Home Voeding High 10 vegetarische kerstdinerrecepten

High 10 vegetarische kerstdinerrecepten

0
High 10 vegetarische kerstdinerrecepten


Op zoek naar ideeën voor het kerstdiner? Ik deel mijn High 10 Vegetarische Kerstdinerrecepten voor een volledig menu met heerlijke kerstreceptideeën, van voorgerechten tot desserts.

Web op tijd voor de feestdagen breng ik je mijn High 10 Vegetarische Kerstdinerrecepten voor elke categorie (voorgerechten, salades, soepen, hoofdgerechten, bijgerechten, groenten, kruiden, desserts en dranken) die een hoofdrol hebben gespeeld op mijn eettafel door de jaren heen. Van Hummus van bieten en witte bonen En Granaatappel Avocado Quinoa Salade naar Salie Witte Bonen Vegan Gehaktballetjes met granaatappel-mandarijnsaus En Kaneel Appel Crumble, Ik heb de oplossing voor je plantaardige kerstmenuplanning. Of je nu ideeën voor een kerstavonddiner, kerstdinerborden of een volledig vegetarisch kerstdiner plant, deze volledig plantaardige (ze zijn allemaal vegetarisch en veganistisch) recepten helpen je bij het samenstellen van je vakantiemenu. Elk recept is met veel liefde en zorg met de hand gemaakt in mijn eigen keuken (de foto’s zijn allemaal in mijn huis en keuken gemaakt). Voor elk recept heb ik een pluim gekregen van mijn familie, die mij altijd goedkeuring geeft voordat een recept op mijn weblog verschijnt. Zelfs als u geen vegetariër of veganist bent, zijn deze plantaardige kerstrecepten een geweldige optie om uw menu internet iets plantaardiger te maken en uw gasten meer keuze te bieden. Ik stuur je wensen voor fijne feestdagen dit jaar, doorgebracht met de mensen van wie je houdt.

Eet en leef goedheid,

Sharon

High 10 vegetarische kerstdinerrecepten

9 FAVORIETE plantaardige kerstrecepten

Hummus van bieten en witte bonen

Deze plantaardige hummus heeft echt de wow-factor dankzij de toevoeging van aardse, zoete bieten. Zet het gewoon op tafel, en kijk hoe mensen “ah” zeggen, en verslind het dan, need het is internet zo lekker als mooi – plus het zit boordevol plantaardige voedingsstoffen, waaronder bietenfytochemicaliën, plantaardige eiwitten, vezels en gezonde voedingsstoffen. vetten. Serveer het met groenten en volkoren pitabroodje als een mooi aperitief.

9 FAVORIETE plantaardige kerstrecepten

Granaatappel Avocado Quinoa Salade

Deze sprankelende, bevredigende granaatappel-avocado-quinoasalade, gemengd met een lichte citroen-olijfolievinaigrette, zit boordevol kleurrijke seizoensproducten en krachtige voeding.

Geroosterde Pompoensoep Met Hazelnoten

Ik hou echt van een romige pompoensoep op mijn vakantietafel. En door de pompoen te roosteren voordat je er een soep van maakt, kun je de zoete, aardse smaak van de pompoen optimaal benutten en deze in de soepkom laten doorschemeren. Deze geroosterde pompoensoep met hazelnoten is dat allemaal en meer. Geheel plantaardig (veganistisch), de soep is snel en gemakkelijk te maken. Rooster de pompoen gewoon in de oven of op een grill, bak de groenten en kruiden in een pan met bouillon en combine alles in een blender. Garneer met knapperige, nootachtige hazelnoten, verse kruiden, balsamicoazijn en EVOO om de soep echt te laten zingen. En als je een roker hebt, probeer dan de pompoen te roken om een ​​vleugje zoet-rokerigheid aan de soep toe te voegen.

9 FAVORIETE plantaardige kerstrecepten

Witte Bonen Salie Veganistische Gehaktballetjes Met Granaatappel-Mandarijnensaus

Ik ben dol op de veganistische ‘gehaktbal’-trend, met kleine hartige balletjes van bonen, groenten en granen die tot gouden perfectie zijn gebakken. Deze veganistische gehaktballetjes kunnen de ster van het bord zijn als je het voorgerecht serveert met een dipsaus van granaatappel en mandarijnen.

Janssons verleiding (Zweedse Aardappelschotel)

In Zweden is het meest geliefde gerecht toch wel Jansson’s Temptation (in het Zweeds: Janssons Frestelse). Kortom, mensen noemen het “Janssons”, zoals in: “Ik kan niet wachten om de Janssons te proeven!” Het is pure troostmaaltijd en staat bovenaan elke kersttafel. Het gerecht is een traditionele romige aardappel-ansjovisschotel (mijn versie ruilt ansjovis voor kappertjes en gebruikt plantaardige room) genoemd naar Pelle Janzon, een Zweedse foodie-operazanger uit het start van de 20e eeuw. Sinds het recept in de jaren veertig werd gepubliceerd, is het een klassieke Zweedse favoriet geworden. Het Zweedse recept van mijn man is omgezet in een veganistische klassieker, die elk jaar op onze feesttafel verschijnt.

Verse cranberry-sinaasappelsaus

Om het ingeblikte cranberrysaus niet moeilijk te maken, maar je weet gewoon niet wat je mist totdat je een goede, ouderwetse, verse cranberrysaus probeert voor je vakantie- of comfortfoodtafel. Deze verse cranberry-sinaasappelsaus is eenvoudig en gemakkelijk: slechts 4 ingrediënten en 10 minuten van uw tijd, en u heeft een heldere, scherpe, aromatische, vrolijke aanvulling op hartige gerechten aan uw tafel. De citrus voegt een vleugje smaak en aroma toe aan deze smaak, die een beroep doet op een pakket verse veenbessen, in het seizoen in de herfst- en wintermaanden. Dit recept is 100% plantaardig (veganistisch), glutenvrij en bovendien licht in suiker. Binnenkort is het een favoriet op jouw vakantiemenu!

Cranberry Haver Pilaf

Wie zegt dat bijgerechten voor de feestdagen vulling en zoete aardappelen moeten bevatten? Ik heb dit supereenvoudige, plantaardige bijgerecht voor Oat Cranberry Pilaf gemaakt, bestaande uit één koekenpan en een korte lijst met ingrediënten, zoals haver, veenbessen, pistachenoten en kurkuma. Toch is het zo eenvoudig, voedzaam en smaakvol! Het is het perfecte vakantiegerecht.

Geroosterde wintergroenten gesmoord in tahinisaus

Dit snelle en gemakkelijke groentebijgerecht met wintergroenten wordt geroosterd in een fantastische tahinikruidensaus en vervolgens overgoten met peterselie en granaatappelpitjes. Het is niet alleen prachtig, dit recept is ronduit verrukkelijk en bewijst hoe bijgerechten het beste onderdeel van een vakantiemenu kunnen zijn.

Veganistische appelcrumble met kaneel

Niets belichaamt vakantiecomfort zo goed als dit supereenvoudige, plantaardige, gezonde, op fruit gerichte dessert – Cinnamon Apple Crumble – dat je in 15 minuten in de oven kunt zetten.

Wintergranaatappel-gembersterretje

Als je op zoek bent naar een alcoholisch drankje vol winterse vrolijkheid, dan is dit de drank voor jou! Het is helder met de smaken van granaatappelsap, gemberbier en munt, met een vleugje wodka. Serveer het in glazen potten gevuld met gemalen ijs en een feestelijk rietje. Je kunt er ook een grote batch van maken, zodat je het op een feestje kunt serveren.

Voor andere plantaardige kerstrecepten, bekijk nog enkele van mijn favorieten:

Peter’s Pepparkakor
Cranberry-sinaasappelzandkoekkoekjes
Linzenpasteitjes met Basilicum-rucolacrème
Mini Curried Linzen Wellingtons
Quinoa-risotto met boerenkool en pistachenoten
Balsamico geroosterde pompoen en spruitjes met Farro
Sperziebonen-champignontaarten met aardappelpuree
Hartig Dragon-champignonbrood met uienjus
Hartige veganistische pottaart met salie, linzen en champignons

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here