Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. ‘Egocentric One’ Jackie Ross

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. ‘Egocentric One’ Jackie Ross

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt. ‘Egocentric One’ Jackie Ross


Oorspronkelijk geplaatst op: MissBackInTheDayVS

Jackie Ross (geboren Jaculyn Bless Ross, 30 januari 1946 in St. Louis, Missouri) is een Amerikaanse soulzangeres.

Ross zong als form gospelmuziek en trad op in een radioprogramma van haar ouders, beiden predikers. Nadat haar vader in 1954 stierf, verhuisde ze naar Chicago en werd door Sam Cooke getekend bij SAR Data. Haar eerste single, “Arduous Occasions”, verscheen in 1962, en daarna bracht ze tijd door met zingen in de band van Syl Johnson.

In 1964 tekende ze bij Chess Data en bracht “Egocentric One” uit, dat nummer 11 bereikte in de Amerikaanse Billboard Scorching 100 en nummer 4 in de Cashbox R&B chart. Een vervolg, “I’ve Received the Ability”, bereikte de Scorching 100 maar bleef steken op #89 en het jaar daarop “Jerk and Twine”, een herwerking van “Every thing However Love”, het nummer aan de andere kant. kant van haar grote hit, piekte op # 85.

In 1965 werd een album, Full Bloom, uitgebracht, gevolgd door nog drie singles, maar na geschillen met haar platenlabel verliet ze Chess in 1967. Later nam ze tot ver in de jaren zeventig opnames op voor verschillende labels, zoals Brunswick en Jerry Butler’s Fonteinproducties.

De meeste van haar latere opnames werden geproduceerd door haar supervisor, het productiebedrijf van Jimmy Vanleer en uitgebracht op verschillende labels, waaronder GSF, Mercury en Capitol en zelfs Vanleers eigen Golden Ear-label, maar ze kon het succes van “Egocentric One” niet dupliceren.

Op 25 juni 2019 vermeldde The New York Occasions Journal Jackie Ross als een van de honderden artiesten wier materiaal naar verluidt werd vernietigd tijdens de Common Fireplace van 2008. wikiLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here