Home Voeding Enchiladas van zwarte bonenspinazie en groene enchiladasaus

Enchiladas van zwarte bonenspinazie en groene enchiladasaus

0
Enchiladas van zwarte bonenspinazie en groene enchiladasaus


Ik woon al meer dan 30 jaar in Californië en heb altijd van de klassieke Mexicaanse keuken gehouden, die zo gemakkelijk verkrijgbaar is in mijn regio SoCal. Het is een van mijn favoriete traditionele eetculturen, omdat er zoveel plantaardige opties zijn, waaronder fajita’s, vegetarische taco’s, en frijoles met rijst. Daarom eet ik zoveel van deze klassieke gerechten in mijn eigen huis. En dat is ook waarom ik dol ben op dit supergemakkelijke, heerlijke, 100% plantaardige (veganistische) recept voor zwarte bonenspinazie-enchiladas met groene enchiladasaus. Met een beroep op de smaken van zwarte bonen, plantaardige kaas, koriander en spinazie – allemaal opgerold tot volkoren tortilla’s – is dit gezonde enchiladasrecept een gemakkelijke maaltijd die in een mum van tijd op tafel staat.

Met slechts 8 ingrediënten die je in vrijwel elke supermarkt kunt vinden, is deze budgetvriendelijke maaltijd ook voedzaam: boordevol vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Je hele gezin zal van deze maaltijd genieten! Met dit recept kun je ook leren hoe je eenvoudig enchiladas kunt bakken. Wat te serveren bij enchiladas? Dit recept is een perfecte balans tussen volle granen en plantaardige eiwitten. Combineer het dus gewoon met een frisse salade, zoals deze Veganistische boerenkool-ceasarsalade, en je bent klaar. Je kunt dit recept glutenvrij maken door glutenvrije tortilla’s of maïstortilla’s te gebruiken. En probeer het te gebruiken zelfgemaakte cashewkaas in plaats van kaas uit de winkel.

Hoewel ik dol ben op traditioneel Mexicaans eten, ben ik geen echte skilled op het gebied van deze keuken, en ik nodig je uit om het werk van mijn collega-diëtist te bekijken Dalina Soto, MA, RD, LDN. Zoals bij alle traditionele diëten is er zoveel schoonheid en gezondheid in de culturele eetgewoonten van Mexico, wat ook samenvalt met de geschiedenis van Californië. Sommige van de voedingsmiddelen die overvloedig groeien in mijn bioregio maken deel uit van deze traditionele voedingswijzen, waaronder citrus, rijst, pompoen, bonen, avocado’s, chia, bladgroenten, druiven, paprika’s en nog veel meer! Dit heerlijke klassieke recept is budgetvriendelijk en bovendien staat het binnen ongeveer 30 minuten op tafel.

Hier is alles wat je nodig hebt om dit enchiladasrecept te maken.
Ik maak dit enchilada-recept in mijn keuken.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Dit veganistische recept voor zwarte bonenspinazie-enchiladas met groene enchiladasaus doet een beroep op de smaken van zwarte bonen, koriander en spinazie en is een klassiek, eenvoudig diner dat je in ongeveer 30 minuten op tafel kunt zetten.


 • 1 (10-ounce) blikje of pot groene enchiladasaus
 • 6 grote (ongeveer 2 ons elk) volkoren tortilla’s (dat wil zeggen, volkoren, maïs)
 • 3 kopjes gekookt of ingeblikt (ca twee blikjes van 15 ounce) zwarte bonengespoeld, uitgelekt
 • 1 (14,5 ounce) blikje gesneden tomatenuitgelekt (of 2 middelgrote tomaten, gehakt)
 • 2 kopjes verpakt verse child spinazie
 • 3 groene uienfijngehakt (plus further voor garnering, indien gewenst)
 • 1/3 kopje verse koriander, fijngehakt (plus further voor garnering, indien gewenst)
 • 1 kopje geraspte plantaardige kaas (of probeer cashew kaas)


 1. Verwarm de oven voor op 375 F.
 2. Giet ½ kopje enchiladasaus op de bodem van een grote ovenschaal (9 × 13 inch).
 3. Stel de enchiladas samen. Leg in het midden van elke tortilla: 1/2 kop bonen, 1/4 kop tomaten, 1/3 kop spinazie, 2 eetlepels groene uien en 1 eetlepel koriander. Rol de burrito op en plaats elke enchilada met de naad naar beneden in de ovenschaal.
 4. Bestrijk met de resterende enchiladasaus en strijk de enchiladas glad met een lepel.
 5. Bestrooi met plantaardige kaas (of cashew kaas). Bak onafgedekt ongeveer 35 minuten, tot ze goudbruin zijn.
 6. Garneer indien gewenst met further groene uien en koriander. Serveer onmiddellijk.

Opmerkingen

Je kunt dit recept glutenvrij maken door glutenvrije tortilla’s of maïstortilla’s te gebruiken.

 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 35 minuten
 • Categorie: Voorgerecht
 • Keuken: Mexicaanse Amerikaan

Trefwoorden: veganistische enchilada, enchilada recept, groene enchiladasaus

Voor andere makkelijke plantaardige hoofdgerechten kun je het volgende proberen:

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here