Home Carrière Moet je terug naar de universiteit gaan als je je baan haat?

Moet je terug naar de universiteit gaan als je je baan haat?

0
Moet je terug naar de universiteit gaan als je je baan haat?Bijna wekelijks ontvang ik een e-mail van mensen van verschillende leeftijden en achtergronden die mij vragen of ze weer naar de universiteit moeten gaan om hun bachelor- of masterdiploma te behalen. Het antwoord dat ik mensen vertel is misschien.


Helaas hebben onze Amerikaanse presidenten iedereen ervan overtuigd om naar de universiteit te gaan en door te gaan met studeren. Het maakte niet uit of je een diploma mandenvlechten behaalde, als je maar een of andere universitair diploma behaalde. Dit is absurd, en dankzij dit belachelijke one-size-fits-all advies hebben millennials het tekort aan studieleningen in slechts vijf jaar tijd met meer dan 1 biljoen greenback doen exploderen.

Houd er rekening mee dat daarvoor het tekort op de federale studieleningen ¼ van dit bedrag bedroeg, en dat bedrag bleef bestaan ​​vanaf het start der tijden tot 2010. Het zijn echter niet de millennials die de schuld krijgen. Het zijn hun ouders, leraren, professoren, begeleidingsadviseurs en Amerikaanse presidenten die hen de snelweg naar de hel in hebben gestuurd.

Als je een hekel hebt aan je baan en je carrière, hoef je jezelf niet af te vragen of het een goed idee is om tienduizenden {dollars} aan studieschulden op te bouwen. In plaats daarvan moet je echt naar jezelf in de spiegel kijken en erachter komen wat jou drijft. Concentreer u op uw geschiktheid en denk na over enkele van uw natuurlijke talenten en gaven.

Als de nieuwe carrière die je wilt nastreven een universitair diploma vereist, zorg dan voor een universitair diploma. Als je er niet absoluut zeker van bent dat een diploma of een aanvullend diploma nodig is, ga dan niet standaard terug naar de universiteit. Waar de meeste mensen de fout in gaan in hun carrière, is dat ze een carrière kiezen die goed betaalt of waar veel vraag naar is. Op papier klinkt dat als een goed idee, maar in de praktijk is het een verschrikkelijk idee. Uw kans op een lang leven in een carrière die uitsluitend gebaseerd is op inkomen of zogenaamde ‘baanstabiliteit’ zal uw vermogen om het vol te houden tijdens de moeilijke periodes niet ondersteunen.

De ongemakkelijke waarheid waar de meeste mensen niet mee willen omgaan, is dat wanneer je je soms concentreert op de dingen die je zou moeten doen en die verband houden met je carrière, zoals je aanleg en je passie, dit niet altijd het inkomen of de levensstijl oplevert. je verlangt.

Maar wat is het alternatief? Phrase je wakker op je 35e, haat je je leven en ga je terug naar de universiteit met een stel 18-jarige kinderen? Klinkt dat als een goed idee? Als je nadenkt over je carrière, moet je erachter komen wat je drijft – niet alleen met je baan, maar met je leven in het algemeen. Als je gedreven wordt door geld, is het nastreven van je passie misschien geen goed idee, omdat dit misschien niet tot een hoog inkomen leidt. Aan de andere kant, als je meer wilt genieten van wat je doet voor de kost, dan moet je bereid zijn om mogelijk met minder te leven. In het leven en in je carrière is het belangrijk dat je weet wie je bent en wie je niet bent. Laat dit uw beslissingen leiden.

Fotokrediet: Shutterstock

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here