Home Carrière Ik wil de keuken niet meer bevoorraden, vragen waarom de vriend die ik heb aanbevolen niet is aangenomen, en meer — Vraag het aan een supervisor

Ik wil de keuken niet meer bevoorraden, vragen waarom de vriend die ik heb aanbevolen niet is aangenomen, en meer — Vraag het aan een supervisor

0
Ik wil de keuken niet meer bevoorraden, vragen waarom de vriend die ik heb aanbevolen niet is aangenomen, en meer — Vraag het aan een supervisor


Het zijn vijf antwoorden op vijf vragen. Daar gaan we…

1. Ik wil niet meer degene zijn die de lunch bestelt en de keuken invult

Ik ben een vrouw van midden dertig en werk minstens parttime sinds de middelbare college en fulltime sinds ik tien jaar geleden mijn diploma behaalde. Tussen de recessie en Covid heb ik een paar keer van carrière moeten veranderen, maar ik heb altijd goede suggestions op mijn werk gekregen en vaak opmerkingen van leidinggevenden dat ik op de een of andere manier promotie zou moeten maken. De promoties zijn om de een of andere reden nooit echt tot stand gekomen, maar niet vanwege mijn prestaties.

In mijn huidige rol heb ik een aantal belangrijke verantwoordelijkheden (zoals de salarisadministratie en de uitkeringsadministratie), maar ik doe ook nog steeds dingen zoals het bestellen van lunches voor het administration, het halen van de verjaardagstaart op kantoor, het aanvullen van de keuken met koffie, enz. Ik heb deze rol vervuld. bijna drie jaar en ik start echt een hekel te krijgen aan dat soort taken. Het zijn dingen die ik deed toen ik in mijn late tienerjaren stage liep en tijdens mijn eerste banen toen ik start twintig was. Ook al weet ik dat iemand ze moet doen en dat is opgenomen in een deel van mijn functieomschrijving, toch geeft het me het gevoel dat ik voor altijd zal worden gezien als een ‘vroege carrière’, ook al ben ik dat absoluut niet meer. Ben ik egoïstisch omdat ik het gevoel heb dat ik deze taken ben ontgroeid, of beperk ik mezelf door te accepteren dat mijn werk dit soort dingen omvat?

Ik wil niet in de val lopen om mensen te definiëren op foundation van hun waargenomen functiestatus, maar ik heb het gevoel dat ik al tien jaar aan het draaien ben en nergens heen ga.

Het is niet zozeer dat het inherent taken op “junior-niveau” zijn; het is dat het taken van het sort kantoorbeheerder zijn. Bij kleine organisaties is het niet ongebruikelijk om deze taken op te nemen in de functiebeschrijving van de persoon die ook de salarisadministratie en secundaire arbeidsvoorwaarden afhandelt. Je bent zeker niet egoïstisch omdat je er niet meer in geïnteresseerd bent om ze te doen, maar je bent misschien niet realistisch over de vraag of het mogelijk is om ze in je huidige baan te ontladen, althans niet zonder een formele wijziging in je functieomschrijving En een logisch persoon om ze aan over te dragen.

Als dat in uw huidige organisatie niet waarschijnlijk lijkt, zou u waarschijnlijk meer geluk hebben als u naar banen in grotere organisaties kijkt, waar de verwachting veel minder kan zijn dat u meerdere hoeden zult dragen (hoewel u zelfs dan wel kritisch naar de functieomschrijving wilt kijken; als het een soort allesomvattende assistent-rol is, kunnen die taken weer opduiken).

2. Magazine ik vragen waarom de vriend die ik heb aanbevolen niet is aangenomen?

Ik werk in softwareontwikkeling voor een financieel bedrijf, en mijn vriend werkt in de financiële wereld. Haar huidige baan biedt geen gezondheidszorg meer aan (het gebeurt nu allemaal by way of een ‘gezondheidsspaarrekening’), en aangezien mijn vriendin een chronische medische aandoening heeft en een companion een kankerbehandeling ondergaat, kijkt ze naar andere opties. Ik stelde voor dat ze bij mijn bedrijf zou solliciteren, omdat er een vacature was op een van de financiële afdelingen waar ik dien en ik wist dat er weinig mensen waren. We zouden geen directe collega’s op dezelfde afdeling zijn. Ik hielp mijn vriendin haar cv bij te werken en een sollicitatiebrief te schrijven, ging bij haar zitten terwijl ze de sollicitatie invulde en gaf haar de naam van de rekruteringsmanager. Toen ik weer aan het werk ging, schreef ik een aanbevelingsbrief voor mijn vriend en sprak met de rekruteringsmanager, en het bedrijf belde mijn vriend binnen twee uur! We waren allebei erg hoopvol. Ondanks dat de eerste paar sollicitatiegesprekken heel goed verliepen, kreeg ze de week na haar sollicitatiegesprekken het bericht dat ze besloten hadden verder te gaan met andere kandidaten. Toen ze vroeg of er iets was dat ze anders had kunnen doen, of kwalificaties die haar kansen hadden kunnen vergroten, was er radiostilte. Bovendien staat de baan bijna twee maanden later nog steeds open.

Het is duidelijk dat mijn vriendin geen recht heeft op een baan, en zij heeft ook geen recht op een antwoord van hen. Door uw weblog te lezen weet ik dat dit niet ongebruikelijk is tijdens het zoeken naar een baan en dat recruiters en rekruteringsmanagers niet verplicht zijn om vragen te beantwoorden nadat ze hebben besloten u niet aan te nemen. Dit zijn echter mensen met wie ik werk. Ik heb wekelijks een vaste vergadering met verschillende leden van de afdeling waar mijn vriend heeft gesolliciteerd, waaronder de rekruteringsmanager. Zou het ongebruikelijk of onbeleefd zijn om hen dezelfde vraag te stellen als zij?

Bovendien heb ik nog nooit iemand aanbevolen voor een baan. Was er iets dat ik anders had moeten doen waardoor haar kansen hadden kunnen worden vergroot? Ik wilde niet opdringerig zijn, omdat ik dacht dat als ik er te gretig uitzag, dit de kansen van mijn vriend zou schaden. Dus schreef ik haar een functieaanbeveling, stuurde een briefje naar de rekruteringsmanager met de aanbeveling als bijlage, en vulde het verwijzingsformulier van mijn bedrijf in. Ik heb het daarna niet meer tegen ze gezegd. Ik voel me erg schuldig omdat ik op de dag dat mijn vriend een sollicitatiegesprek had met de baas van de rekruteringsmanager, een ontmoeting had met diezelfde baas, en ik heb het niet tegen de baas gezegd omdat ik niet zeker wist of het onbeleefd zou zijn of gauche. Moet ik in de toekomst iets anders doen? Hoeveel hefboomwerking heb ik?

Het is prima om suggestions te vragen over een vriend die je hebt doorverwezen als het is duidelijk dat u dit vraagt, zodat u in de toekomst betere aanbevelingen kunt doen. Maar als het overkomt alsof u het alleen maar vraagt ​​om de informatie aan uw vriend door te geven, is dat een overstap. Als de rekruteringsmanager die informatie aan je vriendin wilde doorgeven, zouden ze dat al hebben gedaan toen ze erom vroeg (en je zou per ongeluk kunnen problemen veroorzaken als je het zonder hun toestemming doorgeeft, vooral als iets onhandig is geformuleerd omdat ze denken dat ze nonchalant met een collega praten in plaats van formeel met een kandidaat).

Het is prima om te zeggen: ‘Kunt u mij iets vertellen over hoe ik de aanbevelingen die ik u stuur beter kan verfijnen?’ Sommige personeelsmanagers zullen begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar wat er met je vriend is gebeurd en zullen het je vertellen; Anderen zullen denken dat het niet echt jouw zaak is en/of ze willen niet dat je hun ongefilterde gedachten doorgeeft aan een kandidaat en dus zullen ze je een vaag antwoord geven. Maar het is meestal vrij duidelijk wanneer iemand het vraagt, omdat ze insiderinformatie willen over hun vriend en niet omdat ze hun toekomstige aanbevelingen willen verfijnen, dus in jouw geval zou ik aanraden om het met rust te laten.

Heel veel mensen die aan de basiskwalificaties voor een baan voldoen, worden uiteindelijk niet aangenomen vanwege genuanceerde redenen die je van buitenaf niet kunt voorspellen; Hun vaardigheden met X zijn bijvoorbeeld goed, maar niet goed genoeg, of hun kennis van Y is niet diep genoeg, of ze leken weerstand te bieden tegen het aannemen van Z, of de rekruteringsmanager kon zien dat ze niet goed met hen zouden samenwerken/de elftal, of door en door en door. Houd er ook rekening mee dat je nog nooit met je vriend(in) hebt gewerkt; je weet niet hoe haar ‘werkpersoonlijkheid’ is of hoe sterk haar vaardigheden werkelijk geschikt waren voor de rol.

Ik denk dat je het gevoel hebt dat je op de een of andere manier de baan voor haar had moeten kunnen bemachtigen, maar zo werkt het aannemen van personeel niet. Het is geweldig om het verband te leggen, zoals jij deed, maar je moet erop ingaan in de wetenschap dat je het vanaf dat second niet meer in de hand hebt.

3. Badkamerbord

Ik werk bij een kleine non-profitorganisatie die ruimte inneemt in een overheidsgebouw. We delen een badkamer met gemeentepersoneel. De toiletten zijn aan de oude kant en laten af ​​en toe kleine strepen achter in de toiletpot. Twee van de vrouwen die in het gebouw werken (een van mijn directe ondergeschikten en een van de gemeentemedewerkers) hebben hier ZEER final van gehad. Ze maakten een bordje en lamineerden het met de tekst ‘wees aardig, spoel twee keer door’.

Reageer ik overdreven als ik denk dat het bord te ver weg is? Het maakt me extreem zelfbewust over mijn eigen badkamergebruik, en ik heb het gevoel dat het niet hun verantwoordelijkheid is om dit aan te pakken. Moet ik iets zeggen, of moet ik het gewoon laten gaan?

Laat het gaan. Dat soort bordjes zijn niet zo ongebruikelijk in gemeenschappelijke badkamers, en het zou vreemd zijn om ze te vertellen dat dit een stap te ver is. Als je andere signalen ziet dat ze hierdoor geobsedeerd zijn – als ze mensen beginnen lastig te vallen over hun toiletgebruik of iets dergelijks – dan moet je dat bespreken met de persoon die voor je werkt, maar verder is dit niet iets wat je moet doen. moeten ingrijpen.

4. Moet ik uitleggen dat ik me terugtrek uit een sollicitatieproces vanwege het lage salaris?

Ik heb onlangs gesolliciteerd naar een leidinggevende functie omdat het mij qua carrière een goede volgende stap leek. Bij de functie stond geen salaris vermeld, maar er stond wel een schatting op LinkedIn bij de vacature. Ik was erg opgewonden toen ik een sollicitatiegesprek kreeg aangeboden, maar ik hoorde in de uitnodiging dat het salaris aanzienlijk lager was dan het geschatte bereik op de vacaturebank. Om deze reden ben ik van plan het sollicitatiegesprek af te wijzen, omdat ik meer verdien in mijn huidige functie als middenmanager. Heeft u enig advies over de vraag of het de moeite waard is om de rekruteringsmanager te laten weten dat het salaris de reden is dat ik me terugtrek?

Ja, alsjeblieft! Het verliezen van goede kandidaten vanwege het salaris maakt deel uit van de manier waarop werkgevers de boodschap krijgen dat het salaris dat zij aanbieden niet aansluit bij de markt.

Het is duidelijk dat als slechts één persoon dat zegt en hij iemand kan inhuren waar hij enthousiast over is, dit misschien geen influence heeft. Maar als ze meerdere kandidaten verliezen waarin ze geïnteresseerd waren, wordt dit waarschijnlijk als nuttige gegevens gezien. Het kan de rekruteringsmanager zelfs helpen om te pleiten voor een hoger funds voor de functie.

5. Interviewer blijft contact met mij opnemen om ‘contact te houden’

Een aantal maanden geleden haalde ik de tweede ronde sollicitatiegesprekken voor een overheidsinstantie. Ik kreeg de baan niet, maar accepteerde later een aanbod van een andere overheidsinstantie.

Kort daarna nam een ​​van de interviewers van het eerste bureau contact op met een nieuwe vacature en ik liet hem weten dat ik een ander aanbod had geaccepteerd. Hij feliciteerde mij en wenste mij succes. Sindsdien heeft hij een paar keer contact opgenomen met de vraag om af te spreken en te kijken hoe het met mijn nieuwe baan ging.

De eerste keer dat hij het vroeg, kon ik hem niet ontmoeten, maar hij bleef inchecken. De laatste keer zei hij dat zijn bureau misschien binnenkort een opening heeft. Ik vertelde hem dat ik het op prijs stelde dat hij aan mij dacht, maar dat ik gelukkig ben in mijn huidige rol en van plan ben hier in de nabije toekomst te blijven. Elke keer dat hij contact met me opneemt, zegt hij dat ik ‘contact moet houden’, en dit keer zei hij dat opnieuw. Waarom zou ik contact met hem houden? Ik zie wel dat ik contact opneem als ik besluit een carrièreswitch te maken, maar contact houden lijkt raar.

Ik vraag me af wat het juiste antwoord van mij zou zijn. Is het normaal dat een interviewer contact blijft opnemen, zelfs nadat een kandidaat een andere baan heeft aanvaard?

Het is mogelijk dat hij je echt geweldig vond en je in zijn pijplijn van potentiële kandidaten voor de toekomst wil houden, of dat je gewoon iemand bent die hij in zijn professionele netwerk wil hebben. Het is ook mogelijk dat zijn interesse helemaal niet professioneel is en dat hij op zoek is naar een date of iets dergelijks.

Hoe dan ook, je reactie de laatste keer – dat je gelukkig bent in je huidige functie en van plan bent daar in de nabije toekomst te blijven – was good. Als hij contact met je blijft opnemen, kun je hem negeren als je dat wilt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here