Home Concert Een spookachtig bed-n-breakfast-herenhuis met een echte vertoon van zuidelijke etiquette

Een spookachtig bed-n-breakfast-herenhuis met een echte vertoon van zuidelijke etiquette

0
Een spookachtig bed-n-breakfast-herenhuis met een echte vertoon van zuidelijke etiquette


In een naamloos huis in een naamloze stad in een staat vernoemd naar koning Lodewijk XIV ontmoette ik een geest.

We werden nooit goed voorgesteld – sterker nog, de huishoudster ontkende alle geesten zodra ik binnenkwam.

‘O nee, het spookt er niet – ik heb tenminste nog nooit iets gezien,’ kondigde ze aan terwijl ze me door de grote hal naar de gang leidde, versierd met herfstbloemstukken. Het eeuwenoude huis was gigantisch: de ene grote vierkante kamer na de andere, en elke kamer was versierd met antiek salonmeubilair, enorme potplanten, zware spiegels en schilderijen, en kristallen kroonluchters die hingen als gloeiende, omgekeerde trouwjurken.

Het was een prachtig zuidelijk landhuis dat, zoals zoveel in Louisiana, nu functioneert als een luxe bed-and-breakfast. De huishoudster liet me mijn suite voor die nacht zien: een enorm kingsize mattress van een paar ton, gesmoord in een stapel kussens en met meer wit kant en satijn dan een koninklijke doop.

Ik zette mijn tassen op de grond en nam de grootte van de kamer in zich op: een immense ruimte, kathedraalachtig.

‘Je blijft alleen in het huis,’ voegde de huishoudster eraan toe. ‘Er zijn vanavond geen andere gasten.’

Ik was bang dat dit de situatie zou zijn. Het is niet de eerste keer tijdens mijn reizen dat ik de enige bewoner ben van een groot, historisch pand. Ik ben er aan gewend, ook al is het niet altijd comfortabel.

‘Als je maar zegt dat het er niet spookt,’ grapte ik, maar de huishoudster lachte niet. Eigenlijk keek ze een beetje bezorgd.

‘Nee, het spookt er niet,’ stelde ze me gerust, maar twee seconden later begon ze het uit te leggen. ‘O, er zijn verhalen, maar niemand heeft ooit iets gezien.’ Ze zweeg even: ‘Ik heb nooit iets gezien.”

Ik vroeg haar om me meer te vertellen over de ‘verhalen’ en uit de mond van de huishoudster kwam een ​​spookverhaal uit het Zuiden van klasse A naar voren. Blijkbaar heeft de familie Cajun, die twee eigenaren eigenaar was van het huis, melding gemaakt van de geest van een klein meisje dat, toen ze nog leefde, opgesloten zat in de houten kast onder de entice. Opgesloten in het donker schopte en schreeuwde ze tegen de deur, een gewoonte die ze in haar volgende leven voortzette.

Ondanks dat de deur elke avond werd gesloten, merkte de familie Cajun dat de kastdeur ‘s ochtends altijd wijd open stond. Uiteindelijk begonnen ze ‘s nachts kleine speelgoedjes in de kast achter te laten om het ongelukkige kleine spook te kalmeren.

De huishoudster vertelde me dit alsof het volkomen normaal was – en tijdens mijn reizen heb ik die geesten verzameld Zijn vrij normaal in Louisiana.

“Vorig jaar hadden we een Halloweenfeest in huis en veel mensen verkleedden zich als de geesten die in hun eigen huis rondspookten. Raad eens wat mijn kostuum was? De huishoudster was ineens weer vrolijk: “Ik heb me verkleed als het kleine meisje van onder de entice!” Ze droeg een korte zwarte jurk, deed haar haar in staartjes en liep rond met een arm vol speelgoed.

Ik denk dat ik zo ongeveer alles had kunnen afhandelen – als de huishoudster me had verteld dat iemand zich in de lobby had opgehangen, of dat er een moerasvloek op het landhuis rustte, of dat het bovenop een oude Franse begraafplaats was gebouwd – nou ja, Ik zou met elk van die dingen prima om kunnen gaan.

Maar nee, in plaats daarvan beschreef ze een gestoord klein meisjesgeestje dat gevangen zat in een kast met een armvol ouderwets speelgoed. Nu Dat was supergriezelig.

De huishoudster bood aan om ook de nacht in huis door te brengen, maar ik zei nee: ik zou het prima alleen in huis kunnen doen. Tenminste, ik dacht dat het wel goed zou komen.

Eerlijk gezegd dacht ik heel weinig over haar spookverhalen. Ik ben naar genoeg vreemde plaatsen gereisd en heb mijn eigen privécollectie van onverklaarde verschijnselen verzameld die ik liever privé en onverklaard houd. Ik was er nog niet klaar voor om een ​​oud herenhuis in Louisiana aan mijn lijst toe te voegen; het leek bijna te banaal.

Mijn Cajun-huishoudster was vriendelijk en gastvrij. Ze liet me de stad zien en stelde me voor aan bijna iedereen die we tegenkwamen. Uiteindelijk heb ik met haar en haar man gegeten in het plaatselijke visrestaurant en urenlang hebben we verhalen uitgewisseld en gelachen.

“In Louisiana ben je een vriend totdat het tegendeel bewezen is.” Dat had iedereen mij verteld en ik had ontdekt dat het volkomen waar was. Vanaf het second dat je iemand ontmoette, was hij oprecht heat en gastvrij.

Pas toen ze me terug naar het huis reed, noemde de huishoudster de geest opnieuw.

‘O, je gaat vanavond dingen horen. Dat zul je wel doen,’ lachte ze zenuwachtig. Haar aanpak was veranderd ten opzichte van een paar uur eerder, toen ze ronduit elke vorm van achtervolging ontkende.

Ik lachte het weg en zwaaide naar hen beiden terwijl ze wegreden, maakte toen de deur open met mijn sleutel en ging alleen het huis binnen.

In sommige kamers waren een paar lampen aan gebleven en ik had niet de behoefte om door het enorme huis te lopen om ze een voor een uit te doen. In plaats daarvan liep ik naar mijn slaapkamer op de eerste verdieping en vervolgens naar de badkamer, waar ik me omkleedde en mijn tanden poetste.

Toen voelde ik het: dat vreselijke gevoel dat iemand anders je in de gaten hield. Ik voelde de kou in mijn nek en mijn ruggengraat tintelde. Ik staarde naar mijn gezicht in de spiegel, maar er was niets anders: geen verschijningen of vage reflecties. Ik verliet de kamer en sloot de badkamerdeur met glazen panelen, ervan overtuigd dat ik mezelf gewoon bang maakte.

Ik ging aan tafel zitten, klapte mijn laptop computer open en begon mijn e-mail te beantwoorden. Het was kwart voor elf en de gloed van mijn pc trok me weg van alle angsten en hield me gefocust op de alledaagse realiteit van ons digitale leven.

Om elf uur begonnen de geluiden.

Sh-sh-sh, sh-sh-sh-sh.

Een paar voeten schuifelden over de badkamervloer. Ik draaide me om naar de deur die ik zojuist had gesloten. Het was nog steeds gesloten: de enige toegang tot die kamer. Het geluid herhaalde zich: een paar voeten die over de vloer schuifelden en vervolgens aan de andere kant van de badkamerdeur stopten.

Mijn vingers bevroren op het toetsenbord en ik probeerde rationeel na te denken. De geluiden waren zeker afkomstig van iemand die liep, en het kwam uit de badkamer.

Ja, ik was bang. Mijn gedachten gingen door alle andere dingen heen die het geluid zouden kunnen maken – iemand anders die het huis binnenkwam, een (heel groot) wild dier dat rondscharrelde – maar nee, dat waren voeten die over de vloer tikten.

Toen kroop ik in het gigantische mattress en nam mijn verdedigende positie in, zielig bewapend met mijn mobiele telefoon en laptop computer.

Om middernacht hoorde ik boven een luide bons. Dan nog een, gevolgd door nog een. Al snel klonk er overal gekletter: doffe plofjes, een paar knallen, gevolgd door het geluid van iemand (of velen?) die op de tweede verdieping rondliep. Ik bleef verstijfd in mijn mattress liggen en tweette mijn angst de grote digitale wolk in.

“Er komen vreemde geluiden van boven.” Ik gebruikte Twitter om de paranormale gebeurtenis die zich om mij heen afspeelde te documenteren.

Ja, ik was doodsbang. Ik had de huishoudster niet serieus genomen en nu was het bijna middernacht en zat ik huge in een gigantisch mattress in een gigantisch landhuis dat plotseling tot leven was gekomen met vreemde geluiden.

Nee, het waren niet simpelweg ‘oude huis’-geluiden die oude huizen maken. Er was geen airconditioning of verwarming. Het was niet alleen maar de vochtige lucht die koeler werd en het huis weer op zijn fundamenten zakte, zoals veel Twitter-volgers mij probeerden uit te leggen. Ik was ervan overtuigd dat ik de enige persoon in huis was, en toch overtuigden de geluiden van boven mij ervan dat daarboven iemand anders rondliep.

Een paar minuten later hoorde ik het geluid van iemand die de entice af rende. Wat het ook was, was bij mij op de eerste verdieping gekomen. Ik staarde naar de slaapkamerdeur en keerde toen terug naar de Fb-chat voor een soort kleine troost.

Ik praatte met vrienden in verschillende landen en legde mijn dilemma uit: dat ik klaarwakker was in een huis dat hoogstwaarschijnlijk werd achtervolgd door een getraumatiseerd klein meisje en dat dit, eerlijk gezegd, het soort avontuur was waar ik graag een keer mee aan de slag zou gaan. doorgang.

Uiteindelijk gingen de voetstappen weer de entice op en werd het gekletter heviger. Ik wilde lachen – maar kon het niet – terwijl ik mijn Twitter-vrienden las die ruzie maakten over het bestaan ​​van geesten, terwijl ik luisterde naar wat klonk als bowlingballen die op de vloer boven me rondrolden en deuren dichtslaan.

By way of sociale media kreeg ik een stortvloed aan realtime advies over hoe ik met mijn realtime achtervolgingen om moest gaan. Sommigen zeiden dat we het ‘ding’ moesten confronteren, anderen zeiden dat we de politie moesten bellen en indringers moesten melden, enkelen stonden erop dat ik de television aanzette, sommigen zeiden dat ik tot Sint-Michiel moest bidden, anderen zeiden dat Sint-Jozef beter was met dit soort dingen. De Hindoes in India zeiden dat je wierook moest branden. Mijn vriendin, een non in Europa, zei dat ik onmiddellijk het huis moest verlaten (waardoor ik me niet beter voelde over mijn situatie).

Ik kan me niet herinneren dat ik veel heb geslapen, maar uiteindelijk werd mijn lichaam zo moe dat ik ging liggen, als een mummie in mijn dekens gewikkeld. Het werd weer stil in huis en urenlang luisterde ik naar de stilte, nog steeds doodsbang maar hoopvol dat het ergste voorbij was. Het enige wat ik hoefde te doen was het tot de ochtend volhouden.

Ik werd rond vier uur ‘s ochtends wakker door het geluid van rinkelend glas, dat steeds luider werd. Het was het geluid van kristallen glazen die tegen kristal rammelden. Toen was iemand porselein aan het stapelen.

Mijn geest dacht na over alles wat ik de hele nacht had gehoord. Ik smeekte de geest(en) mentaal om mijn mond te houden, zodat ik wat kon slapen. Ik dacht aan de laatste familie die hier had gewoond, hoe ze de geest hadden gerustgesteld met speelgoed. Ik had geen speelgoed te bieden; het enige dat ik in mijn tas had, was een kleine mondharmonica die ik onlangs had gekocht. Even was ik opgelucht, alsof ik de geest iets positiefs te bieden had, maar toen besefte ik dat als ik plotseling in het donker een mondharmonica zou horen spelen, ik waarschijnlijk zou sterven aan een hartstilstand.

En dus bleef ik tot de ochtend in mattress liggen, niet slapend en niet bewegend. Ik wachtte tot ik de huishoudster hoorde aankomen en in de keuken het ontbijt begon klaar te maken. Pas toen kroop ik uit mattress, deed de badkamerdeur open, ging douchen en kleedde me aan. Ik nam mijn tassen mee de auto in en ging vervolgens through de keuken het huis binnen.

De huishoudster gedroeg zich nonchalant. Ze gaf me ontbijt en praatte over het weer totdat ik hem uiteindelijk onderbrak. Ik vertelde haar wat er was gebeurd: alle verschillende geluiden die ik had gehoord en hoe ik het grootste deel van de nacht wakker had gehouden.

Ze reageerde met een paar bekentenissen. ‘Weet je, mijn zoon zal niet eens een voet in dit huis zetten. Hij zal naar de deur komen, maar zal er nooit binnengaan. Als tiener speelde hij met de zoon van de eigenaar in huis en had een griezelige ervaring die hem sindsdien weghield. De huishoudster vertelde me ook over haar kleine nichtje dat boven alleen praatte en praatte met een onzichtbare vriendin. Toen vertelde ze me over de ‘professionele’ geestenjagers die waren binnengekomen en zwevende lichtbollen en EVP’s hadden opgenomen en de beelden over het hele web hadden verspreid – al het spookbrekerspul dat de laatste tijd zo populair is geworden op televisie.

En toch zou ze nooit toegeven dat ze ergens enig bewijs voor had. Ze wilde dat het huis niet spookte, wat voor mij logisch was. (Als ik de hele dag in een groot, oud zuidelijk landhuis zou werken, zou ik ook niet willen dat het daar spookt.)

Toch erkende de huishoudster tijdens ons gesprek herhaaldelijk de zeer reële mogelijkheid van een soort geest, evenals het besef van de eigenaar zelf dat het huis in gevaar was. speciaal. Misschien is dat de reden waarom ze mensen blijft vertellen dat het niet spookt in het huis.

“Als er iets in huis is, willen we niet dat de verkeerde soort mensen binnenkomen en het uitlokken – we willen niet dat iemand zich ermee bemoeit Het.” Dat leek de juiste houding, hoewel ik persoonlijk niet bekend ben met de zuidelijke spooketiquette. Toch was ik verrast door de dualiteit van de huishoudster op dit gebied.

Het enige dat ik weet is dat ik de hele nacht alleen in dat huis heb doorgebracht en dat ik in die tijd veel onverklaarbare geluiden heb gehoord.

Ja, misschien speelde mijn geest de hele nacht voor de gek, misschien droegen gigantische wasberen mensenpantoffels en renden ze over de vloeren. Misschien zijn de buurkinderen het huis binnengeslopen en hebben ze mij voor de gek gehouden.

Of misschien, heel misschien, was er een geest van een klein meisje, die uit de kast van haar gevangene onder de entice ontsnapte en de hele nacht door de trappen heen en weer rende, het kristal en het porselein verdrong, en vervolgens in zichzelf giechelde terwijl ze de boel de stuipen op het lijf joeg. uit die lange Yankee-heer die zich in de logeerkamer verschanst.

Kastdeur onder de entice ‘waar het kleine spookmeisje woont’. Louisiana (AE, NGS)LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here