Home Bedrijf Zal Shark Tank het werk doen?

Zal Shark Tank het werk doen?

0
Zal Shark Tank het werk doen?


De taak van Shark Tank is om klanten, publiek en opwinding te bezorgen aan beginnende ondernemers, en natuurlijk investeren de Sharks hun tijd, energie en geld om hen te helpen klaar te zijn voor hun ‘second in de zon’. Met slechts 237.000 kijkers voor de eerste aflevering van deze huidige serie ben ik echter teleurgesteld voor alle betrokkenen. Slim bedrijf vroeg me om een ​​stukje advies en reflectie te schrijven nu de present naar een andere fase gaat. Ik heb hier opnieuw gepost.

Aan de vooravond van een nieuw seizoen van Shark Tank heeft het me een second gegeven om na te denken over Angel Investing in Australië. Wat werkt en wat werkt niet…. En het begint allemaal met de ‘pitch’… maar zodra die voorbij is, is het cruciale onderdeel voor elk bedrijf het vermogen om op kosteneffectieve wijze klanten (of doelgroepen) te vinden.

VOORBEREIDING VAN HET PLAATS

Het is gezegd ‘Vergeet nooit dat je maar één kans hebt om een ​​eerste indruk te maken: bij investeerders, bij klanten, bij PR en bij advertising.’

Ik verkeer in de gelukkige positie dat ik honderden ideeën heb zien pitchen, zowel als Shark Tank-investeerder als als angel-investeerder in verschillende sectoren. De enige vraag die altijd in mijn achterhoofd zit, is ‘hoe groot is het klantenbestand voor dit idee?’ En kunt u ze kosteneffectief vinden?

Het investeringsniveau dat wordt nagestreefd, kan heel goed de algemene aanpak bepalen. Het maakt niet uit voor wie de pitch is – onthoud dat het hart web zo belangrijk is als het hoofd. Het is vaak de passie van de oprichter die degenen die luisteren (of lezen) aanmoedigt om betrokken en geïnteresseerd te zijn om aan het investeringstraject te beginnen.

Als je pitcht, onderzoek dan voor wie je pitcht. Elke potentiële belegger heeft een andere reden om te beleggen. Waar geloven ze in? Wat is hun achtergrond en ervaring? Wat is hun vakgebied? Doe het werk en ontdek zoveel mogelijk over de mensen achter het label ‘investeerder’.

Mensen doen zaken met mensen en investeerders investeren in mensen.

KLANTEN VINDEN

Shark Tank heeft een speciaal plekje in de harten van veel mensen. Wij houden van het idea dat iemand met een idee het groot kan maken. We houden ervan om te zien hoe mensen het hart uit de mouwen steken en alles riskeren om het Australische publiek te laten zien wat mogelijk is. Ik heb ooit een statistiek gelezen waaruit blijkt dat 9 op de 10 volwassenen in Australië een bedrijfsidee heeft, maar niet weet wat ze ermee moeten doen.

Als ik nadenk over de rol van engelinvesteerders, zijn het niet alleen de ervaring, contacten en zakelijke kennis die de juiste investeerder biedt, maar ook het publiek. Ik denk aan het prachtige Opmerkelijke versneller programma en de reden dat het werkt is dat uitvinders, oprichters en wetenschappers toegang hebben tot de grotere gemeenschap by way of de Cerebral Palsy Alliance – een kant-en-klaar klantenbestand. Als u een uitvinding voor gehandicapten op de markt brengt, kunt u uw product testen, verfijnen en uiteindelijk verkopen aan een zeer toegankelijk publiek.

Mensen die op Shark Tank pitchen, hebben een vergelijkbare verwachting. Dat er op de avond dat hun aflevering verschijnt, mensen zullen kijken. Dit is de reden waarom de present in de VS werkt, ze hebben een enorm publiek en als het product klaar is, zullen ze die avond miljoenen verkopen. Het is de taak van het netwerk om publiek en klanten te leveren aan de investeerders en de uitvinders – het is een essentieel onderdeel om het idea te laten werken.

Ik zal met gekruiste vingers toekijken in de hoop dat het netwerk zijn werk doet in wat de Australische droom van uitvinding is.

Laat het grote zakenspel beginnen en laten we hopen dat ze het publiek en de klanten vinden die nodig zijn om Shark Tank Australia levensvatbaar te maken.


Ook gepubliceerd op Medium.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here