Home Carrière Hoe u de professionele verbindingen kunt opbouwen die u nodig heeft voor uw droomcarrière

Hoe u de professionele verbindingen kunt opbouwen die u nodig heeft voor uw droomcarrière

0
Hoe u de professionele verbindingen kunt opbouwen die u nodig heeft voor uw droomcarrière


Hoe u de professionele verbindingen kunt opbouwen die u nodig heeft voor uw droomcarrière

Invoering:

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huge zat in je carrière, droomde je van iets groters, maar wist je niet hoe je daar moest komen? Het geheim is misschien dichterbij dan je denkt – binnen je eigen netwerk. Door op strategische wijze professionele verbindingen tot stand te brengen met mensen die al zijn waar u wilt zijn, kunt u een schat aan kennis, advies en kansen ontsluiten die u vooruit kunnen helpen.

Uw netwerk controleren

De eerste stap is om kritisch naar uw bestaande netwerk te kijken. Vraag jezelf:

 • Waar heb ik te weinig geïnvesteerd? Ontbreekt het je aan professionele connecties in het specifieke vakgebied waarin je geïnteresseerd bent? Zijn er typen professionals die waardevolle inzichten of mentorschap kunnen bieden?
 • Wie bewonder ik? Identificeer mensen die hebben bereikt wat jij wilt bereiken. Dit zijn de personen die je het meeste kunnen leren.

Mijn verhaal: van netwerknewbie tot carrièrecoach

Toen ik besloot dat ik loopbaancoach wilde worden, besefte ik dat mijn netwerk op dat gebied ernstig ontbrak. Hoewel ik een behoorlijk aantal professionele connecties had op LinkedIn, kende ik niet veel loopbaancoaches persoonlijk.

Wat heb ik gedaan? Ik ondernam actie. Ik nam contact op met loopbaancoaches en andere ondernemers en vroeg om informatieve interviews van 15 minuten. Deze gesprekken waren van onschatbare waarde. Ik heb geleerd:

 • Dagelijkse realiteit: Hoe ziet een typische dag eruit voor iemand in mijn beoogde carrière?
 • Insider-tips: Welk advies zouden ze hun jongere zelf geven?
 • Bruikbare stappen: Welke specifieke acties kan ik nu ondernemen om dichter bij mijn doel te komen?

Door deze gesprekken ontdekte ik welke boeken ik moest lezen, hoe ik een e-maillijst kon starten en hoe ik mensen kon helpen met interviewvaardigheden. Ik volgde eenvoudigweg het advies op van degenen die meer wisten dan ik.

(VERWANTE) Hoe u uw LinkedIn-profiel kunt optimaliseren voor netwerken

Hoe jij het ook kunt doen

Hier is een eenvoudig plan om uw weg naar succes te netwerken:

 1. Identificeer uw hiaten: Bepaal welke soorten professionele verbindingen u moet maken.
 2. Uitreiken: Wees niet bang om contact op te nemen met mensen die je bewondert. De meeste professionals delen graag hun ervaringen.
 3. Stel slimme vragen: Bereid doordachte vragen voor die u de informatie opleveren die u nodig heeft.
 4. Actie ondernemen: Implementeer het advies dat u krijgt.
 5. Toon dankbaarheid: Bedank mensen altijd voor hun tijd en inzichten.

Herinneren:

 • Informatieve interviews zijn krachtig: Deze free of charge gesprekken kunnen transformerend zijn voor je carrière.
 • Boeken zijn een geweldige hulpbron: Vul uw netwerkinspanningen aan met het lezen van relevante boeken.
 • Onderneem onmiddellijk actie: Wacht niet met het implementeren van wat je leert.

Conclusie:

Door uw netwerk actief op te bouwen en te onderhouden, krijgt u toegang tot kennis, kansen en ondersteuning die uw carrièrepad kunnen versnellen. Start dus vandaag nog met contact opnemen! Je droomcarrière is misschien maar een paar connecties verwijderd.

Veelgestelde vragen: hoe u professionele verbindingen kunt opbouwen die u nodig heeft voor uw droomcarrière:

Vraag: Hoe vind ik mensen om mee te netwerken als ik internet start in mijn vakgebied?

A: Start met uw bestaande verbindingen. Vraag vrienden, familie en oud-collega’s of zij iemand kennen in het door u gewenste vakgebied. U kunt ook branche-evenementen bijwonen, lid worden van onlinegroepen en deelnemen aan relevante sociale-mediagemeenschappen.

Vraag: Ik ben zenuwachtig als ik contact moet opnemen met vreemden. Enige suggestions?

A: Vergeet niet dat de meeste mensen graag helpen! Start met een persoonlijk bericht waarin u uw situatie uitlegt en waarom u contact opneemt. Houd uw verzoek kort en specifiek (bijvoorbeeld een informatiegesprek van 15 minuten). Zorg ervoor dat u iets teruggeeft, zoals een bedankbriefje of een LinkedIn-aanbeveling.

Vraag: Wat moet ik doen als iemand niet op mijn verzoek reageert?

A: Vat het niet persoonlijk op. Mensen hebben het druk en soms gaan berichten verloren in de shuffle. Neem een ​​of twee keer beleefd contact op en als je nog steeds niets hoort, ga dan door naar de volgende persoon op je lijst.

Vraag: Welke vragen moet ik stellen tijdens een informatiegesprek?

A: Concentreer u op vragen die u zullen helpen meer te weten te komen over het carrièrepad van de persoon, de dagelijkse verantwoordelijkheden en de branche als geheel. Vraag om advies over hoe u het vakgebied kunt betreden en op welke vaardigheden of ervaringen u zich moet concentreren.

Vraag: Hoe kan ik optimaal profiteren van het advies dat ik krijg van netwerkcontacten?

A: Maak aantekeningen tijdens uw gesprekken en bekijk ze daarna. Identificeer specifieke actiestappen die u kunt ondernemen op foundation van het advies dat u heeft ontvangen. Wees niet bang om vervolgvragen te stellen of om aanvullende bronnen te vragen.

Vraag: Hoe kan ik involved blijven met mijn netwerkcontacten?

A: Stuur na elk gesprek een bedankbriefje. Deel relevante artikelen of bronnen die u tegenkomt. Feliciteer hen met hun prestaties. Overweeg om aan te bieden om hen te helpen met iets terug.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here