Home Voeding Prime 5 gezonde lente-eettips + lenterecepten

Prime 5 gezonde lente-eettips + lenterecepten

0
Prime 5 gezonde lente-eettips + lenterecepten


Zeg hallo tegen een nieuw seizoen en duik in wellness met deze high 5 gezonde lente-eettips, inclusief de beste lentegroenten die je erbij kunt gebruiken, en kookinspiratie met lichte lenterecepten.

Terwijl de eerste bloesems aan de fruitbomen verschijnen en de zachte groentespruiten uit de aarde komen, is het tijd om het beste van de verse lenteproducten te vieren. Ja, u kunt nu naast uw wintervoorraad ingeblikte en diepvriesproducten ook alles vers en lekker maken. Zeg vaarwel tegen verwarmende wintermaaltijden, zoals soepen en stoofschotels, en zeg hallo tegen frisse, koele, kleurrijke maaltijden, zoals salades en lichte, vegetarische voorgerechten die optimaal profiteren van het beste van de lentegroenten. Deze verandering in seizoensgebonden eetpatronen is niet alleen heerlijk, het kan ook uw gezondheid versterken, omdat het eten van meer groenten in verband is gebracht met een overvloed aan voordelen, waaronder een verminderd risico op hartziekten, bepaalde soorten kanker, diabetes sort 2 en obesitas. Daarom zou je moeten streven naar 2 – 3 kopjes per dag van dit gezonde plantaardige voedsel, aldus de krant USDA. Duik dus het seizoen in met deze high 5 ideas voor gezond voorjaarseten en mijn verzameling lenterecepten.

Prime 5 gezonde lente-eettips

Voeg meer seizoensproducten uit de lente toe, zoals broccoli, bieten, groene uien en radijsjes.

1. Winkelen en plannen

Deze tijd van het jaar staan ​​er meer seizoensproducten op je te wachten, zoals radijs, kruiden, bladgroenten, erwten, asperges, artisjok, citrus en aardbeien. Nadat je je koelkast hebt gevuld met producten, kun je het beste eerst de meer bederfelijke groenten gebruiken, zoals sla, bladgroenten, kruiden, broccoli en erwten. Gebruik later in de week de stevigere producten, zoals wortels, radijsjes en aardappelen. Bekijk dit heerlijke recept voor Little Gem Erwtensalade met Citroen en Dille lenteproducten gebruiken om inspiratie op te doen.

Radijs Witte Bonen Toast

2. Start de dag met lentegroenten

Wist je dat in veel culturen, zoals in Japan en het Middellandse Zeegebied, mensen groenten eten als ontbijt? Ja! Het is een geweldige manier om zachtere lentegroenten toe te voegen, zoals wortels, artisjokken en bladgroenten. Probeer de asperges te sauteren en doe ze in een volkoren wrap met zwarte bonen, snijd ze in plakjes lenteradijsjes op toast (zoals ze dat in Nederland doen), of geniet van een ontbijt broodje met vroege tomaten, kruiden en malse sla.

Verpak lentegroenten met een interactieve dip, zoals deze Kikkererwten Zongedroogde Tomaat Basilicum Hummusom tussendoortjes gemakkelijk en lekker te maken.

3. Pak je Spring Veggies To Go in!

Niets zegt zo fris en gezond als een bakje verse, knapperige groenten als tussendoortje in de lente. Probeer knapperige radijsjes, broccoli- en bloemkoolroosjes, speren van asperges en peultjes met je favoriete dip. Geniet van groenten met dip, verpakt in lunchboxen (voor jong en oud), picknicks, wandelingen en potlucks. Probeer deze smaakvolle Klassieke veganistische artisjokkendip voor een twist op gezond dippen.

Toscaanse Asperges Venkel Farro Salade

4. Geniet van een geweldige lentesalade voor de lunch

Creëer een op planten gebaseerde lentelunchsalade, gemaakt in de hemel, boordevol voedingsstoffen die je nodig hebt om je tot het avondeten tevreden te houden, met deze stappen:

  • Bekleed een bord (of bakje voor het bereiden van maaltijden) met diepgroene bladeren, zoals boerenkool, snijbiet, spinazie of romaine.
  • Prime met ½ kopje ingeblikte bonen, zoals kikkererwten, bruine bonen, cannellinibonen of zwarte bonen.
  • Werk af met 3 – 4 van je favoriete vegetarische toppings, zoals peultjes, julienne wortelreepjes en groene uien.
  • Strooi er 1-2 eetlepels gehakte noten of zaden over voor smaak, knapperigheid en gezondheid, zoals amandelen, pistachenoten, walnoten of zonnebloempitten.
  • Voeg een zoete toets toe met 1/4 kopje lentefruit, zoals gesneden aardbeien, mango’s en grapefruit.
  • Besprenkel met 1-2 theelepels further vergine olijfolie en een scheutje citroensap.
  • Duik in deze uitgebalanceerde maaltijd van langzaam verteerbare koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten, vitaminen, mineralen en antioxidanten die tot het avondeten bij je blijven.
Veganistische Rainbow Veggie Pizza met maïsmeelkorst

5. Verf je bord met lentekleur

Ga voor het avondeten helemaal los met lentegroenten in je favoriete voorgerechten! Poging groenten grillen (of braden). met een vleugje olijfolie, zoals koolwiggen, asperges of groene uien. Creëer een lichte, vegetarische maaltijd, zoals pasta met snijbiet en bonen of aspergequiche. Serveer een koele, vegetarische granensalade erbij, zoals een radijs salade, boerenkool-quinoasaladeof bruine rijstsalade.

Knapperige mandarijn-tofu-salade

Prime 10 gezonde lenterecepten

Probeer deze lichte en heerlijke recepten boordevol koele, heerlijke smaken van de lente.

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here