Home Voeding Smoothie met gemengde bessen en zeewier – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

Smoothie met gemengde bessen en zeewier – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist

0
Smoothie met gemengde bessen en zeewier – Sharon Palmer, de plantaardige diëtist


Geniet van je smoothie als een zeemeermin met dit romige, heerlijke, voedzame recept voor een smoothie met zeewier en bessen. Deze gezonde, glutenvrije, veganistische smoothie zit boordevol geweldige voedingskracht, aangevuld met je favoriete combinatie van verse of bevroren bessen, boerenkool, wortels, lijnzaad, plantaardige melk en eetbaar zeewier. Bovendien is deze smoothie gewoon zo fruitig en heerlijk. Het beste van alles is dat je dit smoothierecept binnen enkele seconden in een kleine of grote blender kunt maken. Het is ideal voor elk seizoen, omdat je bevroren bessen kunt gebruiken als er geen verse beschikbaar zijn, en het bevat producten voor koud weer, zoals wortels en boerenkool.

Wat is eetbaar zeewier?

Het leuke aan deze smoothie is dat er zeewier in zit, waar ik een groot voorstander van ben binnen je gezonde plant-forward dieet. Seaweed, wat eigenlijk zeealgen zijn die in bruine, rode of groene vormen voorkomen, is door de millennia heen een belangrijk voedsel geweest voor kustgemeenschappen. Algemeen verkrijgbaar zeewier omvat dulse, kelp en nori. Door de geschiedenis heen hebben mensen over de hele wereld begrepen hoe belangrijk het aanboren van zeewier was om te overleven. Aziatische landen gebruiken al eeuwenlang zeewier in gerechten als sushi en salades. Pacific Islanders mengden het met groenten. En op de Britse eilanden werd zeewier met havermout gegeten. Wat echt intrigerend is, is dat zeewier een overvloedige, duurzame voedselbron biedt die kan worden verbouwd zonder dat er land, irrigatie of chemicaliën nodig zijn.

Voedingsvoordelen van zeewier

Hoewel elke soort zeewier een iets ander voedingsprofiel heeft, bevatten ze over het algemeen vezels, vitamine A, C, E en Ok, calcium, foliumzuur, jodium, ijzer, magnesium, niacine, omega-3-vetzuren en eiwitten. Een van de beste dingen van zeewier is dat het je kan helpen in je jodiumbehoefte voor die dag te voorzien. Zeewier heeft ook unieke voedingsstoffen, zoals enzymen, en zwavel- en antioxidantverbindingen die verband houden met gezondheidsvoordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat zeewier ontstekingen helpt verminderen en het risico op kanker, hartaandoeningen en obesitas verlaagt. Lees meer over duiken in zeewier hier.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Nip als een zeemeermin met deze voedzame, romige, heerlijke smoothie met zeewiermix en bessen, die de duurzame gezondheidskracht van eetbaar zeewier bevat.


 • 2 eetlepels (15 gram) gedroogd zeewier (dat wil zeggen, saai, kelpnoch ik)
 • 8 ons verse of bevroren gemengde bessen (bijv. bosbessen, aardbeienframbozen, bramen)
 • 1 kopje grof gesneden boerenkool
 • 1 middelmatig (ca 3 ons) wortelongeschild, in stukjes gesneden
 • ¼ kopje grond lijnzaad
 • 1 ½ kopje plantaardige melkongezoet, niet-gearomatiseerd (dwz soja, haver, amandel)


 1. Doe zeewier, bessen, boerenkool, wortel, lijnzaad en plantaardige melk in de container van een blender.
 2. Verwerk tot een zeer gladde massa (2-3 minuten).
 3. Giet het in twee grote glazen (elk ongeveer 1 ½ kopje).
 4. Geniet er onmiddellijk van, of bewaar in afgedekte containers tot het serveren.

Opmerkingen

Vind zeewier in de meeste goed gesorteerde supermarkten, on-line of in Aziatische winkels.

Kan boerenkool vervangen door ander bladgroen, zoals spinazie, snijbiet of bietengranen.

 • Voorbereidingstijd: 7 minuten
 • Categorie: Smoothie
 • Keuken: Amerikaans

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 217
 • Suiker: 10 gram
 • Natrium: 349 mg
 • Vet: 12 gram
 • Verzadigd vet: 1 gram
 • Koolhydraten: 15 gram
 • Vezel: 8 gr
 • Eiwit: 12 gram

Trefwoorden: eetbaar zeewier, gemengde bessensmoothie

Voor andere plantaardige smoothies, bekijk enkele van mijn favorieten:

Purple Energy Bosbessensmoothie
Groene Pistache Smoothie
Smoothie van rode drakenfruit
Groene CBD-olie-smoothie
Trailmix smoothiebowl
Watermeloen Chia Gember Smoothie Bowl

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here