Home Concert America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. “Bebu Silvetti “Spring Rain”

America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties. We zijn blij als je langskomt. “Bebu Silvetti “Spring Rain”

0
America On CoffeeWe nodigen u uit om even een time-out te nemen in de ritmische sfeer van onze ontbijt-, brunch- en/of koffieselecties.  We zijn blij als je langskomt. “Bebu Silvetti “Spring Rain”


Juan Fernando Silvetti Adorno (27 maart 1944 – 5 juli 2003), professioneel bekend als Bebu Silvetti of simpelweg Silvetti, was een in Argentinië geboren Mexicaanse pianist, componist, dirigent, arrangeur en platenproducent.

In de jaren zeventig verhuisde hij naar Mexico en kreeg de nationaliteit. Het album, in de volksmond bekend om de instrumentale discohit uit 1977, “Lluvia De Primavera” (“Spring Rain” in het Engels), werd geproduceerd in Spanje en voor het moderne instrumentale mariachi-album uit 1980. Silvetti was ook een succesvolle, Grammy-winnende producer voor een breed scala aan Latijns-Amerikaanse en internationale muziekartiesten.

Hij was de vader van actrice Anna Silvetti. Silvetti werkte ook in de muziek van succesvolle movies en telenovelas in Mexico.

De single, uitgebracht in 1975, kreeg pas in januari 1977 airplay en hitlijsten in de VS, toen hij, gedreven door populariteit in discotheken, nummer 39 bereikte en op de lijst van one-hit wonderen uit de jaren 70 in de Verenigde Staten kwam te staan.

De single kwam in juni 1977 in Zuid-Afrika op nummer 4 terecht. De albumversie is langer dan de originele singleversie uit 1975, die alleen de Hispavox A-kant besloeg, met “Journey Test” op de B-kant. In maart 1977 bracht Polydor Duitsland de albumversie uit, verdeeld over 2 x 7″ zijden voor discotheekgebruik als “Spring Rain Half I / Half II”.

De single is heruitgegeven op vele compilaties, zoals Salsoul Jam 2000, en gesampled op nummers als Shangri-La (Denki Groove-nummer) en Helter Silly. bronLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here