Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij wanneer je langskomt.BILLY JOEL MIJN LEVEN”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij wanneer je langskomt.BILLY JOEL MIJN LEVEN”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij wanneer je langskomt.BILLY JOEL MIJN LEVEN”


afbeelding

“Mijn leven”

is een nummer van Billy Joel dat voor het eerst verscheen op zijn album 52nd Road uit 1978. Een enkele versie werd uitgebracht in de herfst van 1978 en bereikte # 2 op de Amerikaanse volwassen hedendaagse hitlijst. Start volgend jaar piekte het op nummer 3 in de Billboard Scorching 100.

Informatie over het nummer

Het nummer begint met drums en elektrische bas, gevolgd door een keyboardriff. De riff wordt ook gebruikt als vulling tussen couplet- en refreinsecties en wordt ook aan het einde gespeeld. De sectievolgorde is intro-couplet-fill-chorus-bridge-vfcb-solo-c-outro. (origineel onderzoek?)

Chicago-leden Peter Cetera en Donnie Dacus zongen de achtergrondzang en zongen mee met Billy Joel tijdens de bridge en in de outro (“Houd het voor jezelf, het is mijn leven”). (citaat nodig)

“Mijn leven”

werd gebruikt als themalied voor de ABC-televisieserie Bosom Buddies (1980-82), zij het in een opnieuw opgenomen versie met een andere zanger. Vanwege licentieproblemen verschijnt het echter niet op de VHS- en dvd-releases van de serie, en wordt het ook niet gebruikt in de gesyndiceerde uitzendingen van de present; in beide gevallen wordt het vervangen door een vocale versie van het instrumentale slotthema van de present, “Shake Me Free”, gezongen door Stephanie Mills, die, web als Joel, ook afkomstig was uit New York Metropolis.

en.m.Wikipedia.orgLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here