Home Auto Toyota geeft een nadere blik op het elektrische sportwagenconcept van de FT-Se

Toyota geeft een nadere blik op het elektrische sportwagenconcept van de FT-Se

0
Toyota geeft een nadere blik op het elektrische sportwagenconcept van de FT-Se


Toyota heeft er nieuwe foto’s en particulars voor verstrekt zijn FT-Se-concept auto die in oktober debuteerde op de Autoshow van Tokio 2023.

Het idea vertegenwoordigt de nieuwste evolutie van Toyota’s ontwikkeling van een elektrische sportwagen, die de autofabrikant nog steeds overweegt voor productie.

Het idea, waarvan de naam staat voor ‘Future Toyota Sports activities electrical’, is een compacte tweezitter van 172 centimeter lang en slechts 48 centimeter hoog. De royale breedte van 74,6 inch creëert een krachtige uitstraling die visueel verwijst naar het potentieel van de auto voor scherpe dealing with.

Toyota heeft geen particulars over de aandrijflijn onthuld, afgezien van het gebruik van het idea batterijen van de volgende generatie. Toyota zei dat de batterijen een dun pakket mogelijk maken dat ook energierijk is, en dit heeft geholpen om het gewicht te verminderen in vergelijking met de huidige elektrische voertuigen. Componenten zoals het elektrische aandrijfsysteem, de transmissie en de airconditioning zijn allemaal ook qua omvang en gewicht verkleind, aldus de autofabrikant.

Toyota FT-Se-concept

Toyota FT-Se-concept

Binnenin helpt een laag dashboard de zichtbaarheid te verbeteren. Het cabineontwerp beschikt ook over een stuur in jukstijl (wat doet denken aan ‘steer-by-wire’-technologie), een drietal schermen en kussens om de knieën van de bestuurder en passagier te beschermen tijdens scherpe bochten.

Toyota heeft nog steeds niet veel gezegd over de productieplannen voor een elektrische sportwagen. Voorzitter – en voormalig CEO – Akio Toyoda maakte dat echter eerder dit jaar bekend hij is persoonlijk betrokken bij de ontwikkeling van een elektrische sportwagen voor Toyota. Hij bevestigde dat dit het geval zou zijn een handgeschakelde versnellingsbak hebben (compleet met een koppelingspedaal) dat afhankelijk is van softwarebesturing van het elektrische aandrijfsysteem om het gevoel van schakelen te simuleren en bijbehorende motorgeluiden te genereren, hoewel hij ook zei dat de productie niet was goedgekeurd.

Hoewel een elektrische sportwagen voor Toyota misschien nog niet is goedgekeurd, heeft Lexus de plannen daarvoor bevestigd een elektrische supercar die mogelijk wordt geleverd met een solid-state batterij en voldoende prestaties om een ​​acceleratie van 0-100 km/u te leveren in het lage bereik van twee seconden. De supercar wordt later dit decennium in de showrooms verwacht en zal ook beschikken over een softwarematige handgeschakelde versnellingsbak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here