Home Gezondheid Zwarte Amerikanen verwachten te maken te krijgen met racisme in de spreekkamer, zo blijkt uit onderzoek: Pictures

Zwarte Amerikanen verwachten te maken te krijgen met racisme in de spreekkamer, zo blijkt uit onderzoek: Pictures

0
Zwarte Amerikanen verwachten te maken te krijgen met racisme in de spreekkamer, zo blijkt uit onderzoek: Pictures


Mensen van kleur die een arts hebben die op hen lijkt, zijn tevredener over hun gezondheidszorg. Hier nemen Abel Woldu en Dr. Kelsey Angell deel aan de wittejassenceremonie van de Universiteit van Minnesota in 2022. De helft van de binnenkomende groep artsen in opleiding bestaat uit gekleurde mensen.

Anthony Souffle/Star Tribune through Getty Photos


onderschrift verbergen

bijschrift wisselen

Anthony Souffle/Star Tribune through Getty Photos


Mensen van kleur die een arts hebben die op hen lijkt, zijn tevredener over hun gezondheidszorg. Hier nemen Abel Woldu en Dr. Kelsey Angell deel aan de wittejassenceremonie van de Universiteit van Minnesota in 2022. De helft van de binnenkomende groep artsen in opleiding bestaat uit gekleurde mensen.

Anthony Souffle/Star Tribune through Getty Photos

Veel gekleurde mensen in dit land zeggen dat ze de manier waarop ze zich kleden moeten veranderen en zich mentaal moeten schrap zetten voor mogelijke mishandeling als ze naar de dokter gaan. Dat is een van de ontnuchterende bevindingen van een groot nieuw onderzoek dat de omvang en implicaties van discriminatie in het Amerikaanse leven, inclusief de gezondheidszorg, onderzoekt.

De vragenlijst werd uitgevoerd door de gezondheidsonderzoeksorganisatie KFF. Onderzoekers ondervroegen een landelijk representatieve steekproef van bijna 6.300 volwassenen.

Het goede nieuws is dat onder degenen die de afgelopen drie jaar gezondheidszorg hadden gezocht, mensen meldden dat ze meestal positieve en respectvolle interacties hadden met hun zorgverleners.

Maar het onderzoek bracht ook verontrustende verschillen aan het licht langs raciale en etnische lijnen. Zwarte, Latijns-Amerikaanse, Aziatische en Amerikaanse Indianen en inheemse volwassenen uit Alaska rapporteerden veel vaker dan hun blanke tegenhangers dat ze negatieve interacties hadden tijdens bezoeken aan de gezondheidszorg.

“Dingen zoals een zorgverlener die niet naar hen luistert, geen vraag beantwoordt of reageert op een direct verzoek, geen pijnmedicatie voorschrijft waarvan zij dachten dat ze die nodig hadden”, zegt Samantha Artigadirecteur rassengelijkheid en gezondheidsbeleid bij KFF.

Twee keer zoveel zwarte vrouwen die in de afgelopen tien jaar waren bevallen, zeiden bijvoorbeeld dat hen pijnstillers waren geweigerd waarvan ze dachten dat ze die nodig hadden, vergeleken met blanke vrouwen. Talrijke eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat zwarte patiënten dat wel zijn minder kans op het krijgen van de juiste pijnmedicatie dan blanke patiënten.

En over het geheel genomen zei minstens een kwart van de gekleurde mensen dat artsen hen minder snel zouden betrekken bij beslissingen over hun zorg. In sommige gevallen, zegt Artiga, deelden sommige respondenten van het onderzoek specifieke verhalen waarin hun zorgen aanvankelijk werden weggewuifd, maar later bleek dat het om een ​​ernstige gezondheidstoestand ging.

Artiga zegt dat dit soort ervaringen met oneerlijke behandeling kunnen helpen verklaren waarom een ​​groot deel van de gekleurde respondenten die aan de enquête deelnamen, zei dat ze ten minste een deel van de tijd bepaalde stappen hadden ondernomen om zich voor te bereiden op bezoeken aan de gezondheidszorg.

“Bijvoorbeeld het gevoel hebben dat ze zich heel zorgvuldig moeten kleden of veel aandacht moeten besteden aan hun uiterlijk om gerespecteerd en gehoord te worden door hun zorgverlener, of zeggen dat ze zich soms voorbereiden op mogelijke beledigingen van zorgverleners tijdens de gezondheidszorg zorgbezoeken”, zegt Artiga. Zes op de tien zwarte respondenten zeiden dat ze voorzichtig zijn met hoe ze zichzelf presenteren en/of verwachten beledigd te worden in de gezondheidszorg.

Een andere verontrustende bevinding uit het onderzoek is dat zwarte volwassenen met zelfgerapporteerde donkere huidskleuren meer discriminatie in het dagelijks leven melden. Tweeënzestig procent van de zwarte volwassenen die zeggen dat hun huidskleur ‘zeer donker’ of ‘donker’ is, heeft het afgelopen jaar melding gemaakt van discriminatie, vergeleken met 42% van de zwarte volwassenen die zeggen dat hun huidskleur ‘zeer licht’ of ‘licht’ is. “

Mensen van kleur rapporteerden veel vaker dat ze respectvolle, positieve interacties hadden als hun zorgverleners hun raciale of etnische achtergrond deelden.

Dat komt overeen met een groeiend aantal onderzoeken waaruit blijkt dat gekleurde patiënten eerder tevreden zijn met de interacties in de gezondheidszorg en zich eerder aan medische aanbevelingen houden als hun artsen op hen lijken. Uit een current landelijk onderzoek bleek zelfs dat zwarte patiënten langer geleefd als ze in provincies woonden met meer zwarte artsen.

Echter, gegevens van de Affiliation of American Medical Schools blijkt dat zwarte en Latijns-Amerikaanse artsen nog steeds sterk ondervertegenwoordigd zijn in verhouding tot hun aandeel in de Amerikaanse bevolking.

“Er ligt hier een reële kans in termen van het vergroten van de diversiteit van het zorgpersoneel om een ​​positieve impression te hebben op de interacties van mensen in het gezondheidszorgsysteem”, zegt Artiga.

Het onderzoek werd uitgevoerd in de zomer van 2023 en is de eerste in een reeks onderzoeken die het KFF wil uitvoeren naar de gevolgen van racisme en discriminatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here