Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij wanneer je langskomt. Diana Ross “Reik uit en raak aan (iemands hand)”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij wanneer je langskomt. Diana Ross “Reik uit en raak aan (iemands hand)”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij wanneer je langskomt. Diana Ross “Reik uit en raak aan (iemands hand)”


Reik uit en raak aan (iemands hand)‘ was de debuutsolo-single van Motown zanger Diana Rossuitgebracht in april 1970.

Ross, die web The Supremes had verlaten na tien jaar als leadzanger van die groep te hebben gediend, maakte een moeilijke situatie door toen hij probeerde een soloalbum samen te stellen. Terwijl Nickolas Ashford en Valerie Simpson voor haar schreven en produceerden, en Paul Riser het arrangeerde, nam Ross “Attain Out and Contact” op, dat een zware gospel-invloed had, en een van de weinige nummers was die de zangeres opnam om haar sociale geweten te uiten. experimenteerde met Supremes-singles als ‘Love Baby’ en ‘I am Livin’ in Disgrace.’

“Attain Out and Contact” piekte op nummer 20 in de Billboard Sizzling 100, nummer 10 in de Money Field High 100 en nummer 7 in de R&B-hitlijsten met 500.000 verkochte exemplaren. Het was ook een hit in Groot-Brittannië en bereikte nummer 33 op de UK Singles Chart in augustus 1970. Hoewel het aanvankelijke succes van het nummer niet aan de verwachtingen voldeed, werd “Attain Out and Contact” een van Ross’ meest populaire en opmerkelijke nummers. Tijdens haar concertuitvoeringen van het lied liet Ross vaak het hele publiek zich naar hun buren wenden en hun handen ‘uitreiken en aanraken’.

Op zaterdag 28 juli 1984 zong Vicki McClure “Attain Out and Contact” voor een geschat tv-publiek van 2,5 miljard mensen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen van 1984 in Los Angeles, CA.

Ashford en Simpson zouden het nummer samen met Teddy Pendergrass uitvoeren in het Philadelphia-gedeelte van Dwell Assist in 1985. In 2005 zou Ross het nummer ten slotte uitvoeren, Tsunami-hulp: een live performance van hoop.

In 1970, hetzelfde jaar dat Diana ‘Attain Out and Contact’ uitbracht als haar eerste solo-single, werd het nummer ironisch genoeg ook gecoverd door de groep die ze start dat jaar web had verlaten, The Supremes (nu onder leiding van Jean Terrell , samen met andere leden Mary Wilson en Cindy Birdsong).

De versie van The Supremes was een duet met collega Motown Data-artiesten The 4 Tops op het gezamenlijke album ‘The Magnificent Seven’ van de twee groepen, dat eind 1970 door Motown werd uitgebracht. In een van haar autobiografieën vermeldde Mary Wilson dat sommige followers van de band post-Ross Supremes-concerten riepen vaak met het verzoek aan The Supremes om deze plaat dwell te zingen, omdat sommige followers zich ten onrechte herinnerden dat het de versie van The Supremes was, en niet die van Ross, die start jaren ’70 in de hitlijst stond als een hit op de Billboard-single. .

Ze zong dit lied ook als finale van het Nobelprijsconcert voor de Vrede in Oslo, Noorwegen, in 2008. BronLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here