Home Voedsel Chai-gekruide notenboter – Minimalistische bakkersrecepten

Chai-gekruide notenboter – Minimalistische bakkersrecepten

0
Chai-gekruide notenboter – Minimalistische bakkersrecepten


Chai-gekruide notenboter die van een lepel in een pot druipt

De verwarmende, zoete + kruidige smaken van een chai latte verwerkt tot een romige, smeerbare snack? Ja graag! Deze zelfgemaakte met chai gekruide notenboter vrolijkt elk saai ontbijt op en is een zoet kerstcadeau voor vrienden en familie.

Zojuist 20 minuten En 9 ingrediënten zijn vereist om een ​​zelfgemaakt vakantiecadeau te controleren dat op uw to-do-lijst staat. Laten we notenboter maken!

Cashewnoten, amandelen, kokossuiker, kruiden en zout

Hoe je zelfgemaakte Chai-gekruide notenboter maakt

Deze romige, verwarmende unfold begint met licht roosterende cashewnoten en amandelen om hun natuurlijke rijkdom naar voren te brengen. De soorten noten zijn niet tremendous belangrijk, dus wissel gerust af of probeer het zelfs zaden voor mensen met een notenallergie!

Rauwe amandelen en cashewnoten op een kale bakplaat

Na het roosteren is het tijd voor zelfgemaakte notenboter! U kunt gebruik maken van een voedsel verwerker of hogesnelheidsblender voor deze stap. Het kan ongeveer 10-12 minuten duren, afhankelijk van de kracht van uw machine, maar het is het wachten waard!

Kokossuiker, zout en kruiden in een keukenmachine van zelfgemaakte notenboter

Zodra het glad is, is het tijd om te infuseren zoete + pittige chai-smaak met kokossuiker, kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat en kruidnagel. Een snufje zeezout maakt de deal compleet en versterkt alle smaken. En zo heb je zelfgemaakte chai-gekruide notenboter!

Vers gemengde chai-nootboter in een keukenmachine

Wij hopen dat je dol bent op deze notenboter! Zijn:

Opwarming
Good gekruid
Licht gezoet
Ideaal om cadeau te geven
Makkelijk te maken
& Zo heerlijk!

Lekker met appelschijfjes, op toast of geroosterde zoete aardappelen, en meer. Probeer het eens met onze Het gemakkelijkste volkoren brood met zaden, Gemakkelijke volkoren veganistische pannenkoeken, Beste glutenvrije brood zonder kneden, Ultieme glutenvrije bagelsof Glutenvrije Engelse muffins.

PS Houd ons in de gaten, need binnenkort komt er een nieuwe manier om het te gebruiken (trace: de Koekjesweek is bijna aangebroken)!

Meer zelfgemaakte notenboterrecepten

Als je dit recept probeert, laat het ons weten! Laat een reactie achter, beoordeel deze en vergeet niet een foto te taggen @minimalistbakker op Instagram. Proost, vrienden!

Stapel van twee glazen potten met chai-gekruide notenboter met schattige kaartjes eraan om cadeau te doen

Voorbereidingstijd 10 minuten

Kooktijd 10 minuten

Totale tijd 20 minuten

Porties 24 (porties van 1 eetlepel)

Cursus Snack

Keuken Glutenvrij, veganistisch

Vriezer vriendelijk Nee

Houdt het stand? 2 maanden

Voorkom dat uw scherm donker wordt

 • 2 kopjes rauwe cashewnoten
 • 1 beker Rouwe amandelen (of sub-pecannoten of meer cashewnoten)
 • 1/4 beker kokos suiker (of sub-bruine suiker)*
 • 1 ½ Eetlepel gemalen kaneel
 • 1/2 Eetlepel gemalen gember
 • 1 theelepel gemalen kardemom
 • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
 • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
 • 1/4 theelepel zeezout
 • Verwarm de oven voor op 350 graden F (176 C). Leg de cashewnoten en amandelen op een kale bakplaat en bak 8-10 minuten. Verwijder ze als ze een lichtgouden kleur hebben (dat wil zeggen, voordat ze een diepere bruine kleur krijgen).

 • Breng de geroosterde noten voorzichtig over naar een voedsel verwerker of hogesnelheidsblender en verwerk tot het volledig glad is, waarbij u indien nodig de zijkanten schraapt. Dit kan 10-12 minuten duren. Je wilt het voldoende tijd geven zodat de oliën vrijkomen en de notenboter een beetje vloeibaar wordt. De verwerkingsfasen zijn een fijne maaltijd, die in een dikke bal verandert, en ten slotte een gladde notenboter. Wees geduldig (laat uw machine pauzeren als deze te heet wordt) – het is de moeite waard!
 • Als het mengsel glad is, voeg je de kokossuiker, kruiden en zeezout toe. Verwerk opnieuw gedurende ongeveer 1 minuut.

 • Proef en pas indien nodig aan, voeg meer kokossuiker, kruiden of zeezout toe naar jouw voorkeur. We hebben wat meer gember toegevoegd, maar dit hangt af van de versheid van je kruiden en persoonlijke voorkeur. Verwerk nog een keer om te combineren.

 • Lekker met appelschijfjes, op toast of geroosterde zoete aardappelenof toegevoegd aan gebak (recept binnenkort beschikbaar!).
 • Doe het in een pot en bewaar op kamertemperatuur voor een smeerbare textuur of in de koelkast om de versheid te behouden. Het is ongeveer 3-4 weken houdbaar bij kamertemperatuur, of two maanden of langer in de koelkast.

*Wij raden het gebruik van vloeibare zoetstof af. Het mengsel zal hierdoor vastlopen.
*Recept zoals geschreven voor ~1 ½ kopjes.
*Geïnspireerd door Grond-up PDX‘s Masala Chai Amandel + Cashewboter.
*Voedingsinformatie is een ruwe schatting.

Portie: 1 eetlepel Calorieën: 96 Koolhydraten: 6.8 G Eiwit: 3 G Vet: 7 G Verzadigd vet: 1 G Meervoudig onverzadigd vet: 1.4 G Enkelvoudig onverzadigd vet: 4 G Trans vet: 0 G Ldl cholesterol: 0 mg Natrium: 26 mg Potassium: 109 mg Vezel: 1.2 G Suiker: 2.9 G Vitamine A: 0 IU Vitamine C: 0 mg Calcium: 21 mg Ijzer: 0,9 mgLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here