Home Carrière 4 soorten sollicitatiegesprekken en hoe u zich daarop kunt voorbereiden

4 soorten sollicitatiegesprekken en hoe u zich daarop kunt voorbereiden

0
4 soorten sollicitatiegesprekken en hoe u zich daarop kunt voorbereiden


Een sollicitatiegesprek krijgen is op zichzelf al een succes: je hebt hun aandacht getrokken! Maar voordat je iets gaat vieren, is het belangrijk om te begrijpen dat een sollicitatiegesprek weliswaar het moeilijkste deel lijkt, maar dat dit nog maar het start van het proces is.


Het wervingsproces van elk bedrijf is anders. En de soorten interviews die ze tijdens het wervingsproces zullen afnemen, zullen variëren. Hier volgen de verschillende soorten sollicitatiegesprekken die u tijdens het wervingsproces kunt verwachten en hoe u zich op elk sollicitatiegesprek kunt voorbereiden.

Het telefoonscherminterview

Vrouw op laptop woont een telefoonscherminterview bij

Grote voorraad

Een telefoonscherm is meestal het allereerste ‘interview’ in het wervingsproces. Het doel zit in de naam: sollicitanten screenen op de greatest mogelijke kandidaten. Tijdens uw eerste telefoongesprek met een potentiële werkgever zal de interviewer u een aantal vragen stellen om u beter te leren kennen en om te zien of uw kwalificaties u een goede kandidaat voor de functie maken.

Ter voorbereiding op een telefoonscherm doet u vóór het sollicitatiegesprek onderzoek naar het bedrijf. Dit helpt je niet alleen bij het genereren vragen om aan de interviewer te stellen maar laat ook zien dat je geïnteresseerd bent in de baan En het bedrijf.

Schrijf vragen op en maak aantekeningen, zodat u ze tijdens het telefoongesprek kunt raadplegen. Je kunt er ook voor kiezen om te behouden jouw CV sluiten, waardoor het gemakkelijker wordt om uw ervaringen en kwalificaties uit te leggen, zodat u niets vergeet!

Zorg er ten slotte voor dat u uw salaris verwachtingen klaar voor het geval u ernaar wordt gevraagd (wees echter niet de eerste die ze ter sprake brengt). Zoek een paar minuten voordat u het gesprek beantwoordt een rustige plek, bekijk uw aantekeningen en vergeet niet om duidelijk te spreken.

Het virtuele/video-interview

Werkzoekende op laptop woont een virtueel sollicitatiegesprek bij

Grote voorraad

Een filmpje of virtueel interview wordt al vroeg in het wervingsproces met een werkgever opgezet en is vooral handig als een sollicitant niet in de regio woont of om een ​​andere reden niet op sollicitatiegesprek kan komen. Het kan zijn dat u door één of meerdere personen wordt geïnterviewd tijdens een video- of virtueel interview.

Ter voorbereiding wilt u vertrouwd raken met het bedrijf en misschien zelfs onderzoek doen naar de mensen die u gaan interviewen. Wie zijn zij? Wat zijn hun rollen binnen het bedrijf? Hoe kunt u met hen involved komen om dit interview onvergetelijk te maken?

U kunt niet naar uw aantekeningen verwijzen zoals u dat op een telefoonscherm zou doen, maar u moet nog steeds de vragen opschrijven die u aan uw interviewers wilt stellen om u te helpen bij het doornemen van uw denkproces. Het is ook belangrijk om je te kleden zoals je zou doen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek en rechtop te zitten. Eerste indruk doen er toe, zelfs virtuele!

Het persoonlijke interview

Vrouw schudt de hand van de rekruteringsmanager vóór haar persoonlijke sollicitatiegesprek

Grote voorraad

De traditionele interviewervaring kan ook het meest intimiderend zijn. Je ontmoet mensen van aangezicht tot aangezicht die uiteindelijk zullen beslissen of jij wel of niet de beste kandidaat bent voor de baan. Er is geen telefoon- of computerscherm dat als buffer fungeert. Het goede nieuws is dat een persoonlijk interview de perfecte gelegenheid is om te schitteren.

Als je deze fase van het wervingsproces haalt, wees dan trots! Loop met vertrouwen binnenen uw interviewer zal er nota van nemen. Een krachtige handdruk, een oprechte glimlach en tijdig oogcontact zijn ook van onschatbare waarde.

Bereid je voor op een persoonlijk interview door te doen diepgaand onderzoek naar het bedrijf en de mensen met wie u gaat werken als u wordt aangenomen. Stel meer gedetailleerde, specifieke vragen om uw interesse te tonen en meer te weten te komen over de functie en het bedrijf (om te zien of het goed bij u previous!).

Onthoud: goed werkgevers willen web zoveel indruk op u maken als u indruk op hen wilt maken. Hoe kunnen ze anders de beste kandidaten aantrekken en behouden?

Het eenrichtingsvideo-interview

Een kind interviewformat dat steeds populairder wordt, vooral onder grotere bedrijven, is het eenrichtingsvideo-interview. Dit interview wordt afgenomen aan het start van het wervingsproces en vervangt meestal het eerste telefoonscherm. Grotere bedrijven en organisaties hebben doorgaans niet de tijd om voor elke sollicitant twintig minuten per dag in te plannen. Dit interviewformat gaat dus over gemak – voor u en de werkgever.

Wanneer u wordt geselecteerd voor een eenrichtingsvideo-interview, geeft de werkgever u een deadline waarbinnen u het interview moet voltooien. U wordt gevraagd om vooraf een script te beantwoorden interview vragen. Meestal is er een tijdslimiet voor het interview, en mogelijk ook voor elke vraag, dus het is belangrijk om te oefenen voordat je aan het interview begint.

Oefen je antwoorden op de algemene vraag interview vragenen zorg ervoor dat u tijdens het beantwoorden naar de digital camera kijkt, en niet naar het scherm! Kleed je zoals je zou doen voor een persoonlijk sollicitatiegesprek, kies een rustige plek en vergeet niet te glimlachen.

Nadat u het sollicitatiegesprek hebt afgerond, zullen HR of andere leden van het wervingsteam uw antwoorden bekijken en vaak opnieuw bekijken totdat zij beslissen over hun volgende stappen.

Voordat je je voorbereidt op je volgende sollicitatiegesprek, is er nog een laatste ding dat je moet onthouden: Stuur altijd binnen 24 uur na je sollicitatiegesprek een bedankbriefje. Dankbaarheid is krachtiger dan je denkt!

Meer hulp nodig met uw zoek naar werk?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here