Home Voeding Is Yu TrimFit goed voor gewichtsverlies?

Is Yu TrimFit goed voor gewichtsverlies?

0
Is Yu TrimFit goed voor gewichtsverlies?


Er is een nieuw wellnessbedrijf in de chat gekomen: Yu.

Deze Yu TrimFit-recensie gaat dieper in op alle Yu-producten, inclusief hun Yu TrimFit paarse theepoeder.

Als diëtist heb ik een heleboel afslank- en welzijnssupplementen beoordeeld, evenals de bedrijven die deze verkopen. Ze hebben allemaal een paar dingen gemeen:

Ze beweren allemaal dat ze een ‘geheim ingrediënt’ hebben dat gebruikers helpt moeiteloos kilo’s kwijt te raken.

Ze maken allemaal gebruik van ambitieuze advertising om een ​​grote ‘transformatie’ te verkopen die naar verluidt voortvloeit uit het gebruik van hun producten.

Ze verkopen allemaal een collageenproduct en een vetverbrandingsproduct.

De meerderheid van hen vertrouwt op anekdotisch bewijs. En degenen die daadwerkelijk wetenschappelijke artikelen publiceren om hun productclaims te staven, gebruiken bewijsmateriaal dat slecht is en vaak niet over de producten zelf gaat, maar alleen over bepaalde ingrediënten.

Met andere woorden, vertrouw er niet meteen op dat een van deze bedrijven u een baanbrekend afslankproduct verkoopt dat uw leven zal veranderen.

Als zoiets bestaat, of wanneer/als het wordt ontdekt, zal het voorpaginanieuws zijn. Het wordt gereguleerd door de FDA. Het wordt de eerstelijnsbehandeling voor mensen die willen afvallen.

Het enige dat hier ook maar in de buurt komt zijn GLP-1-remmers, en die worden niet verkocht als het ‘geheime wapen’ van een MLM-bedrijf.

Weet je wat ik hier zeg?

Wat is Yu?

Yu is opgericht door Jenny Peterson, die zichzelf omschrijft als een ‘ADHD Mompreneur’. Haar Instagram staat vol met Yu-content, voor en na, het uitpakken van haar nieuwe Louis Vuitton-tas, je weet wel, ‘Boss Babe’-achtige dingen die je bij veel MLM-achtige verkopers ziet. Yu is geen MLM, maar voert een partnerprogramma uit waarmee je volgens Jenny 6 cijfers per maand kunt verdienen!

Blijkbaar verkopen veel BeachBody-coaches ook Yu-producten. Waarom ben ik niet geschokt.

Wat is Yu TrimFit?

TrimFit lijkt Yu’s sterproduct. Yu TrimFit, gemaakt met de beroemde Keniaanse paarse thee, is een poeder dat aan vloeistoffen wordt toegevoegd.

is Yu trimfit goed voor gewichtsverlies

Alleen al de naam TrimFit doet mij kokhalzen. Hé Yu! De jaren 80 hebben gebeld, ze willen hun dieettaal terug!

Yu beweert dat Yu TrimFit de eetlust onder controle kan houden, vet kan verbranden en de energie kan verhogen. Ik ga ervan uit dat dit de redenen zijn waarom mensen dit complement zouden willen nemen.

Een Instagram-post uit 2022 op de Yu-pagina bevatte een waslijst met claims rond TrimFit.

Yu Trimfit-recensies

Dat zijn een heleboel beloftes die we over een product kunnen doen, dus laten we eens kijken hoe de wetenschap zich verhoudt… of of er überhaupt enige wetenschap is die ze ondersteunt.

Wat zijn de Yu Trimfit-ingrediënten?

Yu benadrukt twee ingrediënten in Trimfit: GHG en caralluma fimbriata. Het broeikasgas (1,2-di-galloyl-4,6-hexahydroxydifenoyl-D-glucose) zou het vetgehalte verminderen en ‘de vetvrije massa vergroten’, aldus het bedrijf.

Caralluma onderdrukt naar verluidt de eetlust. Volgens het bedrijf verhoogt dit ingrediënt “de afgifte van het energiemolecuul ATP in de hypothalamus, het deel van de hersenen dat de eetlustcontrole reguleert. Wat betekent dit voor jou? Minder snoepen van lege calorieën. Meer controle over wat je eet en hoe vaak je eet. Dit dwingt je lichaam om vetreserves te verbranden, wat mogelijk tot gewichtsverlies leidt.”

Omdat je weet dat eten en eten allemaal te maken hebben met ‘controle’.

Grapje – dat zijn ze niet. Dit is de klassieke dieetcultuur BS, die insinueert dat je het gewicht hebt dat je hebt omdat je een morele tekortkoming hebt: je hebt geen controle meer. Je hebt geen wilskracht. Je bent zwak, en dit complement kan u helpen.

Ik kom hier langs om je te laten weten dat je gewicht een functie is van zoveel dingen: omgeving, opleiding, toegang tot voedsel, toegang tot gezondheidszorg, familiegeschiedenis en perceptie van eten en eten, geschiedenis van diëten, metabolisme, en final however not least, genetica.

Nee, we hebben niet allemaal dezelfde 24 uur in een dag. Dit is waarom.

Het is een enorme waarschuwing als een persoon of bedrijf suggereert dat de reden waarom u te zwaar bent, is dat u ‘uit de hand loopt’. (of dat je een complement kunt nemen om moeiteloos af te vallen…dat ook)

Als je ‘lege calorieën’ eet (wat zo’n achterhaalde time period is), is dit gedrag waarschijnlijk een product van je emoties of eetgewoonten – je hebt bijvoorbeeld een beperkende mentaliteit, je eet niet vaak genoeg, je ‘Je eet niet genoeg eiwitten en vezels… dat soort dingen.

Je zult moeten uitzoeken waarom je op die manier eet, en de nodige gewoonteveranderingen doorvoeren. Een complement zal daar waarschijnlijk niets aan doen.

Ondertussen beweert Yu dat ‘volgens onderzoeken ongeveer 87% van de vrouwen wil afvallen.’ Is dit een toneelstuk voor een emotioneel verkooppraatje van ‘we zitten allemaal in hetzelfde schuitje’? Waar komt dat getal vandaan?

De relaxation van de kopie is een afvalcontainer van dieetcultuur vermengd met neerbuigend taalgebruik gericht op vrouwen:

Is Yu Trimfit goed voor gewichtsverlies

Wil je afvallen? Hier zijn drie fouten die u mogelijk maakt.

Wat betreft onderzoek naar paarse thee voor gewichtsverlies of broeikasgassen en gewichtsverlies, verstrekt Yu niets. Ik zou geen Yu TrimFit-recensie kunnen doen zonder, zo ontdekte ik één onderzoek uit 2015 dat zag er aanvankelijk veelbelovend uit….totdat dat niet het geval was.

Vergeet niet dat Yu beweert dat broeikasgassen helpen bij het afvallen. Dit is wat de studie concludeerde:

De dagelijkse consumptie van paarse theedrank gedurende vier weken bij mensen verbeterde de zwaarlijvigheidsparameters vergeleken met de uitgangswaarde, waaronder lichaamsgewicht (79,9 ± 3,1 kg versus 80,8 ± 3,2, p<0,05), physique mass index (BMI) (26,8 ± 0,6 versus 27,0 ± 0,6). , p<0,05) en lichaamsvetmassa (21,0 ± 1,4 kg versus 21,8 ± 1,5, p<0,01)

Zie jij wat ik zie? Laat me het voor je uiteenzetten: Het paarse thee-extract deed feitelijk niets qua gewichtsverlies. Had ik al gezegd dat dit onderzoek werd uitgevoerd onder slechts tien mensen, allemaal mannen, en dat het werd betaald door een bedrijf dat paarse thee-extract produceert? Bovendien zitten de actieve ingrediënten van Yu TrimFit in een gepatenteerde formule, wat betekent dat we geen idee hebben hoeveel van elk ingrediënt daadwerkelijk in het product aanwezig is.

Zelfs als het onderzoek een positief resultaat zou opleveren, zouden we nooit weten of de dosis in de onderzoeken vergelijkbaar was met de dosis in TrimFit.

Tot nu toe niets opmerkelijks in het onderzoek naar broeikasgassen en gewichtsverlies. Ik dacht dat de reden waarom Yu er een ‘vetverbrandende’ declare op kan plakken, is omdat ze de standaard disclaimer zouden opnemen dat hun beweringen niet bewezen zijn… maar toen ik ernaar zocht, kon ik het nergens vinden. Interessant.

Ik ga dit zeggen – BKG ‘verbrandt geen vet.’ Er zijn eigenlijk geen ingrediënten/voedingsmiddelen/supplementen die vet verbranden, ondanks wat dit soort bedrijven je willen laten geloven. Zeker, sommige ingrediënten, zoals hete pepers, kunnen je stofwisseling tijdelijk verhogen, maar niet hoog genoeg of lang genoeg om een ​​vital gewichtsverlies te bewerkstelligen.

De enterprise van vetverbranders is compleet marketingafval. Lure er alsjeblieft niet in.

Het andere actieve ingrediënt in TrimFit is caralluma fimbriata, een cactussoort die oorspronkelijk uit India komt. Dat meldt examination.comCaralluma wordt in India van oudsher gebruikt om de honger te onderdrukken, maar laten we eens kijken wat het onderzoek te zeggen heeft over de eetlustonderdrukkende eigenschappen van de plant.

is Yu trimfit goed voor gewichtsverlies

Deze meta-analyse van 4 placebogecontroleerde onderzoeken kijken naar de eetlustonderdrukkende effecten van caralluma fimbriata vond geen betekenisvol resultaat.

Er is geen onderzoek dat ik kon vinden waaruit blijkt dat dit ingrediënt een significante of betekenisvolle onderdrukking van de eetlust veroorzaakt.

Paarse thee bevat veel anthocyanen, dezelfde antioxidanten die aanwezig zijn in paars en zwart voedsel zoals druiven, paarse aardappelen, bosbessen, bramen, paarse boerenkool, enz. Helaas is het echter onwaarschijnlijk dat dit zal resulteren in klinisch betekenisvolle effecten voor een van de beweringen die Yu maakt over TrimFit.

De andere ingrediënten van Yu TrimFit bevatten 130 mg cafeïne per maatschepje – ongeveer evenveel als een kopje koffie, dus daar is de reden waarom Yu beweert dat Trimfit ‘je energie geeft’. Het bevat ook enkele vezels, kleurstoffen, zoetstoffen en een paar aminozuren die onbeduidend zijn.

Naast de beweringen over vetverbranding en energie, lijken alle andere beweringen rond klinisch relevante stemmingsverbetering, immuunstimulering, verlaagde cholesterol- en bloedsuikerspiegel, uiterlijk van de huid en een gezonde spijsvertering uit iemands verbeelding te worden gehaald.

Ik zou heel graag willen zien welke informatie Yu heeft om dit allemaal te ondersteunen. Ik kan er geen vinden, dus tot die tijd denk ik dat dit allemaal marketingspin is.

Het feit dat een bedrijf zegt dat hun producten ‘bewezen’ zijn of dat ingrediënten in hun producten al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde worden gebruikt, betekent op geen enkele manier dat het product effectief is voor wat zij beweren. Ik heb dit soort verkooppraatjes gezien bij vrijwel elk bedrijf voor afslanksupplementen, en het is roofzuchtig.

Yu TrimFit kost $65 voor 30 porties, wat neerkomt op een maandwaarde… tenzij je besluit twee schepjes per dag te nemen. Dat levert je een halve maand op.

Waarvoor al dat geld?

Ik weet zeker dat het drankje een mooie paarse kleur heeft, maar als diëtist kan ik voor niemand een geldige reden vinden om TrimFit te gebruiken.

Andere producten van Yu.

Hoewel TrimFit op dit second hun bekendste (of moeten we zeggen, beruchte) product lijkt te zijn, verkoopt Yu ook collageenpoeder, groenpoeder (griezelig Earth + Ocean greens genoemd) en een probioticum.

Yu Bescherm Probioticum

Het maakt me verdrietig dat het probioticum Yu Shield momenteel uitverkocht is, omdat dat betekent dat zoveel mensen, naar mijn mening, hun geld hebben verspild aan iets dat misschien niet eens voor hen werkt.

Ik heb hier een uitgebreid stuk over probiotica geschreven, maar laten we kort kijken naar Yu Shield, dat het bedrijf ‘het meest geavanceerde probioticum op de markt’ noemt. Oke dan.

Yu citeert deze studie, deze studieEn deze studie als ‘bewijs’ dat de DE111© in Yu Shield werkt ter ondersteuning van de immuunfunctie, de gezondheid van het hart en de darmfunctie. En nee, Yu heeft de daadwerkelijke onderzoeken niet gepost – ik moest ze gaan zoeken.

Eén onderzoek toonde alleen aan dat dit probioticum na inname in de darmen aanwezig was, maar onderzocht niet de klinische relevantie hiervan. Males vond een verband tussen dit probioticum en een verlaagd cholesterolgehalte, maar niet het risico op hart- en vaatziekten. Het onderzoek dat werd gebruikt ter ondersteuning van de beweringen over het versterken van het immuunsysteem vond feitelijk geen vital impact van DE111© op immuunmarkers. Zo veel voor dat!

Al deze onderzoeken waren ook klein en minstens 2 van de 3 werden gefinancierd door de probioticamaker. De kosten van Yu Shield bedragen $ 65 voor 30 porties. Au.

De web site lijkt te insinueren dat probiotica ook kunnen helpen bij de stofwisseling en gewichtsverlies.

Jij beschermt

Als het onderzoek nog niet zo ver is gekomen, kun je veilig aannemen dat Yu dat ook niet heeft gedaan.

Volgende!

Yu Magnificence Collageen

Ik heb de wankele werkzaamheid van collageensupplementen voor het uiterlijk van de huid hiermaar vrouwen vertellen dat collageen ‘rimpels kan helpen vervagen’ is misleidend en walgelijk.

Koop Botox als je echt wilt dat je rimpels worden ‘gewist’.

Wat de effecten van collageen op haar en nagels betreft, is er eigenlijk geen onderzoek dat klinisch betekenisvolle effecten aantoont.

Yu collageen

Nog meer marketingpluis. Yu Magnificence Collagen kost $ 55 – of $ 77 – voor 30 porties. Ik weet niet zeker waarom er twee prijzen zijn, maar hier zijn we dan.

Ten slotte de Yu Earth + Ocean Greens.

Vergeet de ironische ‘+’ niet in plaats van het woord ‘en’.

De marketingtekst voor dit product is naar mijn mening één grote rode vlag van modewoorden:

Met ‘diepe oceaanmineralen, natuurlijke grassen’ en een heleboel andere ingrediënten, zegt Yu, kan hun groene poeder dat doen uw lichaam doordrenken met voedingsstoffen. De synergetische combine naar males zegt ontgift het lichaam en zuivert het bloed.

Yu groen

Nee. Het doet niet. Wat betekent dit precies? Dit zijn functies die ons lichaam zelf uitvoert.

Yu Earth + Ocean Greens kost $ 100 per maand (of $ 70, de web site kan niet beslissen). Er zijn tal van andere gerenommeerde groene poeders die minder geld kosten.

Yu recensie, in het kort:

Yu TrimFit en de andere producten van Yu lijken te profiteren van een grote marketinginspanning. Het onderzoek erachter is mager en ze zijn duur.

Naar mijn professionele mening is Yu gewoon het zoveelste bedrijf dat grote beloftes doet zonder veel inhoud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here