Home Carrière ben ik een hypocriet als ik met een klant uitga, collega stuurt politieke sms’jes buiten het werk, en meer – Vraag het aan een supervisor

ben ik een hypocriet als ik met een klant uitga, collega stuurt politieke sms’jes buiten het werk, en meer – Vraag het aan een supervisor

0
ben ik een hypocriet als ik met een klant uitga, collega stuurt politieke sms’jes buiten het werk, en meer – Vraag het aan een supervisor


Het zijn vijf antwoorden op vijf vragen. Daar gaan we…

1. Ben ik een hypocriet als ik met een klant uitga?

‘Meg’, de eigenaar/supervisor van de onafhankelijke coffeeshop waar ik werk, maakt het me moeilijk omdat ik aan het daten ben met een man die me tijdens mijn dienst mee uit heeft gevraagd. Maanden geleden hebben we iets groots meegemaakt waarbij een andere man binnenkwam en mij herhaaldelijk sloeg. Ik vertelde hem dat ik een vriend had, maar hij stalkte me op sociale media en ontdekte dat ik dat niet had. Dus ik wilde dat Meg mij steunde door hem te vertellen dat we een regel hebben tegen werknemers die met klanten uitgaan. Meg vond dit stom en begreep niet waarom ik de man niet gewoon vertelde dat ik niet met hem uit wilde. Nadat ik haar had verteld dat ik ernstig bang voor hem was, deed ze het uiteindelijk; ze heeft hem de winkel uitgestuurd toen hij ruzie met haar had, en ik heb geen problemen meer met hem gehad.

Maar nu zegt Meg dat ik haar heb gemanipuleerd om een ​​beleid te voeren waar ik me niet aan hield, en dat ik hypocriet ben als ik met een andere klant uitga. Afgezien van het kleine, onbelangrijke feit dat ik me aangetrokken voel tot mijn vriend en helemaal niet tot de andere man, vroeg mijn vriend me heel beleefd mee uit, en ik weet zeker dat hij me niet zou blijven lastigvallen als ik ‘ D zei nee. Ben ik hypocriet, en wat moet ik zeggen tegen Meg, die dit nu ter sprake brengt elke keer als mijn vriend mij afzet of ophaalt van mijn werk, of als ik hem op welke manier dan ook vermeld?

Nee, jij bent niet hypocriet, en Meg is verschrikkelijk. Je vroeg haar niet om daadwerkelijk een beleid te voeren tegen het daten met klanten; Je vroeg haar dat aan iemand te vertellen voor uw eigen consolation en veiligheid toen hij je oorspronkelijke nee niet respecteerde. Probeer het eens zo voor haar te formuleren: ‘Ik vroeg je niet om een ​​beleid op te stellen tegen het daten met klanten. Ik vroeg uw hulp, als mijn werkgever, in een situatie waarin ik me onveilig voelde. Ik zou het op prijs stellen als u niet langer iets anders suggereert.’

2. Taken toewijzen aan een assistent

Telkens wanneer ik een taak aan mijn assistent toewijs, zegt hij iets als “Dat kan ik pas morgenmiddag doen” of “Ik kan het aan mijn lijst toevoegen, maar op dit second ben ik met A, B, C bezig…” of “Ik was op dit second iets anders aan het doen’ of ‘Ik was eigenlijk van plan vandaag andere dingen te doen, maar als je vanaf nu over drie dagen kunt wachten, natuurlijk.’ Het voelt nooit nuttig, maar het voelt eerder als een aanvankelijk ‘nee’ of alsof ik wordt aangestuurd. Ik wil eigenlijk gewoon taken naar hem overdragen, ik wil dat hij zegt: “Ik heb het, ik stuur het als ik klaar ben”, en dat is dat. En ik vind het absoluut prima dat hij het gewoon aan een lange lijst toevoegt en het doet wanneer hij kan, tenzij ik anders zeg en hem nodig heb om prioriteit te geven aan een dringende taak.

Ik erger me elke keer dat hij een soort tijdsgrens verzendt als reactie op een taak. Ik heb het gevoel dat ik er op de een of andere manier over moet nadenken – alsof ik wat informatie of een planning krijg waar ik nu mee moet omgaan. Ben ik onredelijk? Kan ik hem vragen te stoppen met het beantwoorden van taken door mij te vertellen wanneer hij ze gaat uitvoeren, en dat ik hem zal vertellen of er een deadline is voor deze dingen?

Een deel van mij vraagt ​​zich ook af of hij dit doet omdat hij de rol probeert te manipuleren, zodat ik nooit snel om iets vraag, maar de baan vereist soms dat taken plotseling pressing kunnen worden en ik wil dat hij daarin flexibel is in plaats van defensief. .

Hoe is zijn werkdruk? Veel van die reacties klinken als iemand met een hoge werkdruk die probeert het hoofd te bieden, omdat er geen andere manier is om zijn prioriteitenlijst duurzaam te maken. Als hij wel een hoge werkdruk heeft, is dit a verstandige strategie: hij geeft u informatie over hoe hij een nieuwe taak in zijn bestaande werklast kan inpassen, zodat u de mogelijkheid heeft om te zeggen: “Eigenlijk heb ik het eerder nodig.” Dat is goed, need als hij die informatie niet vrijwillig verstrekte en jij het eerder nodig had, zouden jullie allebei een kans missen om dat op te merken en de koers te corrigeren. Dus als zijn werkdruk hoog is, zou ik dit met rust laten.

Aan de andere kant, als zijn werkdruk niet bijzonder hoog is, zouden sommige van die opmerkingen een stuk rigider aanvoelen. In dat geval is het redelijk om te zeggen: “Als ik je nieuw werk geef, zal ik je vertellen of er een bepaalde deadline is, maar anders ga ik ervan uit dat je het inpast in je bestaande prioriteiten. Je hoeft mij niet te waarschuwen dat je er een paar dagen mee bezig zult zijn; Ik ga er in het algemeen van uit dat dat het geval is.” En als het dan nog steeds doorgaat, zou je de volgende keer kunnen zeggen: “Ja, dat is niet nodig, laten we altijd uitgaan van een doorlooptijd van een paar dagen, tenzij we iets anders bespreken.”

Re: je laatste alinea: is Heeft hij ooit weerstand geboden als je meteen iets nodig hebt? Als dat zo is, is dat een aside gesprek met hem – dat dingen soms pressing zijn en dat dat hoort bij het werk.

3. Collega stuurt mij politieke teksten buiten het werk

Mijn collega (die web is aangenomen als gelijke en toezicht houdt op het personeel waarmee ik werk) sms’t me thuis over anti-vaccinatiebewegingen en randwetenschappelijke zaken. Ze gedraagt ​​zich (meestal) braaf op het werk, maar thuis krijg ik regelmatig berichten. We waren hiervoor heel vriendelijk en ik weet niet zeker hoe ik dit moet stoppen op een manier die haar nekharen niet zal doen rijzen. Ze weet duidelijk dat het gedrag niet geschikt is voor het werk. Elk advies wordt op prijs gesteld!

Sms dit terug: “We hebben verschillende opvattingen over dit soort dingen en ik ontvang er liever geen sms’jes over. Ik ontvang eigenlijk liever helemaal geen sms’jes na werktijd, tenzij het een noodgeval is. Alvast bedankt en tot morgen op het werk!”

Maar ik ben bang dat ze misschien iets doet dat lijkt op de mensen aan wie ze leiding geeft, die zich misschien minder goed in staat voelen om terug te dringen. Het is de moeite waard om deze zorg aan uw baas te melden als u dezelfde supervisor deelt.

4. Mijn kantoor is vreemd genoeg gericht op badkamers

Ik werk nu ongeveer drie maanden bij mijn huidige bedrijf. Het is grotendeels een standaard kantooromgeving. Maar blijkbaar is er een voortdurend probleem dat mensen zichzelf niet opruimen in de badkamer. Ik heb niets flagrants gezien, maar ben further ijverig vanwege alle aandacht die dit heeft gekregen. Er zijn minstens een half dozijn e-mails, borden en bijeenkomsten over dit onderwerp geweest en er zijn ontsmettingsdoekjes, handschoenen en toilethoezen. Ja, het is vies. Het is ook een feit dat sommige mensen, door hun wil of fysieke vermogens, problemen zullen hebben die geen enkele hoeveelheid tekenen of ontmoetingen blijkbaar kan oplossen. Ik ben het onderwerp beu. Heeft u ideeën over hoe u het probleem kunt oplossen of mensen ertoe kunt aanzetten verder te gaan? Tijdens het laatste gesprek zei de supervisor dat er onder hogere mensen een mogelijke “oplossing” was geopperd om de badkamers af te sluiten en een supervisor open te laten en deze indien nodig te controleren, maar dacht dat dit misschien te ver ging en liet het idee op de plank liggen.

Dat klinkt inderdaad overdreven (meerdere bijeenkomsten over dit onderwerp?!) maar je bent er pas drie maanden, wat betekent dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat je de standing hebt om het te sluiten (tenzij je een supervisor op hoog niveau bent, maar het klinkt niet alsof dat het geval is). Je kunt het beste doen of je het grappig vindt, of het uitschakelt.

5. Ik heb gelogen over mijn nieuwe baan

Ik heb onlangs mijn vorige organisatie verlaten voor een betere kans. Terwijl ik in mijn opzegtermijn zat, zat mijn kribbe voortdurend achter me aan om de plaats te onthullen waar ik heen ging en onder die druk flapte ik willekeurig de naam eruit van een bedrijf dat op een andere locatie gevestigd is en verzon ik gewoon een verhaal dat ik zou willen doen. zich daar aansluiten. De andere reden was dat het bedrijf waar ik ging werken een van onze klanten was en dat mijn supervisor en de algemeen directeur daar connecties hebben, dus ik was erg bang of ze iets tegen me zouden uitbrengen om me hier te houden … wat leidde tot het verzonnen verhaal.

Dus nu denkt iedereen dat ik ben op de plek waar ik ze over vertelde, ook al is dat niet het geval. Ik weet niet of ik het juiste heb gedaan en of er gevolgen zullen zijn als ze de plek vinden waar ik daadwerkelijk lid van ben.

Ja, dat wordt misschien raar! In het beste geval: als het niet waarschijnlijk is dat u contact zult houden met iemand uit uw oude baan, komt dit misschien nooit ter sprake. Maar als de kans groot is dat u daar contact zult hebben met iemand… nou, kunt u dan plausibel zeggen dat uw plannen zijn gewijzigd? Of zelfs: “Ik heb geen idee waarom ik dat zei. Ik had aan X gedacht, maar koos voor Y.”

Als je in de toekomst niet wilt zeggen waar je heen gaat, helpt het om een antwoord al gepland je wordt dus niet ter plekke gezet. Bijvoorbeeld: “Ik ben nog niet klaar om openbaar te delen, maar ik laat het je weten wanneer ik dat wel ben.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here