Home Onderwijs Fitch Scores publiceert verslechterende vooruitzichten voor hoger onderwijs in 2024

Fitch Scores publiceert verslechterende vooruitzichten voor hoger onderwijs in 2024

0
Fitch Scores publiceert verslechterende vooruitzichten voor hoger onderwijs in 2024


Deze audio wordt automatisch gegenereerd. Laat het ons weten als u dat heeft suggestions.

Duik kort:

  • Fitch-beoordelingen heeft maandag verslechterende vooruitzichten gepubliceerd voor Amerikaanse hogescholen en universiteiten in 2024, daarbij verwijzend naar hoge arbeids- en loonkosten, hogere rentetarieven en ongelijkmatige inschrijvingswinsten in de hele sector.
  • Deze uitdagingen zullen volgens het ratingbureau volgend jaar de financiële flexibiliteit van hogescholen beperken. Bovendien, Fitch-analisten verwachten slechts een stijging van 2% tot 4% in de netto collegegeldinkomsten van hogescholen en zeggen dat collegegeldverhogingen de stijgende bedrijfskosten waarschijnlijk niet kunnen compenseren.
  • De vooruitzichten verwachten dat de kloof tussen grote selectieve hogescholen en hun kleinere, minder selectieve tegenhangers zal groeien. “Er wordt verwacht dat vlaggenschipscholen en selectieve particuliere instellingen een relatief stabiele tot gunstige inschrijving zullen ervaren, terwijl sommige regionale openbare instellingen en minder selectieve particuliere scholen in concurrerende markten een daling hebben ervaren”, aldus de analyse.

Duikinzicht:

Fitch’s De sombere vooruitzichten voor de sector hoger onderwijs zijn niet echt een verrassing, vooral na maanden van bezuinigingen op beide universiteiten. grotere openbare universiteiten En kleinere particuliere hogescholen. Daarnaast various hogescholen hebben dit najaar sluitingen aangekondigdwaarbij vaak jaren van teruggang in het aantal inschrijvingen en andere financiële problemen worden aangehaald.

Analisten verwachten dat dit soort consolidatie zich zal voortzetten, variërend van de eliminatie van academische programma’s tot volledige institutionele sluitingen. Inspanningen om het aanbod af te stemmen op de arbeidsmarkt zullen waarschijnlijk leiden tot programma’s voor de kortere termijn die meer gericht zijn op werkgelegenheidsresultaten, aldus de vooruitzichten.

Het rapport suggereerde ook dat hogescholen weinig mogelijkheden zullen hebben om hun collegegeldinkomsten te verhogen.

Ten eerste verwachten analisten dat stijgende kortingstarieven de groei van de collegegeldinkomsten zullen beperken. De gemiddeld kortingspercentage het aantal voltijdse eerstejaarsstudenten aan particuliere non-profit hogescholen bereikte in het academiejaar 2022-2023 een recordhoogte van 56,2%, volgens de Nationale vereniging van bedrijfsfunctionarissen van hogescholen en universiteiten.

Ook op openbare hogescholen zijn de collegegeldtarieven afgevlakt, en analisten verwachten dat de toekomstige stijgingen “bescheiden zullen blijven”, aldus het rapport.

“Wetgevende en publieke druk om de toegang en betaalbaarheid te behouden zal waarschijnlijk alle betekenisvolle groeivooruitzichten onderdrukken”, aldus het rapport.

Sommige inschrijvingstrends lijken ook verontrustend. Hoewel undergraduate inschrijving steeg met 2,1% Volgens voorlopige gegevens van het Nationwide Pupil Clearinghouse Analysis Middle kwam in het najaar van 2023, vergeleken met het jaar daarvoor, een groot deel van de groei voort uit kortetermijnaanbod en affiliate degree-programma’s. Verder, Instroom eerstejaarsstudenten daalde met 3,6% vergeleken met het jaar ervoor, waarbij de dalingen zich concentreerden op vierjarige hogescholen.

Uit Fitch’s rapport blijkt dat het aantal studenten dat zich heeft aangemeld nog steeds 15% onder het niveau van 2010 ligt, de meest recente piek in het personeelsbestand. Analisten verwachten dat het aantal inschrijvingen zal blijven krimpen vanwege een sterke arbeidsmarkt en de hervatting van de afbetalingen van studieleningen.

Een ander probleem is de vertraagde uitrol van het formulier van dit jaar voor de Free of charge aanvraag voor federale studentenhulp, of FAFSA. Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs is van plan de launch uit te voeren nieuwe versie van het formulier vóór 31 december ongeveer drie maanden later dan normaal.

Deze vertraging zorgt voor stress bij universiteitsfunctionarissen, die binnen een veel kortere periode dan normaal financiële hulp moeten aanbieden. De vertraging zou ook de inschrijving kunnen beïnvloeden, aldus de Fitch rapport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here