Home Wereldnieuws Laatste oorlogsnieuws tussen Israël en Hamas: Israël breidt de invasie van Gaza uit naar het zuiden

Laatste oorlogsnieuws tussen Israël en Hamas: Israël breidt de invasie van Gaza uit naar het zuiden

0
Laatste oorlogsnieuws tussen Israël en Hamas: Israël breidt de invasie van Gaza uit naar het zuiden


Satellietbeelden geanalyseerd door The Washington Submit tonen tientallen gepantserde Israëlische voertuigen ongeveer anderhalve kilometer ten noorden van Khan Younis – de grootste stad in het zuiden van Gaza, die is opgezwollen door andere vluchtelingen uit Gaza – zondag omstreeks 09.00 uur lokale tijd. Een grondinval van Khan Younis zou een nieuwe fase in de Israëlische oorlog inluiden en de vluchtelingencrisis kunnen verergeren. “Bijna 1,9 miljoen mensen” in Gaza zijn intern ontheemd, wat overeenkomt met 80 procent van de bevolking. Dat blijkt uit cijfers van de VN die maandag zijn vrijgegeven. Hulpgroepen en Palestijnse households zeggen Israëlische kaarten Door hen naar “veiliger” gebieden te leiden, zaait males verwarring omdat ze geen specifieke informatie hebben, of omdat die gebieden overbevolkt zijn of worden aangevallen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here