Home Carrière 5 mogelijke voorbeelden van AI-gebruik met Salesforce

5 mogelijke voorbeelden van AI-gebruik met Salesforce

0
5 mogelijke voorbeelden van AI-gebruik met SalesforceAls 19-jarige veteraan op het gebied van de implementatie van Salesforce, ben ik behoorlijk gepassioneerd als ik denk aan het gebruik van AI met Salesforce (of Veeva). Hier zijn vijf pijnpunten die volgens mij AI gaat oplossen.


1) Pijnpunt: Het bedrijf moet onmiddellijk vervolg-e-mails sturen om klanten te laten weten dat hun correspondentie is ontvangen en de geschatte tijd tot oplossing, per specifiek probleem of probleem.

Oplossing: Gebruik Salesforce + AI om de correspondentie van klanten te routeren en onmiddellijk een e-mailantwoord te sturen met de geschatte tijd tot oplossing voor hun specifieke probleem of zorg.

2) Pijnpunt: Een nationaal bedrijf is een klein tot middelgroot bedrijf en heeft voor deze omvang gemiddeld geld te besteden aan IT. De verkoopafdeling heeft een e-mail nodig die naar alle huidige klanten in alleen de staten CA, OR, WA, NV en AZ wordt gestuurd, waarin een nieuwe nalevingsregelgeving wordt geadviseerd. Deze e-mail moet in de toekomst op alle relevante klanten van toepassing zijn.

Oplossing: Gebruik Salesforce + AI om een ​​e-mail te sturen naar alle huidige klanten en alle toekomstige klanten die aan deze specifieke voorwaarde voldoen.

3) Pijnpunt: Een klant heeft problemen met het inschakelen van zijn router. Ze gaan naar de web site van het routerbedrijf, vullen een ondersteuningsformulier in en sturen het op.

Oplossing: Gebruik Salesforce + AI om deze vraag snel rechtstreeks aan het file van de klant in de database toe te voegen en een snelle reeks instructies voor hun probleem te geven, en om de klant verdere contactgegevens te verstrekken als de instructies niet nuttig genoeg zijn.

4) Pijnpunt: Sentimentanalyse: AI kan klantinteracties through verschillende kanalen analyseren, zoals e-mails, sociale media en supporttickets, om het klantsentiment te peilen en opkomende problemen of traits te identificeren. Een productanalist wil meten hoeveel communicatie op Twitter/X er over een bepaald product is gesproken. Daarnaast willen ze graag statistieken over welke soorten vermeldingen er zijn geweest en willen ze alle soorten vermeldingen categoriseren.

Oplossing: Gebruik Salesforce + AI om snel sociale media-onderzoek te correleren en samen te stellen om rapporten en dashboards met metrische gegevens te genereren.

5) Pijnpunt: Stemassistenten: Door AI-aangedreven stemassistenten, zoals Salesforce Einstein Voice, te integreren, kunnen gebruikers met Salesforce communiceren met behulp van natuurlijke taalopdrachten, waardoor handsfree toegang tot informatie en updates mogelijk wordt.

Oplossing: Voortbouwend op het vorige voorbeeld gebruikt de productanalist Salesforce Einstein Voice om de rapporten en dashboards naar de gewenste configuratie te manipuleren. Deze informatie kan vanuit Salesforce worden geëxporteerd voor gebruik in presentaties.

Samenvattend denk ik dat dit is waar AI naartoe gaat met Salesforce (en mogelijk Veeva). Ik kom graag met u involved om dit verder te bespreken.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here