Home Carrière Prime 8 carrièrekeuzes voor vrouwen

Prime 8 carrièrekeuzes voor vrouwen

0
Prime 8 carrièrekeuzes voor vrouwen


Of je nu een pupil bent die probeert uit te vinden waar je ware roeping ligt, een ervaren skilled die weer aan het werk gaat, of iemand die gewoon op zoek is naar een carrière in een ander vakgebied, je moet je keuze zorgvuldig maken. Nu vrouwen aanzienlijke vooruitgang boeken op terreinen die voorheen door mannen werden gedomineerd, zijn de grenzen van de carrièrebeperkingen vervaagd.


Er zijn nu meer carrièrekeuzes beschikbaar voor vrouwen dan ooit tevoren. Een vrouw speelt vele rollen: zuster, dochter, vriendin, echtgenote, moeder, vertrouwelinge, kostwinner, enzovoort. Jij, een multitaskende vrouw, moet een carrière vinden die je niet alleen goed betaalt, maar je ook in staat stelt een carrièrevrouw te zijn zonder concessies te hoeven doen aan een van deze rollen.

Als je denkt dat dit onmogelijk is, denk dan nog eens goed na!

Veel vrouwen hebben een carrière gevonden die prachtig aansluit bij hun gezins-/privéleven. Dus nu je weet dat het niet ondenkbaar is om dit te bereiken werk leven balanswat dacht je ervan om het zelf te laten gebeuren?

Met een overvloed aan opties kan het moeilijk zijn om te beslissen welke carrière het meest geschikt voor u is. Natuurlijk zijn geen twee vrouwen hetzelfde, en hun keuzes ook niet. Sommige carrières bieden vrouwen echter de beste kansen om beide te bereiken carrière succes En werk leven balans.

Hier zijn de acht belangrijkste carrièrekeuzes voor vrouwen.

In welke carrières zijn vrouwen het gelukkigst?

De carrières waar vrouwen het gelukkigst in zijn zijn ondernemerschap, IT, geneeskunde, onderwijs, human sources, psychologie, interieurontwerp en media – vanwege carrièremogelijkheden, gemiddeld salarisen algemene loopbaantevredenheid.

In welke carrières verdienen vrouwen het meeste geld?

Volgens Dit artikel Volgens Faculty Consensus zijn dit de populairste bestbetaalde carrières voor vrouwen en hun gemiddelde salarissen:

  1. Dierenarts ($103,220)
  2. Arts en chirurg ($ 97,656)
  3. Apotheker ($ 97,604)
  4. Arts-assistent ($ 91,676)
  5. Verpleegkundige ($91,156)
  6. Personeelsmanager ($79.976)
  7. Managementanalist ($ 78.884)
  8. Psycholoog ($74,932)
  9. Ergotherapeut ($74,932)
  10. Supervisor public relations en fondsenwerving ($ 72.748)

1. Ondernemerschap

Vrouwelijke ondernemer werkt in haar eigen restaurant

Grote voorraad

Voor vrouwen die de kans willen krijgen om te doen wat ze echt graag doen, en die er altijd van hebben gedroomd om een ​​eigen bedrijf te starten, zou ondernemerschap de perfecte carrière kunnen zijn.

Zou het niet geweldig zijn om vanuit een plek naar keuze en in je eigen tijd te werken? Dit geeft u de flexibiliteit om er tijd aan toe te wijzen uw bedrijf en gezin indien nodig.

Dit is ook een van de grootste uitdagingen die u ooit in uw leven zult aangaan, aangezien elke beslissing op uw schouders zal rusten. Uw werknemers zijn voor hun levensonderhoud van u afhankelijk. Daarom is dit ook een geweldige manier om bij te dragen aan de samenleving.

Als ondernemer heb je de leiding, need dat is zo Jij die de present leidt. In plaats van inspanningen te leveren om winst te genereren voor andere bedrijven, waarom zou u die inspanningen dan niet kanaliseren naar het creëren van grotere winsten voor uzelf?

2. IT

Vrouw op laptop die in de IT werkt

Grote voorraad

Nu IT-bedrijven snel opstarten en snel groeien, is het geen surprise dat dit vakgebied zo populair is geworden onder vrouwen.

Jonge vrouwen kunnen een carrière in de IT-sector beginnen na het behalen van een certificaat of bachelordiploma in een toepasselijk vakgebied, zoals informatica, informatietechnologie en cyberbeveiliging. Er zijn ook veel programma’s beschikbaar voor vrouwen van alle leeftijden die willen leren coderen – een van de nuttigste veelgevraagde vaardigheden op de huidige arbeidsmarkt.

Het gemak en de opwinding van het werken op web, het ontwerpen van software program en apps en het implementeren van IT-oplossingen voor bedrijven, beveiliging, gaming, smartphones, enz. kunnen een enorme aantrekkingskracht hebben. Dit is een ander vakgebied waar je zowel een verschil kunt maken als goed geld kunt verdienen.

3. Geneeskunde

Vrouwelijke arts glimlacht naar haar bureau

Grote voorraad

Of u nu apotheker, chirurg of apotheker wilt worden een verpleegsterbiedt een carrière op medisch gebied vrouwen de mogelijkheid om carrièresucces en rijkdom te verwerven. Bovendien is er een goede baanzekerheid.

Als gekwalificeerde skilled zal er altijd veel vraag naar je zijn, en als je eenmaal aanzienlijk hebt gewonnen werkervaringer is geen weg terug.

4. Lesgeven

Vrouw leert haar studenten

Grote voorraad

Lesgeven is altijd beschouwd als een van de meest vrouwvriendelijke carrières, omdat het vrouwen in staat stelt voldoende tijd aan hun gezin door te brengen, te ontstressen, op vakantie te gaan en een balans te vinden tussen privé en werk. Het is ook een van de meest lonende en belangrijke carrières die iemand kan kiezen.

Het beste deel van het zijn in de onderwijsveld Of het nu een recessie is of geen recessie, er zal altijd naar jouw vaardigheden worden gezocht.

5. Personeelszaken

Vrouw in HR praat met een potentiële werknemer

Grote voorraad

Dit vakgebied is ideal voor vrouwen die een voorliefde hebben voor werken in het bedrijfsleven en voor interactie met mensen om organisatorische problemen op te lossen.

De baan omvat het shortlisten en interviewen van kandidaten, het aannemen en trainen van hen, het vaststellen van hun salaris, voordelen en voordelenhet ontwerpen van beoordelingssystemen, het formuleren van beleid en verlofstructuren, het verzorgen van het welzijn van werknemers en het beslechten van geschillen.

Elke grote organisatie heeft dit nodig gekwalificeerd en ervaren HR-personeel, en ze worden ook behoorlijk goed betaald.

6. Psychologie

Vrouwelijke therapeut praat met een groep mensen

Grote voorraad

Niemand misplaced problemen op zoals een vrouw dat doet.

Gezien het feit dat de meeste vrouwen goede waarnemers, empathische luisteraars en geweldige communicatoren zijn (allen zachte vaardigheden die werkgevers willen qua werknemers), zullen ze zeker uitblinken als psychologen of therapeuten.

Met een carrière op dit gebied kun je mensen helpen die worstelen met het overwinnen van veel verschillende persoonlijke en gezinsproblemen. Met substantiële werkervaring kun je veel geld verdienen en zelfs op uurbasis rekenen.

7. Interieurontwerp

Vrouw kiest interieurontwerp als carrière

Grote voorraad

U heeft waarschijnlijk veel aandacht en moeite gestoken in het ontwerpen van uw huis en het er prachtig uit laten zien. Van het selecteren van de perfecte hangers voor de kast tot het uitkiezen van de meest exquise lampenkap, jij weet wat er nodig is om een ​​huis mooi te maken.

Wat dacht je ervan om dit expertise nog een beetje verder uit te breiden en anderen te helpen hun huizen er ook prachtig uit te laten zien? Een carrière in interieurontwerp is een geweldige optie voor vrouwen die dat wel zijn creatiefgeorganiseerd en gedetailleerd – die geen saaie kantoorbaan willen.

Terwijl jij je carrière als binnenhuisarchitect ontwikkelt, ontwikkel jij ook de flexibiliteit verwerven om uw klanten en afspraken te kiezen en enorm goed betaald te krijgen.

8. Media

Vrouw die voor een carrière in de media heeft gekozen, praat met een collega

Grote voorraad

Voor vrouwen die creatief zijn, goed in communicatie en van onderzoek houden, zijn media de place to be.

Alle bedrijven hebben tegenwoordig (of zouden moeten hebben) sociale media-accounts die moeten worden beheerd, naast hun primaire marketing- en PR-afdelingen, dus dit vakgebied groeit alleen maar.

Schrijven, adverteren, public relations, journalistiek, fotografie: er zijn veel keuzes beschikbaar voor vrouwen die een carrière in de media willen nastreven.

Vrouwen kunnen tegenwoordig alles bereiken, van financiële onafhankelijkheid tot een gezin, en van een vooruitstrevende carrière tot een geweldig persoonlijk en sociaal leven. En waarom niet? Jouw beslissingen hebben het potentieel om je alles te geven wat je wenst.

Zorg dus dat je een goede keuze maakt!

Als je een vrouw bent die moeite heeft om de juiste carrière voor je te vinden, kunnen wij je helpen.

Doe onze GRATIS quizzen om erachter te komen welke carrières uw sterke punten zullen benutten en u gelukkig zullen maken.

De Carrièredecoderquiz zal u helpen bepalen wat uw persoonlijkheid op de werkplek is. Dat betekent dat u een idee krijgt van wie u bent als werkende skilled en wat u doet floreren op het werk. Je ontdekt hoe je graag waarde creëert en wat je professionele sterke punten zijn, waardoor je de juiste carrière voor JOU kunt vinden.

De Communicatiestijl (ISAT) Quiz Hiermee krijgt u inzicht in uw communicatiestijl, zodat u effectiever met anderen kunt samenwerken. Het bevat 18 vragen over uw persoonlijkheid en hoe u met bepaalde situaties omgaat. U verdient het om deze informatie over uzelf te kennen, zodat u uw carrièrepotentieel kunt ontketenen en kunt krijgen wat u wilt van uw werk.

Als je een idee hebt van de carrière die je wilt nastreven, maar moeite hebt om een ​​baan te vinden, phrase dan een Work It DAILY-lid vandaag nog (GRATIS gedurende 7 dagen!) en wij helpen u snel resultaat te behalen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here