote belang van met u te delen CEO-branding in het hevig competitieve zakelijke landschap van vandaag en bieden bruikbare inzichten over hoe u moeiteloos aan uw eigen CEO-merkopbouwende reis kunt beginnen.

Verwant: De 3 grootste fouten die CEO’s maken met hun persoonlijke merk (en hoe ze deze fouten kunnen omkeren)

Het belang van CEO-branding

Je eigen persoonlijk merk is wat uw prioriteiten weerspiegelt en waarden. Branding helpt jou, je collega’s en de klanten die je bedient bepalen wie je bent en welke waarde je als leider biedt. Zonder een krachtig en zichtbaar merk kan het voor CEO’s lastig zijn om hun bedrijf te laten groeien, een influencer te worden of hun carrière naar een hoger niveau te tillen.

Maar wanneer u uw merk laat groeien, gaan er deuren open en dienen zich kansen aan u aan. Mensen luisteren eerder naar wat je te zeggen hebt, er worden verbindingen gelegd en die verbindingen kunnen uitgroeien tot betalende klanten en een leven lang voorstanders.

Laten we erin duiken en eens kijken naar enkele van de grootste voordelen van het opbouwen van een CEO-merk.

1. Vergroot je impression

Jouw persoonlijke merk weerspiegelt niet alleen jouw identiteit Arbeidsethos maar ook hoe u met anderen omgaat en zich verhoudt. Deze ‘anderen’ omvatten de groups die u beheert, aandeelhouders en consumenten. Uw merk wordt in de echte wereld herkend, zowel in face-to-face interacties als in virtuele interacties.

2. Onderscheid je van de massa

De hele wereld is on-line en iedereen maakt en deelt inhoud. Dit zorgt voor veel lawaai.

Doorbreek dat geluid met dat van jezelf unieke visie. Een persoonlijk merk helpt je een authentieke stem te zijn in een zee van toegeven. Onthoud altijd dat mensen op een kilometer afstand nep kunnen ruiken. Wanneer u uw persoonlijke branding ontwikkelt, is elk woord dat u uitspreekt en de actie die u onderneemt authentiek voor wie u werkelijk bent.

3. Anderen zoeken je op

Wanneer uw persoonlijke merk dat is authentiek en aantrekkelijk voor anderen, komen er kansen. U zult versteld staan ​​van het aantal nieuwe klanten of klanten dat plotseling verschijnt zonder dat u daar additional moeite voor hoeft te doen. Leveranciers kunnen contact met u opnemen, evenals met de pers, voor interviews en met organisatoren van evenementen over spreekbeurten. Andere bedrijven kunnen ook contact met u opnemen, in de hoop u te pakken te krijgen voor hun activiteiten.

Investeer vooraf in de ontwikkeling van uw merk en de mogelijkheden bijna moeiteloos volgen.

Verwant: 8 strategieën voor het ontwikkelen van een sterk persoonlijk merk

4. Ongelooflijke netwerkmogelijkheden

Netwerkevenementen zijn belangrijk om zaken te doen en uw carrière vooruit te helpen. Maar laten we eerlijk zijn: deze dingen kunnen een nachtmerrie zijn om te navigeren. Met wie moet je praten? Wat moet je zeggen? Zullen anderen jou (durf ik het te zeggen)…saai vinden?

Als je de tijd hebt genomen om zorgvuldig je eigen merk te creëren, phrase je een van de meest interessante mensen in de kamer.

Mensen lopen met uitgestrekte handen naar je toe. Mensen stellen je vragen omdat ze het zelfs willen weten meer. CEO-branding verandert een potentieel ongemakkelijke (maar noodzakelijke) gebeurtenis in een eenvoudige en lonende gebeurtenis.

5. Laat uw bedrijfsresultaten groeien

Weet iemand van ons werkelijk wat de economie van jaar tot jaar zal doen? Heck, van maand tot maand? Met zoveel economische onzekerheid, het kan op zijn zachtst gezegd een uitdaging zijn om uw bedrijfsresultaten te blijven laten groeien en aan de verwachtingen van aandeelhouders te voldoen wanneer consumenten hun portemonnee krapper maken.

Het is veel waarschijnlijker dat mensen hun zuurverdiende geld schenken aan een bedrijf waarvan de CEO charismatisch en uitgesproken is, ongeacht wat de economie doet. Een voorbeeld: Onderzoek door FTI Consulting ontdekte dat de bedrijven die tijdens de vroege stadia van de Covid-19-pandemie sterke en uitgesproken leiders hadden, een groter vertrouwen bij investeerders opwekten. Numeriek gesproken vertaalde dit zich in 260 miljard greenback aan additional aandeelhouderswaarde in een tijd die voor velen economisch onzeker was.

6. Krijg vertrouwen

In mijn ervaring is dit een van de grootste redenen die leiders hebben vertrouwen Het probleem is dat ze niet weten wie ze zijn als leider. Ze weten misschien wie ze zijn als echtgenoot of echtgenote, moeder of vader, of vriend, maar als het om leiderschap gaat, kennen ze hun eigen overtuigingen, sterke en zwakke punten of unieke waardepropositie niet.

Om uw merk te ontwikkelen, moet u uw vaardigheden ontdekken en waarden. Door het hele proces kun je jezelf op een geheel nieuwe manier zien. En als je eenmaal weet wie je bent Echt Als leider bent, stijgt je zelfvertrouwen. En wanneer dit gebeurt, herkennen degenen aan wie u leiding geeft dit en verandert de hele dynamiek in uw organisatie.

Verwant: Hoe u kunt voorkomen dat de reputatie van uw CEO uw bedrijf schaadt

7. Trek betere klanten aan

Het hebben van een krachtig persoonlijk merk betekent dat u onvermijdelijk klanten van betere kwaliteit aantrekt. Waarom is dit? Omdat mensen altijd een professional zullen zoeken om mee samen te werken. Uw merk zal het concurrentieproces volledig uitschakelen.

Suggestions om te beginnen met het opbouwen van uw CEO-merk

Nu je de voordelen kent van het opbouwen van een CEO-merk, volgen hier enkele ideeën om je op weg te helpen:

1. Brainstormen

Zelfevaluatie speelt een sleutelrol bij het ontwikkelen van een nauwkeurige en effectieve persoonlijk merk. Besteed dus wat tijd aan het nadenken en noteer eventuele ideeën of inzichten. Wat vind je leuk aan het werk dat je doet? Welke vaardigheden bied je aan? Waar sta je bekend om? Hoe kijkt u naar uw branche? Welke complimenten krijg jij vaak van anderen? Wat weet u in uw hart dat u zou kunnen verbeteren met betrekking tot uw leiderschapsstijl?

2. Vraag om eerlijke suggestions

Je moet weten wat anderen echt van je denken. Krijgen suggestions van vrienden en familie, maar ook van collega’s en klanten. Komt deze suggestions overeen met hoe u door anderen wilt worden gezien? Zo niet, welke veranderingen moet u dan doorvoeren om uw ideale merk te gaan leven?

3. Ontwikkel je elevator pitch

Nu u een idee begint te krijgen van wat uw merk is, is het tijd om er zeker van te zijn dat u dat merk snel en gemakkelijk aan anderen kunt overbrengen. En hier komt de elevator pitch om de hoek kijken.

U kent waarschijnlijk wel dat mensen een elevator pitch gebruiken om hun jonge bedrijf voor te stellen potentiële investeerders of om zichzelf voor te stellen bij het zoeken naar werk. CEO’s kunnen deze zelfde oefening echter gebruiken om hun persoonlijke merk in een paar zinnen samen te vatten. Hoe zou u uw situatie in maximaal drie zinnen omschrijven? uniek leiderschap waarden en bijdrage?

Zodra u uw pitch gereed heeft, kunt u deze gebruiken als een dagelijkse herinnering aan wie u wilt zijn, maar ook op uw persoonlijke sociale mediapagina’s.

4. Controleer uw sociale media-accounts

Voor veel mensen die nieuw zijn bij uw bedrijf, uw aanwezigheid op sociale media zal hun eerste kennismaking zijn. Nu je wat tijd hebt genomen om te brainstormen en na te denken over wat je wilt projecteren, is het een goed idee om dat te doen audit uw sociale media-accounts om ervoor te zorgen dat iemands eerste indruk van u overeenkomt met uw beoogde merk.

Als je hierbij hulp nodig hebt, kijk dan eens naar enkele andere leiders in jouw branche om te zien wiens profiel het beste previous bij het merk dat je opbouwt. Kopieer ze niet, maar voel je vrij om ze te emuleren en ideeën uit hun profiel te halen.

5. Blijf tweaken en aanpassen

Het opbouwen van uw CEO-merk is een proces. Je zult niet noodzakelijkerwijs jouw authentiek leiderschap uzelf en kunt u uw waarde meteen communiceren. Dat is goed. Blijf gewoon doorgaan en pas uw merk en uw inhoud gaandeweg aan en pas deze aan.

Conclusie

Ik hoop dat je nu het belang van CEO-branding inziet. Hoewel het enige tijd zal duren om het op te bouwen, zal uw merk u uiteindelijk helpen om op een diepere en betekenisvollere manier contact te maken met uw publiek. En omdat mensen de neiging hebben om zich aan te sluiten bij merken die hun eigen waarden nabootsen, zullen uw merkinspanningen u ook helpen loyale volgers te creëren in plaats van klanten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here