Home Auto Dood in de VS: Jeep Renegade

Dood in de VS: Jeep Renegade

0
Dood in de VS: Jeep Renegade


Tot ziensmijn kleine boxy-vriend. Jeep is aan het doden de Jeepster Renegade subcompacte crossover in de VS en Canada aan het eind van het jaar.

De kleine SUV – die begint bij $29.445 (inclusief bestemming) zit ongeveer $500 onder de prijs Jeep-kompas als het goedkoopste aanbod van de autofabrikant. Nu, dat kruispunt zal dienen als Jeep’s meest betaalbare voertuig.

De afvallige werd in 2015 in de VS op de markt gebracht – alweer acht jaar geleden. Het beste verkoopjaar was 2016, toen Jeep 106.606 stuks verplaatste Afvalligen, AutoNieuws zegt. Sindsdien is de omzet elk jaar gedaald, tot slechts 27.549 in 2022. In 2023 is de omzet tot en met september met 35 procent gedaald. Ik bedoel, de Overloper heeft niet veel gekregen in termen van a facelift of vernieuwing tijdens de volledige presidentiële ambtsperiode is het in de uitverkoop geweest. Dat gezegd hebbende, het is nog steeds ongelooflijk schattig en mensen zijn gek als ze in plaats daarvan andere dingen kopen.

Jeep heeft het uitgelegd Automobielnieuws waarom de kleine crossover in het grootste deel van Noord-Amerika onderweg is, maar elders blijft hangen:

Het zal de VS en Canada verlaten “terwijl het merk zijn middelen richt op SUV-segmenten in Noord-Amerika die blijven groeien”, vertelde de woordvoerder. Automobielnieuws. De Renegade wordt in Italië gebouwd op hetzelfde platform dat wordt gebruikt voor de Fiat 500X.

De verkoop van de Renegade zal doorgaan in andere markten zoals Mexico, Europa, Zuid-Amerika en Azië-Pacific, “waar de Jeep Renegade de kern van ons bedrijf is”, aldus het merk.

Dit nieuws volgt op de aankondiging dat thij Jeep Cherokee zou na 49 jaar sterven. De Cherokee werd gebouwd aan de Belvidere-assemblagefabriek in Illinois totdat het in februari stilstond, volgens AutoNieuws. Stellantis stemde toe zijn nieuwe UAW-contract om de fabriek in 2027 te heropenen voor de productie van middelgrote pick-ups.

Er wordt gezegd dat Jeep zijn hele portfolio in 2024 zal vernieuwen met een aantal EV-aanbiedingen.e Wagenier S En Verken zijn gepland om te arriveren. Het is ook van plan om tegen 2025 een geëlektrificeerde versie aan te bieden van alles wat het in Noord-Amerika verkoopt. Dat zal een moeilijke opdracht zijn.

Ongeacht de toekomst, de Renegade, zoals wij die tenminste kennen, bevindt zich definitief in het verleden. Tot ziens, kleine vriend. Ik zal met veel plezier aan je schattige maar stoere uiterlijk denken.

Ik laat je nu achter met dit slechte liedje. Toevallig verscheen het in hetzelfde jaar als ons Overloper:

X Ambassadors – Renegades (officiële video)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here