Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt.“Terence Trent D’Arby – Wishing Effectively”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt.“Terence Trent D’Arby – Wishing Effectively”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt.“Terence Trent D’Arby – Wishing Effectively”


D’Arby’s debuut soloalbum, Introducing the Hardline Volgens Terence Trent D’Arby, uitgebracht in juli 1987, is zijn bekendste commerciële werk. Het album produceerde hits als ‘If You Let Me Keep’, ‘Wishing Effectively’. ”, “Dans zusje” en “Onderteken je naam”.

Hij had een hoge dunk van zijn debuutalbum en beweerde brutaal dat dit het belangrijkste album was sinds Sgt. Pepper.(6) Het album leverde hem in maart 1988 een Grammy Award op in de categorie Finest R&B Vocal Efficiency, Male. In datzelfde jaar verdiende hij een Soul Practice Award-nominatie voor beste nieuwe artiest.

Zijn opvolger was het album Noch Fish Nor Flesh (1989).(5)

Het duurde nog vier jaar en een verhuizing naar Los Angeles voordat zijn volgende album, Symphony or Rattling (1993), uitkwam. De plaat bevatte de singles “Delicate” en “She Kissed Me”. Het piekte op nummer 4 in de UK Albums Chart.(5)

In 1995 bracht D’Arby Vibrator uit, gevolgd door een wereldtournee.(5)

In de jaren negentig raakten zijn relaties met zijn platenlabel Columbia Data gespannen, wat uiteindelijk leidde tot zijn vertrek in 1996. Hij verhuisde voor een jaar naar Java Data, waarin hij Terence Trent D’Arby’s Photo voltaic Return opnam, dat niet werd uitgebracht. In 2000 kocht hij de rechten op zijn nog niet uitgebrachte album terug en verliet hij de platenmaatschappij en zijn managementteam, Lippman Leisure.

In 1999 werkte D’Arby samen met INXS om zijn vriend, wijlen zanger Michael Hutchence, te vervangen, zodat de band kon spelen bij de opening van de faciliteiten voor de Olympische Spelen in Sydney.

en.m.Wikipedia.orgLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here