Home Concert Zeewind van Batterij & ragenap: 27 oktober 2023 Troost

Zeewind van Batterij & ragenap: 27 oktober 2023 Troost

0
Zeewind van Batterij & ragenap: 27 oktober 2023 Troost


Onze vriend en mede-taper noah_s hebben Seawind van Battery en ragenap een paar weken geleden stay bij Troost vastgelegd. We waren enthousiast om zijn opname te posten en in de tussentijd waren Mike en Joel web zo enthousiast – zo erg zelfs dat ze deze opname op Eiderdown Information uitbrachten als Chaos LIVE-beschermer die je kunt pakken bij Bandcamp. Hier is de recensie en opname van noah_s:

Volledige openbaarmaking: ik ben een van de bètaluisteraars van ragenap (Joel Berk) sinds hij zijn jams in opgenomen vorm begon te zetten. Terwijl ik koffie dronk, luisterde ik naar demo’s en ruwe mixen die hij de avond ervoor had opgenomen. Ik beschreef zijn muziek ooit als een gevoel alsof er een blikje cola in mijn hoofd was geopend en ik de luchtbellen door mijn hersenen voelde sissen terwijl ik wakker werd terwijl ik luisterde.

Op vrijdag 27/10/23 bij Troost in Greenpoint heb ik eindelijk de stay versie te zien gekregen. Samen met Seawind of Battery (Mike Horn) – en ter ere van de launch van hun tape Chaos-levensbeschermer op Eiderdown Information – het duo gaf ons 35 minuten drone-ruimtelijke, geïmproviseerde gelukzaligheid. Ze bouwden hun set-up op van een loop-riff gestart door Horn tot een vrolijk en helder gedeelte dat me eraan deed denken de hele nacht op te blijven om naar een zonsopgang te kijken. Lagen van gitaar en bas VI werkten door een reeks eindeloze vertragingen en reverbs en vulden de kleine bar die vol zat met vrienden, familie en Halloween-weekendgangers. Ze bouwden deze zone voor ongeveer de helft van de set op en brachten de andere helft vervolgens door met het langzaam overdragen ervan, terwijl ze ook bloeit en vertragingszwepen toevoegden voordat ze de touchdown vasthielden als een maanlander die naar beneden zweeft in een lage zwaartekracht. Ik weet dat ik niet de enige ben die hoopt dat deze twee samen nog veel meer muziek zullen maken, zowel in de studio als stay.

Voor deze opname heb ik voor het eerst mijn CA-11 cardioïde microfoons gebruikt en ik ben erg blij met het resultaat. Ik stond op een statief vlakbij de bar, ongeveer 4,5 meter verwijderd van waar de band zich opstelde, en zo gecentreerd als ik kon zijn zonder te voorkomen dat mensen in/uit liepen.

Tags: , , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here