Home Voeding Open sandwich met suikerbieten en geschoren venkel

Open sandwich met suikerbieten en geschoren venkel

0
Open sandwich met suikerbieten en geschoren venkel


Deze supermakkelijke, plantaardige (veganistische) open sandwich met suikerbieten en geschoren venkel bestaat uit 7 ingrediënten en is gebaseerd op de eettradities van Scandinavië, waar de helft van mijn familie woont by way of mijn man Peter. Wanneer u landen in Scandinavië bezoekt, zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken, IJsland en Finland, is een van de eerste dingen die u misschien opvalt op het menu de prachtige open sandwiches, verkrijgbaar in huiskeukens, werkkantines en eating places in het hele land. . Deze heerlijke sandwiches zijn artistieke aangelegenheden en bieden een mengeling van kleurrijke gerechten, elegant uitgebalanceerd op een plakje rustiek volkorenbrood. Dat ene onderste sneetje brood wordt vaak bedekt met een vleugje romig spul, felgroen, juweelkleurige wortelgroenten en delicate verse kruiden. Deze sandwiches zijn vaak opgebouwd op het zogenaamde traditionele brood knäckebröd (in het Zweeds heet het knäckebröd) – een duurzaam, houdbaar laborious brood dat door de eeuwen heen heeft bijgedragen aan het levensonderhoud van de koude Scandinavische landen. Dit stevige brood kan een verscheidenheid aan toppings bevatten op mooie open sandwiches. Knäckebrood is nog steeds een belangrijk kenmerk van de traditionele Scandinavische diëten, en je kunt het tegenwoordig in veel goed gesorteerde supermarkten in de VS vinden.

Dus waarom zou je niet kiezen voor open sandwiches die zo mooi zijn als deze? Als je het bovenste sneetje brood op je sammy laat zitten, kun je pronken met al die schoonheid. Wie wil er nou zulke prachtige veganistische sandwichvullingen verbergen: knapperige slablaadjes, romige witte veganistische kaas, pittige fuchsia-ingelegde bieten, reepjes venkel met zoethoutsmaak, een klodder gekweekte amandelyoghurt en een takje kanten venkelbladeren. Een ander voordeel van open sandwiches is dat je het kleurrijke plantaardige voedsel echt op je boterham kunt stapelen. Je kunt binnen enkele minuten een hele schaal van deze gezonde sandwiches klaarmaken.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze mooie veganistische Open Confronted Sandwich met suikerbieten en geschoren venkel is gebaseerd op de tradities van Scandinavië: maak ze in 10 minuten klaar met slechts 7 ingrediënten!


 • 8 sneetjes volkoren knäckebröd (bijv. Was een)
 • 8 kleine blaadjes sla
 • 8 ons veganistische witte kaas (dat wil zeggen feta, Monterrey jack, of cashew kaas), in plakjes gesneden 8 (1-ounce) rechthoeken
 • 1 (16-ounce) pot in plakjes gesneden ingelegde bietengedraineerd
 • 1 kleine venkelknol, geschaafd of in zeer dunne plakjes gesneden, bewaar de bladeren voor garnering
 • ½ kopje gekweekte pure amandelyoghurt, ongezoet, zonder smaak
 • 8 venkelbladeren


 1. Schik volkoren knäckebröd op de snijplank.
 2. Beleg elk knäckebröd met: 1 blaadje sla, 1-ounce rechthoekige veganistische kaas, 4 plakjes ingelegde bieten, 4 plakjes venkel, 1 eetlepel klodder amandelyoghurt en venkelblad.
 3. Serveer onmiddellijk.
 4. Voor 4 porties (elk twee open sandwiches).

Opmerkingen

Om dit recept glutenvrij te maken, gebruik je glutenvrij knäckebröd.

 • Voorbereidingstijd: 10 minuten
 • Categorie: Sandwich
 • Keuken: Amerikaans

Voeding

 • Portiegrootte: 1 portie
 • Calorieën: 379
 • Suiker: 1 gram
 • Natrium: 775 mg
 • Vet: 19 gr
 • Verzadigd vet: 14 gr
 • Koolhydraten: 47 gr
 • Vezel: 9 gr
 • Eiwit: 7 gram

Trefwoorden: open sandwich, suikerbieten, geschaafde venkel

Voor meer sandwichideeën, bekijk enkele van mijn favorieten:

Veganistische BLTA-sandwich
Makkelijke courgette-tomatensandwich
Veganistische kikkererwtensaladesandwiches
Sriracha Sesam Ontbijt Tofu Sandwich
Beste zonnebloempitten sandwichwraps

Als Amazon-influencer verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Voor meer informatie over affiliate hyperlinks, klik op hier.

Meer hulpmiddelen om de goedheid te eten en te beleven

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here